Maarten Hakvoort

Zaterdag 21 juli Chateauroux 708 km en Gennep 113 km

Goedemorgen. Ik hoop maar dat alle lezers een betere nachtrust als mij hebben gehad. Maar dat hoort er ook bij denk ik. Ik ben om half 5 maar beneden gaan zitten, en dan duurt het wachten op de lossingen heel lang.

Inmiddels is Chateauroux gelost om 6.45 uur? Dat dacht ik tenminste, maar nu lees ik weer op de verschillende afdelingsites dat men nog niks gehoord heeft. Snap niet dat ze Jouke en Jelle dat gewoon niet laten regelen….
Gennep is gelost om 7.30 uur, dus ik zal mijn voormalige compagnon van bed af trekken om de boel klaar te zetten.

Chateauroux gelost om 7.20 uur, dat had een uurtje eerder gemogen van mij. Maar ze vliegen in ieder geval.

Veel succes voor alle deelnemers!

Update 12 uur:
Een prachtige jonge duivenvlucht gehad! Op 8.51 uur de eerste duiven boven Urk waarvan er meteen 2 voor ons uitdraaiden. Na 2 rondjes de eerste lokker los, en op ’52 vielen ze op de klep. Daarna volgden ze elkaar gestaag op, en nu mist er nog 1 op het áppel.
Dik tevreden dus. Nu wachten op de oude duiven, maar dat zal wel tegen de avond worden verwacht ik.

Update 20 uur:
Chateauroux is hier op een veldslag uitgedraaid….
Nadat eerst om half 5 het laatste jong van Gennep me een hartverzakking had bezorgt, was het om half 6 de beurt aan de oude duivin die Cornelis per abuis had ingekorfd samen met de jongen. Om 7 minuten voor 7 viel eindelijk de eerste duif hier. Nou ja duif….. het was meer een klompje klei, maar hij is er in ieder geval weer. En om positief af te sluiten het was de vader van onze jonge duif die hier al 3 weken achter elkaar als eerste geconstateerd wordt.

Straks horen we wat de schade is, ik lig namelijk nog steeds plat. Voor morgen een goede zondag toegewenst!

De winnaars natuurlijk van harte gefeliciteerd! Met name clubgenoot Jelle v/d Heuvel en good old Joost van Dijk. Super mannen!

Vrijdag 20 juli In de lappenmand……….

Operatie
Donderdagmorgen moest ik me al om 7 uur in de morgen melden in het ziekenhuis van Sneek. Om 8 uur lag ik op de operatietafel om de liesbreuk te herstellen. Alles verliep buitengewoon vlotjes en om 2 uur in de middag waren we alweer thuis.
Op dit moment is het even lastig met het zoeken van de juiste houding. Zitten, liggen en lopen gaat allemaal nog niet zo makkelijk, maar elke dag is er 1 dichter bij het herstel (ik ben best wel zielig eigenlijk). Overigens de complimenten aan de Friezen en Friezinnen die me zo goed verzorgt hebben in het ziekenhuis.

Maar de verzorging is hier thuis ook top hoor!
Tineke heeft het druk met biefstuk bakken en Cornelis regelt de duiven, want het gesleep met manden is even verleden tijd. Woensdag heb ik de jongen nog even naar Elburg gebracht. Ze waren net voor me thuis, dus dat lijkt aardig. Helaas kan ik morgen niet aan de 1/8ste triatlon meedoen, waar ik al heel lang voor aan het trainen ben. Misschien volgend jaar…..

Uitslag
Vorige week een vreemde uitslag met de jongen, maar dat is eigenlijk altijd zo. Sommige liefhebbers krijgen 1 duif voorop, andere een heel koppel tegelijk. Zo kan het gebeuren dat ik de eerste prijs in de club had, maar toch pas op de 66e plek in het ACG belande. Ik heb dat in het verleden ook wel meer meegemaakt, en het is niet erg. Dat is een gevolg van de groepslossingen. Hier staat alles in het teken van jongen overhouden. Vanmiddag is de tank nog flink volgegooid. Ik schat dat er een 40 meekunnen vanavond. Maar dat uiteindelijk beslist de hokverzorger.

Chateauroux 
Vijf duiven moeten morgen een lange thuisreis aanvaarden. Ruim 700 km is niet niks. Hier zijn duiven mee die een goede kans hebben om zich in de punten te vliegen, maar ook niet meer dan dat. Ik heb heel voorzichtig ingekorfd, en we zullen zien wat het morgen brengt.

Tot slot
Iedereen die op wat voor manier mij even wat aandacht heeft geschonken n.a.v. mijn operatie hartelijk bedankt!
En de duivencoaches veel succes morgen!