Maarten Hakvoort

 

Zaterdag 2 juni Quievrain

Goedemorgen allemaal. Triest weertje hier. Zwaar bewolkt en motregen. In het zuiden van het land is het inmiddels al een stuk beter, en de eerste afdelingen hebben gelost, of gaan zo los.
Voor ons zal het lastig worden vandaag. Of de opklaringen op tijd komen is nog maar de vraag.

Om 12 uur zal de definitieve beslissing genomen worden.
Het blijft moeilijk, voor morgen ziet het er ook niet ideaal uit. Mijn persoonlijke voorkeur is dan dichter naar huis rijden, zodat de duiven het niet al te moeilijk krijgen als voorbereiding op de wedstrijden van volgende week.

Hier zijn er 19 onderweg. In de club nog geen 350 duiven en dat zullen er alleen maar minder worden vrees ik. De overnachters zijn nu ook begonnen, dus die duiven  missen we straks ook.

Als het vanmiddag wat opklaart wil ik de jongen nog even een stukje wegbrengen, zo kunnen we de dag toch nog een beetje nuttig besteden. Dit blijft voor mij toch 1 van de vervelendste kanten van de duivensport. Je hebt er de hele week een hoop werk aan, en dan kun je zaterdags ook weinig doen. Maar goed dat is het lot van een duivencoach zullen we maar denken.

Update 14.30 uur.
Inmiddels is de beslissing genomen en blijven de duiven staan tot morgen. Het weer begint hier nu op te knappen, maar dat zal te laat zijn geweest voor een verantwoorde lossing. Er zijn ook duiven die nog een 85 km verder moeten als Urk.
Ik hoop maar dat ze morgen zonder al te veel problemen wel thuis kunnen komen, want met name voor de ochtend zijn de vooruitzichten ook niet best.

Ik heb de jongen nog een klein stukje weggebracht en dat ging heel goed. Ze zijn er in ieder geval weer allemaal.

Voor nu alvast een goede zondag toegewenst.