Nog 2 weken en dan gaan ze normaal gesproken al beginnen in Belgiƫ. Wat ik hoor is dat het er daar goed voorstaat en het begin kan worden gemaakt. Misschien iets later, enkele weken maar toch! Zou dat aub voor ons mogen gaan gelden of wordt het maximaal naar Limburg?

Ik had ze vandaag los, en ze gingen tussen de 15 cm sneeuw gewoon ook in het gereed gezette bad! Niks aan de hand. Natuurlijk de zon op het dak en in de koppies! Hier kan het gelukkig doordat er niet perse last is van roofvogels. De komende weken maar veel uit, zodat de spieren op spanning kunnen komen na een periode van beperkte beweging. Lijkt me beter dan straks dan straks in een heel korte periode van vasthouden naar strakke training. Ik snap dat het moet als de rover er aanleiding toe is. Hier dus de mazzel dat het niet nodig is maar dat ze  nu al los kunnen.

Van Ruth inmiddels ook het 2e legsel. Nu nog een voedsterkoppeltje ervoor (verwacht ik ook een dezer dagen) en mijn kweek is volledig onderweg. Zover kijk ik er al tevreden op terug. Ik werk graag met vaccineren kort voor de eitjes uitkomen, zodat ze de aanmaak van antistoffen tegen het virus (Ik bedoel hier Paramixo) al met de duivenpap meegeven. We geven het met de paplepel mee als het ware. 

Melkers die een bonnetje hebben van me, meld je maar eens! dan kan ik afstemmen of er nu al wat voor je bij is of dat we in de loop van het seizoen wat kunnen afstemmen.

In een eenhoksrace in Spanje zijn de 2 racers nog altijd in het hok aanwezig. Team Oud-Beijerland nog met 6! Ben benieuwd wat het gaat brengen. Er leuk om steeds te zien waar ze los gaan. Worden er erg goed verzorgd zie ik steeds. 

maurice laban