Bergerac (of vlakbij) wordt het maar niet duidelijk is of we nog altijd moeten rekenen op een middaglossing. Lijkt mij krankzinnig om met duiven in een soort airfryer te wachten tot de hitte op z'n max is om ze dan los te laten. 

Vroege lossingen van ca 06 uur leveren 3 uren vliegen op bij acceptabele temperaturen. Daarna wordt het heet en komt het aan op doorzettingsvermogen. De wind doet dan een positieve duit in het zakje, zo laat het zich aanzien, en zal na ca 5-6 uren vliegen zuidelijke varianten laten zien. Ze zullen dan nog een midfondvlucht af te werken hebben inmiddels en dan dus vrijdagavond thuis kunnen komen. Apart verhaal maar realistisch denk ik!

Bizar als de lossingsverantwoordelijken kiezen voor latere lossing en het dierenwelzijn negeren of verdraaien. Beter thuis op de eerste dag dan laat op de dag in absurde hitte te lossen en ze perse te dwingen tot een overnachting. Maar goed dat is ook maar mijn mening.

ZLU kende zeer vaak een goed verloop bij vroege lossing. In die zin had men niet naar Bergerac hoeven rijden maar was St Vincent (ochtendlossing) realistisch geweest. Nu hopelijk Bergarac ochtendlossing maar dan ben je dus zeker van aankomsten nog op vrijdagavond!

maurice laban