Werkijs was het. Met schaatsen kun je van dat afgeschaafde en wat oneffen ijs hebben, waardoor je flink extra energie nodig hebt om dezelfde meters te maken. Dat gold ook voor afgelopen zaterdag op Sermaises. Ze hadden dorst. sommige zelfs als gedronken onderweg! NO wind en oplopende temp. Dat terwijl de heenreis koel was in de nacht en ze wellicht zeker niet allemaal dorstig waren vanaf dat de vrachtwagen heeft stilgestaan kort voor lossing. 

Alles retour. Ik vond ze wat te laat komen, na de eerste meldingen en de bewezen goeie kwamen als eersten. Dat betekende dat de meer onervaren duiven dus kennelijk moeite ervoeren en daar niet super mee om wisten te gaan. Formegebrek en in de meeste gevallen vast ook kwaliteitsgebrek!

Lekker diep gegaan. Recuperatiedrankje in het water en 's avonds vlogen de meesten al weer lekker uit. Niet heel veel aan de hand dus. detail was dat bij dorpsgenoot Kees, duiven die de week voordien dagfond deden er juist bij zijn eersten waren! Ritme speelt kennelijk een rol? Knap hoor, 520 +420 km in 2 weekenden: toch zowat 1000km minimaal in 8 dagen. Wat kunnen de duiven toch veel hebben, niet?!

De Limoges is aan haar laatste dagen bezig. Bolle rug en kortademig. Het leggen wil niet meer ben ik bang. 1 jong dit jaar en dat is mogelijk de laatste. Ze heeft me veel gebracht en nu lijkt het dus game-over. Het hoort er helaas bij maar is nooit leuk.

maurice laban