Maarten Hakvoort

Inspiratie
Vrijdagmiddag toch nog even een krappe 60km gefietst. Het weer was zo mooi, wel koud maar niet zoveel wind. Even via de dijk richting Lemmer, en door de polder via Bant en Emmeloord weer naar “De Bult”. Ik hoop dat er nog wat van die dagen komen, al wordt het wel steeds lastiger in deze tijd van het jaar.

Weinig inspiratie in deze dagen, maar de jaarlijkse feestavond en prijsuitreiking van rayon Frisia gisteravond mag toch niet zomaar voorbij gaan.
Het blijkt toch ieder jaar weer een succesformule te zijn, en we zullen afwachten of het de afdeling volgende week zaterdag met het FUID festival in de buurt kan komen van het succes van Frisia.

Gisteravond liep ons clubgebouw vanaf 20 uur al snel vol, met verschillende liefhebbers uit de oost en west kant van Frisia. Het was best druk, al denk ik dat het toch wel eens drukker geweest is. Maar ook bij Frisia is het zo dat je elk jaar dezelfde gezichten ziet, waar er wel van afvallen maar geen nieuwe voor terugkomen. Dat is dan ook meteen het enigste minpuntje van de avond.

Voorzitter Doede had als vanouds de touwtjes weer strak in handen natuurlijk gesteund door de overige bestuursleden. De prijsuitreikingen gingen heel vlotjes, en het buffet was weer top!
Er was meer dan voldoende, en er ging ook nog wel wat vis mee richting Friesland.

Competitie
Ik vindt de Frisiacompetitie even los gezien van de vlieglijndiscussie één van de eerlijkste, mede omdat de zondagvluchten niet meetellen. Ik neem het mezelf dan ook wel kwalijk dat ik niet bij de kristalmannen ben geëindigd. Daar tegenover stond dat de enveloppe met inhoud weer goed gevuld was, en “Jolanda” met 2 overwinningen in Frisia op de foto mag bij Henk Storm. Daar wordt je dan wel weer blij van.

Felicitaties
Ook vanaf deze plaats alle kampioenen van harte gefeliciteerd, de meeste heb ik wel even gesproken, maar ik was ook nog toezichthouder bij de drankenuitgifte, dus sommige heb ik gemist (misschien volgende week)
Willem en Bianca Wagteveld waren de absolute toppers van seizoen 2017. En als het goed is wordt de komende weken het jaar 2017 nog mooier voor ze.

Vrijwilligers
Tot slot nog even de vrijwilligers die deze avond mogelijk maakten. Ik ga ze niet allemaal noemen, maar onze gewezen penningmeester Hendrik Brands heeft op deze avond maar ook al met de voorbereidingen veel werk verzet. Onze vaste visbakker en beheerder van het clubgebouw was op vakantie, maar hendrik heeft dit bijzonder goed opgepakt.
Natuurlijk bedanken we de andere visbakkers (Evert van Veen op de foto) en de dames achter de bar en in de zaal. Elk glas en flesje moet ook weer opgehaald en aan het eind van de avond was ons clubgebouw weer netjes.
Dat einde heb ik overigens niet meegemaakt. Om een uurtje of 12 ben ik naar huis gegaan. Harmen Brands en Arie Romkes hebben volgens mij om half 3 het licht uitgedaan……

Voor nu alvast een goede zondag toegewenst!