Overrompelende dubbele overwinning op Perpignan 2016 Melvut Tekin
Wat goed is komt snel.
Dit gezegde gaat zeker op voor Mevlut en zijn oom Ramazan.
Een seizoen waar iedereen van droomt is hier werkelijkheid geworden
De schijnwerpers vol op dit duo in Medemblik
Een Internationale vlucht winnen met de eerste twee prijzen, het is weinig liefhebbers ooit gelukt.
Mister Perpignan … Mevlut Tekin …! 1e en 2e Internationaal Perpignan 2016 op een afstand van 1139km
En dat maakt hun meteen een van de allerbeste fond liefhebbers in de zeer sterke ZLU provincie Noord-Holland.
 Met hun Sultan en First Lady
 

                                      
Die twee geweldige duiven hebben Mevlut op de internationale “marathon-kaart” gezet, iedereen kent hem sinds die krachtsexplosie op Perpignan twee jaar geleden! Sinds die dubbele overwinning won Mevlut Tekin ook nog de 1e Provinciale Asduif Marathon ZLU in Noord-Holland en de 2e Provinciaal Agen ZLU en de 23e Nationaal Agen ZLU tegen 6.219 duiven in 2017. Mevlut en Ramazan hebben steeds de verleiding kunnen weerstaan om hun twee topduiven te verkopen, omdat ze wilden dat beide superduiven de toekomstige pijlers zouden worden van de fundering van hun kweek hok. en beide duiven werden na hun fantastische race in 2016 op het kweek hok geplaatst en sindsdien hebben Mevlut en zijn oom Ramazan waar de kweekduiven zitten, een tomeloze ambitie om deel uit te maken van de allerbeste marathonliefhebbers van Nederland. Dat was ook hun insteek toen ze 6 jaar geleden vertrokken voor de zware fond. Het is deze drive die ervoor zorgde dat ze zwaar investeerden in het opwaarderen van hun kweek hok naar een nog hoger niveau door een bezoek te brengen aan Luc Wiels die Barcelona won in 2013 en Hugo Batenburg. Hier werden topduiven gehaald om te koppelen tegen hun eigenkweekduiven en hun ingeteelde kinderen. Ook hebben ze hun kweek hok ook nog verrijkt met kinderen van Frederik Leliaert’s “Tarzan” 1e nationaal Sint Mevlut en Ramazan Tekin hebben een fantastisch kweekhok met meerdere rechtstreekse kinderen uit “New Laureaat” en de “Special One” (Batenburg-van de Merwe), “Zwart Goud” (Jellema), “Tarzan” & “Horus” (Frederik Leliaert) en een volle broer van de super Barcelonaduif “New Laureaat” rechtstreeks van Luc Wiels. Verder is hun kweek hok op gebouwd op twee “eigen” formidabele duiven “Sultan” en “First Lady” en hun beste kinderen. “Sultan” is de 1e Internationaal Perpignan en “First Lady” is de 2e Internationaal Perpignan 2016!!
In de Euforie van de successen werd er even niet opgelet en sloeg een kwalijke ziekte toe op hun vlieghok. Gevolg in 2018 geen duiven spelen, hoe erg kan dat zijn.. Groot geluk dat de kwekers bij oom Ramazan zitten , dus daar kon niets gebeuren. Maar door deze vervelende affaire een heel seizoen niet kunnen spelen en zelfs je jaarlingen vliegploeg allemaal opruimen. Inmiddels zit er weer een schitterende en veelbelovende ploeg klaar om de naam en faam van beide mannen hoog te houden
De Historie;
Hij begon voorheen met programmaduiven van liefhebbers uit zijn club. Vanaf zijn huidige adres is de start gemaakt met marathonduiven. Samen met zijn oom kocht hij gericht duiven voor deze vluchten. De duiven die werden aangeschaft kwamen van de allerbeste hokken wat betreft de zware fond. Te denken aan Batenburg van der Merwe; Jellema Lijn Orion en Zwart goud op een verkoping aangeschaft, dit op advies van Jellema; Luc Wiels volle broer New Laureaat welke in 2013 1e Nationaal Barcelona won; Frederik Leliaert, uit zijn beroemde Dees lijn; Kees Droog Andijk halfbroer 1e Nationaal Pau En ook de lijn van de beroemde Betuwelijn uit Volendam werd aan dit arsenaal toegevoegd.
Kweekmethode;


Hiermee werd eerst gezorgd voor een goede kweek. Met24 kweekkoppels welke bij zijn oom Ramazan zitten is de toekomst gewaarborgd.. De vliegploeg bestaat uit 13 2 jaarse koppels en 30 jaarling koppels Gespeeld wordt op nest en in maart wordt er gekoppeld . De duiven zitten op stenen eitjes tot ze gaan lopen. Worden daarna gescheiden en vervolgens volgens de vlucht kalender opnieuw gekoppeld. Verder kweken ze voor zich zelf ongeveer 80 jonge duiven, welke tot 300km worden ingespeeld .De jaarlingen gaan mee tot en met de eerste dagfond vlucht , worden daarna ingehouden ,vliegen nog slechts enkele vluchtjes van 100km en gaan dan mee op de ZU vlucht Agen. De rest gaat ook elke week in de mand en een midfond vlucht als laatste voorbereiding op de zwaardere ZlU vluchten. Tot en met deze vluchten wordt van te voren niet getoond
Eerst werd een stam opgebouwd en werden de nakomelingen getest. In zijn tuin staat 7 meter duivenhok. Een afdeling van 1,8 meter voor de jongen en de rest voor de oude vliegduiven. Met duiven van 2013 en 2014 werd de eerste vlucht Agen gespeeld 40 mee en hoewel bij iedereen in de buurt duiven vielen , geen in Medemblik bij Mevlut en Ramazan. En volgens hun zelf hadden ze de vogels nog wel heel goed voorbereid met 4 weken rust vooraf. Een enorme teleurstelling, en om advies bij Kees Droog; die vertelde hun dat de 4 weken rust vooraf fataal is geweest. Te weinig trainen en te snel moe. Dat moest dus anders vanaf2016 is hij extra gericht gaan spelen. Zijn eerste vlucht was weer Agen ZLU. Bij de oude duiven hadden zij 3 duiven bij de eerste 85 nationaal. Wat een mooi visitekaartje was. Zijn tweede visitekaartje heeft een gouden randje … 1e en 2e Internationaal Perpignan. Dit was ook zijn 2e vlucht van dit jaar. Kortom … bijzonder knap !!! En terwijl Mevlut al in de morgen van aankomst om 4 uur buiten zat te kijken in de hoop een vroege duif te mogen klokken, kwam zijn moeder naar buiten tegen half vijf, en zei”wat ben jij een domme duiven melker, jij zit op je duif te wachten en op de garage zit de duif op jou te wachten. “Nou kon Mevlut vanaf de plaats waar hij zat de hoek van de garage niet zien, maar hij opgesprongen en gaan kijken, dacht in eerste instantie dat het een vreemde duif was maar toen de duif hem zag vloog ze meteen naar de klep en het bleek de Sultan te zijn Vanaf dat moment ging alles heel snel, bellen, melden etc. en terwijl hij nog bezig was hoorde hij weer een piep. Dat bleek zijn First Lady te zijn, een ongelofelijk hoogte punt diende zich hier aan. De rest is bekend . lang op een roze wolk geleefd en zijn inzet die hij steekt in zijn hobby is dubbel en dwars terugbetaald door zijn duiven .
 De winnende duif is ‘De Sultan’.

Hij won eerder dit jaar de 732e nat Agen ZLU. Zijn vader is een duif voor 75% van Batenburg-Van der Merwe en 25% van de geroemde Aarden-lijn van Hein Oostenrijk (via Nico Volkens). Deze doffer won zelf de 228e nat. Barcelona en de 95e nat. Perpignan in 2014. De moeder van de winnende duif is ook deels van Batenburg-van der Merwe gekruist met een ingeteelde zoon van ‘de Paarsborst’ via Piet de Vogel. De tweede duif is een duivin. Haar vader komt uit een inteelt-koppeling van het Betuwe-koppel van Gerrit Veerman. In deze inteeltkoppeling komen we ook ‘Gerrit’ tegen die ook in veel goede duiven van de familie Hendriks uit Zuiderwoude terug te vinden is. Met de fam. Hendriks onderhouden ze een goede vriendschapsband . De moeder van de 2e Internationaal komt van Henk van der Wielen uit Boven Leeuwen uit zijn ‘Dax lijn. Mevlut heeft indertijd deze duivin gekregen met een ruil met deze sympathieke duivenliefhebber. Deze twee toppers zijn ingekorfd op aangepikte eieren. Op Agen hadden de duiven dezelfde stand gehad .
Medisch; hier gaan ze volledig te werk op het advies van Dr van der Sluis. Zonder onderbouwing, dat doen ze hier niet, nooit zelf iets toedienen. Alle duiven worden geënt tegen Paramixo en Paratyfus.
De duiven krijgen in het seizoen voer van Mariman, de Variamax-mengeling. De duiven krijgen naast het voer pinda’s, snoepzaad, hennep, P40 en veel grit, en wonder pigeon. Hier moeten de duiven het mee doen. Wel worden ze een week van te voren opgevoerd. De duiven worden bij dierenarts Van der Sluis, 3 weken voor de vluchten gecontroleerd en 14 dagen voor de twee ZLU-vluchten waaraan is deelgenomen. Als er iets aan de hand zou zijn geweest, waren ze gekuurd. Maar dat was niet nodig.
De verwachting voor het seizoen 2019 zijn weer hoog gespannen, een prachtige vliegploeg zit klaar om de naam van de Tekin,s hoog te houden en gezien hun inspanningen zal het aan Mevlut en Ramazan niet liggen.

©Hans Schuttelaar

Nieuwsbrief Peter Boskamp

23 juni 19
Rotavirus en zo meer. Ik weet niet of U het weet, maar artsen en dierenartsen mogen sinds 2006 geen meldingen meer maken omtrent de heilzame werking van vitamines en kruiden. Naar verluid zijn de...

Columnist in Spotlight

25 juni 19
De Oranje Leeuwinnen winnen hun groep en gaan...
11 juni 19
26 april 19
  Het werd deze week wel weer eens tijd om over de...
19 april 19
  Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie...
07 april 19
Mooi was het zaterdagmiddag. Ik was bij de...
29 maart 19
Op bezoek bij één van de beste overnachters van...
27 maart 19
  Zo af en toe heb je zo'n weekend. Zo'n weekend...
18 maart 19

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

17 juli 19
  Stekeligheden 4 Ledenraad 4 juni Ooggetuige verslag van 1 van de 8 belangstellende !!!! op de...
10 juli 19
De wedvlucht Barcelona is jaarlijks het summum qua afstand in de duivensport. En dat...
08 juli 19
03 juli 19
Ook op de tweede internationale wedvlucht van het ZLU-programma, n.l. Agen voor oude en...
01 juli 19
Naast het overzicht van alle deelnemers met de kwekers, kopers en spelers is  het...
29 juni 19
“Zege La Souterraine voor Peter Theunis” Foto Henk van Boheemen Afgelopen weekend was de...
28 juni 19
Ontketende Ridderhof speelt vereniging aan flarden op Quievrain oude duiven. Groot...
26 juni 19
“Frans en Jordi Damen winnen op Quievrain” Foto: Henk van Boheemen Zaterdag 22 juni was...
25 juni 19
  FOND IN HET GROENE HART NIC DE SNELVLUCHT BODEGRAVEN ( 1714 ) THEO WIJFJES UIT NIEUWVEEN...
25 juni 19
Dit weekend staat weer geheel in het teken van de duiven bij PV de Woudvliegers. Er zijn 4...
18 juni 19
De gisteren uitgestelde vlucht vanuit het Belgische Lessines werd vandaag al vroeg...
16 juni 19
Péronne 1-6-2019:Herman Testerink 1e prijs en een hele mooie uitslag   Met stralend...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40