Maarten Hakvoort

Hakvoort

Eindelijk zit onze quarantaine tijd erop. Al met al toch een dag of 15 voornamelijk binnenshuis gebivakkeerd. Uiteraard wel op een verantwoorde manier geprobeerd om de conditie wat op peil te houden.
Achteraf is het me wel meegevallen. Je zit toch met 7 personen op elkaars lip, en dan valt het niet mee om altijd de vrede te bewaren, maar het is aardig gelukt al zeg ik het zelf.
Op Urk hebben we na een daling in het weekend nu toch weer oplopende cijfers en dat baart me wel zorgen. In ons plaatselijke verzorgingstehuis grijpt het virus snel om zich heen, en juist daar kunnen we het niet gebruiken.

Wat wel opvalt is dat in tegenstelling tot de 1e “golf” nu meer mensen slechts lichte klachten hebben. En dat was hier op de Makjan gelukkig ook het geval. Op dit moment is iedereen hier weer gezond en laten we hopen dat het zo blijft.

PIPA
Het belangrijkste duivennieuws was deze dagen toch wel de veiling van de duiven van Gaston en Kurt van de Wouwer. In totaal iets van 9.5 miljoen hebben deze duiven opgebracht, en dat is een hoop geld.
Je leest verschillende reacties. Is het nu positief of negatief voor de duivensport? Ik ben zelf van mening dat het wel positief is. Veel mensen weten niet meer precies wat duivensport inhoud, en we krijgen nu de kans om dat weer eens uit te leggen.
Of we er veel nieuwe leden door krijgen? Dat denk ik dan weer niet direct. Als duivencoach moet je in de eerste plaats dierenliefhebber zijn. Als je meent om snel rijk te kunnen worden door met duiven te beginnen, zal je snel bedrogen uit komen.
Voor mij is het voordeel dat één van de toppers van de verkoop op Urk is terecht gekomen. Daar zijn dus al 2 ringetjes voor gereserveerd. \

Op eigen hok
Hier gaan van de week nog een aantal duiven weg. Volgende week krijg ik nog iemand om ons hok weer eens goed te bekijken. Ik blijf toch zoeken om een oplossing voor de grote verliezen met de jonge duiven hier ieder jaar.
Begin december wil ik dan alle duiven laten enten tegen paratyfus. En dan de duiven maar eens gaan scheiden zodat ze rustig de winter in kunnen.

Tot zover maar weer even. Blijf gezond allemaal!
Ps (Die “Julia” is toch ook geen slechte)