Maarten Hakvoort


Na de toch wel heftige weken hier op Urk, toch maar weer even achter de pc gekropen. Het zal ook met het ouder worden te maken hebben, maar de droeve gebeurtenissen hebben veel indruk gemaakt.
Ik schreef dan ook dat op zulke momenten duivensport echt niet belangrijk meer is. Maar ik kreeg (terecht) de opmerking van een lezer dat de duiven ook weer een stukje verwerking kunnen zijn. En dat is natuurlijk ook waar.

Motivatie
Nu was de beleving best wel ver te zoeken de laatste maanden, maar afgelopen zaterdag kregen we toch wel weer even een positieve boost.
We waren zaterdag namelijk te gast bij de huldiging van de Grootmeesters van de duivensport. Een landelijke competitie die wordt georganiseerd door “Het spoor der Kampioenen” en de GPS Auctions. Ik heb al veel positieve berichten over dit evenement de revue zien passeren, en ik moet eerlijk zeggen dat klopt helemaal.

Positief
Ik ken geen enkele competitie waar alle liefhebbers evenveel kans hebben (ZLU uitgezonderd) De podiums bestonden dan ook uit een mix van profs met veel duiven, en liefhebbers met maar een paar duiven. Het voelde goed om daar tussen te mogen staan vanwege onze prestatie op Heusden – Zolder.
De sfeer was ook heel gemoedelijk, ik heb geen wanklank gehoord. Onze hoofdredacteur Gerrit Knol had tijdens de prijsuitreiking de leiding en deed dat op een bijzondere manier. Zonder langdradig te worden kreeg elke prijswinnaar een persoonlijk woord van Gerrit.
De dag was geopend door Lex de Jongh van GPS, en namens alle aanwezige liefhebbers sprak Hans Eijerkamp een woord van dank uit richting de organisatie.

Prijzen
Gezien de prijzen die uitgereikt werden heb ik besloten in 2020 toch maar besloten om nog maar eens goed mijn best te doen……
Volgens mij heeft Jan Hoogland samen met zijn vrouw 2 keer moeten rijden om alles in Midlum te krijgen. Onze afdeling deed het trouwens best goed met Pieter Veenstra en zn, Lucas Scholten en de al genoemde Jan Hoogland op het podium. Wij zelf mochten de 4e prijs op de natoer in ontvangst nemen.
Nogmaals een prachtige dag meegemaakt in Apeldoorn.

Gezond
Afgelopen week nog even bij Nanne geweest voor een wintercheck. De duiven zijn kerngezond, en volgende week worden ze geënt tegen paratyfus. Dan kunnen we in principe half januari koppelen, maar waarschijnlijk wordt dit februari. Hangt natuurlijk ook even af van de weersomstandigheden. Als er een Elfstedentocht op de rol staat, gaat Maarten natuurlijk geen uren in het hok doorbrengen.
We zullen wel zien hoe het allemaal loopt. Ik heb nog 3 late jongen te koop (waaronder 1 witte) en nog 2 ongewende kweekdoffers. Stambomen op aanvraag mhakvoort@ solcon.nl Het duiven bestand is hier flink ingekrompen. Waarschijnlijk gaan we met 22 vliegers van start. (DV)

Nu eerst maar toeleven naar het Kerstfeest. Wat dat betreft is het jaar weer omgevlogen………..

Bladwijzer de permalink.