De 7 strijders die nog over zijn (ja, 3 weg vorige keer), waren netjes terug uit Lennik. Daar werden maar liefst ca 1000 duiven ingekorfd in H.I. Ambacht, en waren er ook nog duiven bij vanuit Zaandam en Alphen aan de Rijn (ik weet niet hoeveel). 

Daarnaast konden er vanuit URK nog duiven worden ingekorfd voor de zogeheten Westenlijn. Dan zijn die Urkers dus mee op Duffel ipv op de Oostenlijn. Voor afstand en ervaring eventueel.

Zo zijn onze duifjes gelost inclusief duiven die naar Urk moesten, ja zelfs naar Vlieland begreep ik!

Ze waren flink te laat om voor de hoofdprijzen mee te doen maar al bij al toch wel rap terug eenmal dat ze vielen. Zelf was ik niet thuis maar onderweg naar Zeeland voor een hokbezoek. We hielden ons hart vast want het was ABSOLUUT nog niet bekwaam in de streek tot ongeveer Antwerpen. Gelukkig hebben ze dus eenmaal koers gevat en kunnen doorvliegen. Goede start is halve werk!

Ik zag slechte mest bij ze, dun. Eetlust minimaal. Dat zag ik nog niet eerder. Ik vrees toch weer besmettingen opgelopen in de mand. Ik baal daar van. Ik geef ze zelf zo schoon als wat mee en bij andermans duiven in de mand is het weer bal. De RopaB moet zijn werk maar weer doen!

Volgende keer Quievrain.

De rui is in alle hevigheid bezig. Selectie gaat voort. Het mes is scherp.

maurice laban