Maarten Hakvoort

Zaterdag 5 mei Sittard 183km

Goedemorgen allemaal. Opnieuw om te beginnen goed nieuws.
Onze duiven in Sittard hebben zijn vanmorgen om 8 uur al aan de thuisreis begonnen.
Vanaf de Makjan zijn er 20 mee, waaronder 6 doffers. Het is me wederom gelukt om een duif te vergeten, maar ik was gisteravond in het clubgebouw niet de enigste….

Vandaag mogen we ook onze vrijheid vieren en dat is een groot voorrecht, net als het herdenken van de vele slachtoffers die er in de 2e wereldoorlog gevallen zijn. Gisteravond werd dan ook om 20 uur het inkorven stilgelegd om 2 minuten dit te herdenken. Altijd weer indrukwekkend.

Gistermiddag nog even de polder rondgefietst. Het was schitterend weer. Volgens mij het langste rondje tot nog toe van bijna 95km, met een gemiddelde van 30km p/u. Ik hoop dat mijn duiven een iets hoger gemiddelde gaan halen vandaag…….

De wind is vandaag oost tot noordoost, maar er staat weinig wind op dit moment. Tussen 10.15 uur en 10.30 uur zullen de duiven de thuisbasis toch wel moeten kunnen bereiken. Overigens zijn de verwachtingen hier niet bijster hoog gezien de resultaten van de afgelopen weken. Maar goed je weet maar nooit, misschien is vandaag wel de dag dat het tij begint te keren.

Allemaal veel succes toegewenst!

11.30 uur. En zo is alles weer even anders. Het tij lijkt gekeerd, hoewel het daar vanmorgen nier erg op leek. Allereerst weigerden de antennes bij het aansluiten van de klok. Vervolgens lukte het niet om het automatisch meldsysteem op te starten. Tot overmaat van ramp kwam ook onze visserman in ruste Wouter de Vries hier duiven letten. En dat is meestal geen goed teken…..

Maar goed na de melding van Wilco even snel de verwachte snelheid uitgerekend, en dan moesten wij hier op Urk toch zeker om 5 voor half 11 duiven kunnen constateren. Om 10.10 uur was daar echter al “Janneke” vernoemd naar mijn allerbeste nichtje.
Na 2 rondjes in één keer op de klep! Dat geeft meteen een goed gevoel, want hier was nog geen duif gepasseerd. Het lijkt even afhankelijk van de late, en niet-melders toch wel op een top tien klassering in de afdeling uit te draaien!
Is er dan niets te klagen? Natuurlijk wel. Onze 2e duif bleef maar vliegen net zolang tot ook de 3e en 4e duif zich boven het hok melden. Dit jaar voor het eerst dus wat vertraging met binnenkomen, maar dat mag de pret niet drukken.
“Janneke” heeft het top gedaan. Tis een rechtstreekse Eijerkamp (Heremans/ Ceusters) en was al een paar keer op de uitslag te vinden dit jaar.

Klaas Hoekstra en Arie van Urk alvast gefeliciteerd met deze dubbelslag!

Vanavond weten we precies wat er voor ons overblijft, voor nu alvast een goede zondag toegewenst!

Donderdag 3 mei Resumé

Weet eigenlijk niet eens of ik resumé goed heb geschreven.

Ik bedoel gewoon dat als ik alles even samenvat het dit seizoen nog niet draait zoals het zou moeten.
En het vreemde is dat ik de vinger niet op de zere plek kan leggen. Het trainen is niet heel slecht, maar goed ook zeker niet.
De doffers zijn na 30 minuten wel klaar, en ik heb de drive niet meer om een uur lang met onze nationale driekleur uit het dakraam te hangen. De duivinnen gaat iets beter, maar ook niet meer dan dat. Het wekelijkse trainingsvluchtje vanaf Almere gaat daar in tegen weer vlekkeloos.
Even afhankelijk van de wind zijn ze met een half uur thuis en kletsen ze over elkaar heen om in het hok te komen. De drang om thuis te komen is er dus zeker wel.

Kijk verzachtende omstandigheden zijn er wel maar daar wil ik niet in blijven steken. In de club ben ik overigens niet de enigste waar het anders gaat dan anders. Hessel de Vries pakte zaterdag 1 duif ruim 20 minuten na de eerste in de club, terwijl de eerste 2 wedstrijden hij onklopbaar leek, en 2 keer de overwinning voor zich opeiste.
Wat verder opvalt in onze vereniging is dat de 2 nestors, te weten Steven Kramer en Geert Meun tot nog toe op de eerste 3 wedstrijden de dienst uitmaken. Vroege duiven en een hoog prijspercentage.

Voordat ik het vergeet nog even de statistieken van afgelopen zaterdag.

Ik had er 24 mee naar Weert, waarvan er 14 prijs vlogen in deze volgorde: 14-21-26-32-44-61-71-72-80-110-114-153-154 en 159. Dit tegen 485 duiven.
Ik schreef het zaterdag al: Vlees nog Visch…..

En dan even vooruitkijkend naar de zaterdag. Dan zullen de duiven echt goed moeten zijn, alhoewel we ook niet moeten doen of het een fondvlucht is. De meeste afdelingen zitten al op het dubbele aantal kilometers als wij,  maar ook dat is een vaststaand gegeven.
Hier gaan er waarschijnlijk 20 mee.

Overigens wil ik wel wat vaker hier iets neertypen, maar ook die drive is wat weg. Weinig inspiratie, en je wilt (soms) ook wat zinnigs neerzetten.
Het wordt trouwens ook heel mooi fietsweer, en daar haal ik misschien nog wel meer plezier uit op dit moment.

En tot slot nog even de jonkies. ze zijn er nog steeds allemaal en ook gaat het vliegen steeds beter. Ik voer ze nu 1 keer per dag, maar dan wel genoeg zeg maar. En met binnenroepen krijgen ze wat pinda’s en snoepzaad. En ze luisteren ook nog eens goed. Dus die klaagzang kan ik voorlopig ook weer even opbergen.

Groetenis