Maarten Hakvoort

Heerlen, 18 dec. 2017.
Aan Dhr. D.Schreel, voorzitter Sportcomite KBDB.

Beste Dirk,
Bestuur ZLU heeft zich de moeite genomen om de laatste weken veelvuldig in kontakt te treden alle inrichters. De reden is U bekend, het is voor de ZLU onmogelijk om op dinsdag in te korven voor de Internationale vluchten om reden dat,...

 

 
  1. Gezien de kontraktuele verplichtingen met de vervoerders in Nederland.
  2. Er geen alternatief vervoer is gezien ons specifiek vervoer met rieten manden.
  3. Op dinsdag korven ca. 30 ZLU lokalen in op de diverse nationale NPO vluchten, wij kunnen het inzetlokalen niet aandoen om gelijktijdig 2 vluchten te verwerken.
  4. De controlemogelijkheden met ons WCS systeem komen onder druk te staan gezien de beperkte tijd om dit te verwezenlijken
  5. De inrichters niet de Nederlandse duiven kunnen missen, zeer zeker niet daar een groot gedeelte van hun sponsoring vervalt aangezien WPROL de lijsten maakt.
  6. Het internationaal spel op de helling dreigt te komen indien wij niet gelijktijdig inkorven.
Een gegeven waar niemand voorkiest, ook de KBDB en zeer zeker de ZLU niet !

Wij hebben de inrichters hiervan kunnen overtuigen door het aangeven van onze problemen, na gesprekken onderling zijn zij ook tot de overtuiging gekomen dat het op dit moment niet wenselijk is om op dinsdag te gaan inkorven. Barcelona blijft natuurlijk inkorven conform afspraak op zondag. Wij verzoekjen U dan ook dringend om Uw eerder voorstel terug te nemen en het Sportcomite te zijner tijd te verzoeken naar de oude situatie van 2016 terug te keren door in te korven op maandag.


Bij deze bijgevoegd het concept programma 2018.

Hopende U in deze naar behoren te hebben ingelicht.
Namens bestuur ZLU.
Hub Wetzelaer, secr. ZLU