Ik vind dat ze te weinig trainen. De oude duiven bedoel ik dan.

Ik ga e.e.a. proberen om ze langer in de lucht te houden. De vlag die ik doorgaans benut helpt amper. Het is vooral de honger die ze hebben die maakt dat ze graag snel terug gaan. 

De verduistering is weg. Het weer is nog lang niet super. Vandaag guur met buien. Gister nog zeer veel wind. Wind is wel prettig, ze vliegen dan makkelijker dan bij weinig wind is mijn ervaring.

Zojuist zag ik dat de voorspellingen nog niet zo goed zijn voor zaterdag. Wel meewind maar niet bepaald goed weer! Nog maar even aanzien. Ik wil ze in elk geval wel die extra dag mand geven voor de ervaring (m.n. jaarlingen). Verder gewoon kilometers draaien. Blijft jammer dat we het niet voor elkaar krijgen dit soort afstanden op vrijdag in te korven. Wat mij betreft iets duurder om de extra chauffeur te betalen. Je jaagt fondliefhebbers weg naar Hank en Nishoek, die zeer terecht in het gat zijn gesprongen waar men behoefte aan heeft. Terwijl de rest "ruziet" om vlieglijnen en wat voor kul allemaal, is het super dat die initiatieven zijn ontstaan en zo succesvol zijn!

In Zeeland is het knudde. Een recalcitrant clubje heeft op een wat trumpiaanse wijze de leiding genomen. Slaat en liegt om zich heen maar dient vooral zichzelf maar niet bepaald de stem van de liefhebbers. Haatdragend, op de man spelend... triest. Met leugen en bedrog rust er geen zegen op mannen!! 

Ze willen koste wat kost de initiatieven van Nishoek de nek omdraaien. NPO steunt ze er nog bij ook. Snap jij het, snap ik het? 

Reuze triest dat het in onze zo mooie hobby de zich alsmaar herhalende geschiedenis is. Zo veel geruzie om de verkeerde zaken. treurig! De massa zwijgt en wil vooral spelen met duiven. Zo lang dat kan, kan het ze weinig interesseren. Onderwijl ruziĆ«n anderen er op los en vergeten dat eigen belang ondergeschikt is aan het dienen van de duivensport. 

maurice laban