Maarten Hakvoort

Zaterdag 1 april Deventer (geen grap)

Goedemorgen allemaal. Door omstandigheden wat laat met het nieuws vandaag. En ik ga zo ook weer op pad (werk) dus het is op deze eerste (trainings)vlucht een beetje behelpen.
Alles tussen de bedrijven door zeg maar.

De duiven zijn inmiddels gelost om 10.15 uur op een afstand van 61 km voor Urk. Net voor de regen uit kunnen ze thuiskomen.

In de club toch nog een 200 duiven waarvan de meeste in concours staan. We gaan zien wat het wordt vandaag. Hier 16 duivinnen mee.

Update 14.30 uur
Een vlucht met een onregelmatig verloop, en her en der nog wat achterblijvers. Hier alles thuis gelukkig. Om vijf voor 11 kwam hier vanuit het Noorden de eerste duif, en op 10.56 uur stond ze op de antenne. Vervolgens een kwartiertje gewacht, en toen kwamen de duiven één voor één binnendruppelen.
Theressa heeft de honneurs voortreffelijk waargenomen, alle duiven zijn perfect binnen geroepen.

Inmiddels de jonkies voor het eerst op de klep, en het bad staat klaar.
Vanavond nog even een uitslagje draaien en dan kan hier ook weer een strikje om.

Voor nu alvast een goede zondag toegewenst!

Donderdag 30 maart De eerste jongen gespeend

Tja, 30 maart, qua temperatuur had het ook 30 mei kunnen zijn. Wat een topweertje vandaag! Vanmiddag de training op de fiets weer opgepakt en met een noodgang langs de dijk richting Lemmer. In Lemmer aangekomen zat ik op een gemiddelde van tegen de 40 km p/u. En dan voel je, je weer twintig jaar…… (niet dus)
Probleem was echter dat ik ook weer terug moest, en  dan blijkt die polder toch ook weer akelig vlak en winderig. Er zit ook nog geen blad aan de bomen en struiken, dus ik moest er op de terugweg nog hard voor werken om weer op tijd thuis te zijn.
Ik ben wat dat betreft best wel een mannetje van de klok, en 4 uur los is dan ook 4 uur los. Het is gelukkig allemaal goed gekomen.

Gisteravond de eerste 10 jongen bij Hans en Evert Jan Eijerkamp opgehaald. Deze keer was Henk Jurriens de gastheer, en ik heb weer een mand met schitterende jongen meegekregen.
Speciaal voor Quivrain een aantal rechtstreekse Stefaan Lambrechts duiven, maar natuurlijk ook een duivinnetje uit het “Wonderkoppel”. Natuurlijk zeggen stambomen niet alles, maar gezien de kwaliteit die er nu al afstraalt zie ik echt uit naar de wedstrijden met de jongeduiven.
Vanmiddag bracht mijn beste duivenvriend Jan Valk ook nog 2 jongen uit onze samenkweek en die doen zeker niet onder voor de Eijerkampen.
Maar uiteraard zullen we eerst moeten kijken of we ze aan de start kunnen krijgen, ik heb er in ieder geval meer vertrouwen in nu de jongen weer in het bovenhok zitten.
Samen met de twee Kroonduifjes zitten er nu 14 jongen in het hok, en dat zullen er ongeveer 35 worden.

Morgenavond gaan de duivinnen zeker mee naar Deventer, met de doffers wacht ik denk ik nog even. We gaan er meteen maar een klokvluchtje van maken, dan kunnen we meteen even kijken of alles nog werkt. Met de oude duiven weet ik niet wat ik verwachten kan. Veel jaarlingen zijn erg onervaren, daarom wil ik ze toch maar zoveel mogelijk kilometers laten maken. We gaan het zien.

De volgende update volgt a.s. zaterdag (DV)

Groetenis