Maarten Hakvoort

Maandag 28 mei Gelukkig hebbben we de foto’s nog……

Toch wel een naar gevoel overgehouden van afgelopen zaterdag. En het begon nog wel zo goed. Een mooie 3e plaats tegen bijna 12.000 duiven in de afdeling. Dat was boven alle verwachtingen. Mooi dat zo’n jaarling duivinnetje je dan zo verrassen kan.

Dat gaf een heel goed gevoel voor de wedstrijd vanaf Troyes. De uitslag viel daarom best wel tegen. De eerst getekende viel pas in de avond. En tot op dit moment is mijn topper “Janita” nog steeds niet terug (zie foto). De ervaring leert dat met dit weer er weinig duiven nakomen. Die mindere uitslag kom je wel weer overheen. Daar heb ik al lang genoeg duiven voor. Maar een topper verspelen daar kan ik slecht tegen……
En het was de 2e al vorige week.

Nog even de koele cijfers van de wedstrijden:

Weert 279 duiven 2-9-12-21-32 en 77 Afdeling 11.781 duiven 3-35- 72 etc
Overigens bijzonder knap van Klaas Hoekstra en Arie van Urk die al hun 2e afdelingszege pakken dit seizoen.

En dan Troyes 165 duiven 13-16-29-31 en 45
Hier ging de zege in de club naar Cees Koffeman. Met zware omstandigheden is Cees altijd de te kloppen man. Mooi was dat de duif van Gert Jan Beute ook nog een lijntje richting ons hok had. Ik zag dat de grootmoeder “Martine 2” was. Deze topduivin zit trouwens nu bij de gebr. de Ruijter in Baarn.

Deze week maar weer verder poetsen. Trainen is maar zo zo, maar ik ben zelf ook niet zo vlot met deze temperaturen.
Tot zover maar weer even.

Zaterdag 26 mei Troyes 498 km en Weert 157 km

Goedemorgen allemaal!
Het belooft vandaag een stralende dag te worden. En we hebben in ieder geval goed nieuws omtrent de lossingen, zie onderstaand bericht van de LC.

Goedemorgen liefhebbers van afdeling 11,
Info: 7.10 uur
De duiven in Troyes zijn gelost om 6.30 uur onder schitterende omstandigheden en windstil weer. In de loop van de dag gaat er over de hele vlieglijn een zwakke oostelijke wind waaien. De duiven hadden een goed vertrek.
De duiven in Weert gaan wij lossen om 7.45 uur, ook in Weert prachtig weer en op dit moment nog windstil, wind wordt ook daar zwak oostelijk.
Iedereen succes.
De LC

Dat lijkt in ieder geval beter als afgelopen zaterdag. Hier op beide wedstrijden 10 mee. Verwachtingen zijn niet hoog, het zal voor de duiven van Troyes niet eenvoudig worden om met een redelijke snelheid de thuisbasis te bereiken.
In beide teams heb ik geprobeerd om een mix van jeugdige overmoed (jaarlingen) en wat meer ervaring (oude duivinnen) toe te passen.
Deze week vanaf Almere nog een mooie duivin verspeelt, daar heeft waarschijnlijk een roofvogel toegeslagen. Normaal komen de duiven als 1 groep thuis, maar nu waren ze flink uit elkaar geslagen. Geen optimale voorbereiding dus.

Maar goed, vanavond weten we of ik een man ben, of nog steeds een jongentje……. ?

Succes!!!

Update 11:15 uur
Ik was net even in de keuken toen ik dacht een duif te horen fladderen. En warempel sneller dan verwacht was daar al “Antje” ondanks even treuzelen toch redelijk vlot op de klep op 09:37 uur.
Ik heb dus niet gezien uit welke hoek ze kwam, maar ik heb zoiezo hier heel weinig duiven zien vliegen. De duiven die ik zag gaan kwamen uit alle richtingen, en op verschillende vlieghoogtes.
De eerste 5 duiven zaten redelijk vlot op elkaar, daarna waren de “gaten” groter. Maar inmiddels alles weer thuis. Overigens is “Antje” afkomstig van het hok van mijn groet vriend Jan Valk uit Joure!

Er wordt wel eens gevraagd aan mij waar men het beste duiven aan kan schaffen. Nou dat antwoord is heel simpel. Jan heeft een goed hok met duiven, en je betaald zeker niet de hoofdprijs. Ook mijn 4e duif was een 100% Valk.
Wat de definitieve uitslag gaat worden is nog onzeker. Op Urk al 3 duiven in dezelfde minuut, en we moeten ook de niet-melders nog afwachten.

Nu kan de blik op Troyes. Dat zal nog wel ff andere koek worden. Nogmaals succes allemaal!

Update 15 uur
Tja, toch niet helemaal tevreden, maar wel blij dat er weer 6 van de 10 terug zijn op de basis.
Op 8 minuten over 2 de eerste duif. Opnieuw gekweekt door Jan Valk met 50% neef Hanjo der bij. Top prestatie van deze jaarling! Voorlopig nog net bij de eerste 200 van de afdeling. Vanavond weten we meer. De feliciaties gaan in eerste instantie naar de gebr Homma, Dirk Huizinga (terug van weggeweest) en Gert Jan. Super gedaan mannen!

Voor nu alvast een goede zondag toegewenst!

Woensdag 23 mei Troyes

Lees net dat we naar Troyes gaan aankomende zaterdag. Dat lijkt me wel een verstandige keuze. De vraag is hier nog even welke duiven die reis moeten gaan maken.
Een duivenliefhebber zit toch wel vreemd in elkaar. Je wilt graag zulke vluchten, maar je bent ook weer bang om er duiven op te verliezen. Maar goed, afgelopen zondag kwamen de eerste 10 duiven best wel rap naar huis, dus die maken een grote kans om richting Frankrijk te gaan. Blijft ook wel bijzonder dat bv de 3e duif er helemaal lijkt door te zitten en de 10e weer zo fris als een hoentje is.

Het trainen was maandag natuurlijk helemaal niks, hier net als gisteren trouwens. Vanavond ging het ondanks de warmte toch weer wat beter, met name de dames hebben hun uurtje wel ruimschoots volgemaakt. Al dan niet in gezelschap van wat langs toerende doffers.
Morgen geen trainingen hier. Ik wil nog wel proberen om de dames in bad te krijgen, want dat is me deze week nog niet gelukt. Normaal gesproken na 2 nachten in de mand willen ze er graag in. Maar je moet ook wat te klagen hebben natuurlijk.

Morgenmiddag maar eens bekijken wie precies wel en niet mee mag. Op het menu staat hier nu ook ruimschoots de NPO Mix (bedankt Theo) en de pinda’s en kaas ontbreken ook niet. Maar dat krijgen ze iedere week.

Over de jongen durf ik eigenlijk niet zoveel te schrijven op dit moment. Het was hier jaar in, jaar uit één grote klaagzang wat betreft de gezondheid, maar het lijkt nu al weken verbazingwekkend goed te gaan. Ze vliegen een uurtje, en ze luisteren warempel ook nog naar me. Ik hou er maar over op, want het kan zo weer anders zijn.

Op de begraafplaats zijn we druk aan het watergeven, dat gaat in de avond ook door om een maximaal resultaat te krijgen.
Vanmorgen nog 95km gefietst, en dat voel ik nog wel aan mijn beentjes (ouderdom)

Tot zover maar weer even.