Jaap de Blok uit Middelharnis wint  Pont St Maxence
Een mooi weekend voor Jaap de Blok uit Middelharnis.  Een prachtige overwinning van zijn 2 jarige blauwe doffer de 16- 1489405.  Zaterdag konden de duiven door met name de mindere weersomstandigheden in het Nederlandse deel niet los. Zondag was het duidelijk beter en konden de 2265 duiven van Samenspel Zuid Hollandse Eilanden om 8.30 uur aan hun reis beginnen.  Mooie blauwe lucht met wind uit WZW richting.  Ze zouden wel eens rond 12 uur kunnen was de gedachte van Jaap de Blok.  Inderdaad om 12.00.51 uur werd de eerste duif geconstateerd.  Ook deze keer viel de 405  onverwacht achter de rug langs op de klep.
De winnaar heeft Jaap als jong gekregen van clubgenoot Piet van Moort.  Dit past weer bij de spreuk van Jaap ”goede moet je krijgen, die kun je niet kopen” !
 

De vader is de Schalie van 2012 bij Piet van Moort en de moeder is van W. de Bruijn uit de lijn Doris x Donna
De 405 won als jong 1 prijs.  Als jaarling kwam hij half juli op stoom en won toch nog 14 prijzen waaronder enkele 1:100.  Dit jaar 7 prijzen van 8 x mand en de 1e prijs als kers op de taart.
Volgens Jaap is het verre van een tentoonstellingsduif, echter met deze resultaten wordt hij steeds mooier !
Jaap is begonnen met 16 doffers op weduwschap waarvan er nu nog 14 over zijn. Als voer krijgen ze Versele Laga Variamax.  Opvoeren naar het eind van de week en wat extra’s met een Pindaatje of wat P40.
Ze trainen 1 x per dag en dat zal ook nu Jaap zijn werkzame leven aan het afbouwen in de toekomst zo blijven.
De 1e prijs is op een goede plaats terecht gekomen ! Jaap Proficiat !
De 2e prijs was voor vader en zoon Molenaar uit Herkingen en wederom een kopprijs met de 3e plaats van Cor Jan Tiggelman !
 BK