Samenspel leiden en omstreken

Freek van Os uit Voorschoten winnaar wedvlucht Peronne
Peter de Mooy winnaar wedvlucht Pointoise

Het seizoen zit erop want dit weekend hadden we de laatste jongen duiven vlucht en de laatste natoer vlucht. Een bewogen seizoen en ook nog eens zwaar voor onze duiven. de meeste zullen dan ook weer blij zijn dat het afgelopen is. De tijd van vergaderen en tentoonstellingen gaan er weer aan komen en daarna gaan we al weer kweken voor volgend jaar. Ja, volgend jaar hoort u me zeggen en wil hier nu nog even niet aan denken. Toch moeten we dit wel want denk dat het voor volgend jaar anders niet echt meer leuk wordt voor de leden van het samenspel leiden en omstreken. De nieuwe indeling die nu voorgedraagt lijkt te gaan worden word ik in ieder geval niet vrolijk van.

Gelukkig op het laatste weekend goed weer op de vlieglijn en losplaatsen dus konden de duiven op beide vluchten op tijd gelost worden. In Peronne werden de duiven om 09;15 uur gelost met een goed vertrek en ook in Pointoise werden de duiven om 09:00 uur gelost met een goed vertrek.

Op de laatste jongen duiven vlucht ging de overwinning naar Peter de Mooy uit Leiden die ze al weken super in vorm heeft. Het kon dan ook haast niet anders dat hij met de overwinning naar huis ging. Winnende duif deze week bij Peter is de 19-1596167 een doffer die gekweekt is op de hokken bij Van Delft & Driebergen uit Rijnsburg. De ouders komen bij Ton Wolvers vandaan en zijn de lijnen van Verkerk /Scholtes : Buldozer maal 56 lijn. De 167 won zes keer prijs dit jaar waaronder een 3e pt st max,5e Peronne en een 1e Pointoise.

Voor de natoer vlucht moeten we dit weekend weer eens naar voorschoten en nu eens niet naar meneer van Wissen want die had de dagen voor de inkorving iets te veel in de Rooney pot gezeten. Dus moeten we bij zijn clubgenoot Freek van Os zijn, maar als ik het goed heb begrepen is die met vakantie en worden de duiven door Ronald Lobee en Ton Karper verzorgd.

Grote klasse dus van deze mannen dat je dan gelijk een eerste plaats in het samenspel leiden en omstreken vliegt. Nu weten we natuurlijk al dat Ronald dagelijks op de hokken is te vinden maar Ton Karper alleen in de vakantie, en dat lijkt nu toch echt het verschil te maken want Ton kwam op het idee om ook maar eens zo, n fles te kopen waar meneer van Wissen telkens mee op de foto staat. Alleen kocht hij gelijk een super Grote fles van dit spul zodat hij ze een beetje extra kon geven. Even uittesten bij de Wizzart of Oz dacht hij het is toch het laatste weekend.

Hij gaf wel Ronald de eer om op de foto te gaan met de doop want hij had zelf al moeite genoeg om de beker vast te houden.
Zo zie je maar weer dat niet iedere liefhebber in de zwaluw een Rooney pot nodig heeft of naar de kapper moet om een eerste te vliegen. Freek heeft gewoon de ballen om twee super hokverzorgers in dienst te nemen en dan komt het vanzelf goed.

Winnende duif is de 19-6044109 en u mag een keer raden waar die vandaan komt. Natuurlijk bij Johan Govaerts uit belgie, heel voorschoten vliegt hard met zijn duiven, jammer dat ze in voorschoten zelf geen toppers kunnen kweken.

Vader van de 109 is de 18-6040891 en komt uit een zus van de Pastoor rechtstreeks Roger Engelen/ de genopte witpen van Theo Janssens. De moeder van de 109 is de 17-6182095 en is een dochter van de donkere Junior van Karel cuyvers/een dochter van den Bernus.
Allemaal toppers die allemaal zeer hard vliegen bij onze zuider buren en nu dus ook in ons samenspel.

Voor mijn zit het erop en hoop dat iemand het over neemt volgend jaar of melkers moeten zelf stukjes aanleveren zodat we het in de uitslag kunnen plaatsen en op de website.

Peter en Freek van harte gefeliciteerd met de overwinning.

En namens de Witte Duif
Tot Ziens.