In the Picture

woensdag 25 september 2019


Etroeungt 8-6-2019:     Herman Testerink boekt zijn 2e zege dit seizoen
Afbeeldingsresultaat voor foto etroeungt

Etroeungt gezien vanaf een 12 kilometer lange wandelroute

.
.
Qua weer ziet het er vandaag niet echt rooskleurig uit. Een harde zuidwesten wind (kracht 5) met windstoten en af en toe een bui.
De wind geeft de duiven wel een enorme snelheid maar ze hebben toch de nodige problemen om naar huis te komen. Om maar te zwijgen over de duiven die ‘doorschieten’ en terug tegen de wind in hun hok moeten zoeken.
Van onze Aaltense verenigingen worden om 13:00 uur 351 duiven samen met 12.486 andere uit onze afdeling in Etroeungt gelost.
Etroeungt is een Frans dorpje met nog geen 1.500 inwoners tegen de zuidelijke grens van België. Hemelsbreed ligt het een kleine 280 kilometer van Aalten af.
De eerste duiven maken zoals  verwacht een hoge snelheid. Met maar liefst 135 km/uur stormen ze huiswaarts. Gejaagd door de staartwind en het verlangen naar het eigen hok, de eigen partner, jongen of eieren en niet te vergeten de baas.


de sprookjesachtige tuin van Herman


Herman Testerink ziet zijn winnende ‘440’ van Etroeungt thuiskomen

De eerste duif valt vol in de ankers, met de staart bijna haaks omlaag en de vleugels wijd gespreid, op het hok aan de Lichtenvoordsestraatweg van Herman Testerink.
Zijn vluchtoverwinning is daarmee een feit. Het is de tweede van dit seizoen en wie weet wat er nog volgt.
Herman klokt twee uur na de lossing om 15:01 uur zijn 3-jarige ‘440’, die de 1e prijs opeist.
De 7e plaats is eveneens voor Hermen met de ‘drie nullen’.
In het totaal heeft hij 10 van de 17 duiven op de uitslag. Opnieuw een gave prestatie!


Wim te Hennepe: 3e van Etroeungt

Tweede worden Knippenborg & Zn., die weliswaar een minuutje eerder zitten, maar ook een kilometer dichter bij Etroeungt dan Herman.
Hemmie en Tonnie draaien een prijspercentage van 60% (10/6) en winnen van beide vluchten deze dag een tweede prijs. 

De inmiddels gelukkig weer redelijk herstelde Wim te Hennepe (Goudenregenplein) haalt onmiddellijk weer uit en confisqueert het brons.
Wim sleept 3 prijzen met 8 duiven in de boot.

Bij de eerste 10 van de uitslag staan verder Sjaak Lubbers (4e), Gerrie Heinen (5e), Deny te Vruchte (6e), Gert&Janni Visser (8e), Kees van Rijs (9e) en Han Schuurman (10e).

We hebben nu zes vitesse-vluchten gehad en er resten er nog drie. Na iedere van de drie komende vluchten valt telkens de slechtste vlucht van iedere liefhebber af. Zo blijven de beste zes vitesse-vluchten over voor het uiteindelijke kampioenschap.
Voorlopig staan de nummers 1 t/m 4 heel dicht bij elkaar. Daar zitten nog geen 8 punten verschil tussen.
Tussen de koplopers (Knippenborg & Zn. en Wim te Hennepe GR) is het verschil slechts 0,7 punt. Een grassprietje. Het gaat er om spannen. 

C.C. Achterhoek
De winnaars in onze club zetten zeer goede prestaties in de C.C. neer.
Herman Testerink doet mee met de allerbesten en wordt 4e tegen 1.455 duiven. Klasse!
Knippenborg & Zn. sluiten daar direct op aan met een fraaie 5e prijs en Wim te Hennepe is hier uitstekend 9e. 
Bij de eerste 100 staan er 21 duiven uit Aalten. We zijn dus prima vertegenwoordigd.

Afdeling 9 – Zuid
In het zuidelijk deel van onze afdeling deden er 4.693 duiven mee.
Herman Testerink neemt hier de 41e plek voor zijn rekening.
Knippenborg & Zn. vinden we op plaats 46 en Wim te Hennepe op de 62e plaats.

Afdeling 9 Oost-Nederland
In de afdeling namen 12.837 duiven deel aan de vlucht vanuit Etroeungt.
Ook hier mooie klasseringen voor onze top 3.
Herman Testerink wordt tegen deze massa duiven 163e, Knippenborg &Zn. 183e en Wim te Hennepe 231e.

woensdag 11 september 2019

Helaas laten de bestanden van de Compuclub van de afgelopen vluchten nog op zich wachten.

Wij hopen die zo snel als mogelijk te ontvangen om daarmee de nieuwsflitsen met de winnaars en puntenverdeling voor de asduifcompetitie te kunnen presenteren. Wij gaan daarmee aan de slag zodra ontvangen.

Komend weekend is de laatste vlucht van de 2019 editie van de Golden Regio 4 Race.

Naast de prijzenpot van €1.000,-  die gepland staat, vervliegen wij ook de €1.000, - die nog in de pot van 2019 zit.

De prijzen voor komend weekeind zijn als volgt:

                                              Voor de kweker:                    Voor de koper:
 
1e   duif € 300,-                      € 150,-                                    € 150,-
 
2e   duif € 250,-                      € 125,-                                    € 125,-
 
3e   duif € 200,-                      € 100,-                                    €  100,-
 
4e   duif € 150,-                      €   75,-                                    €   75,-

5de  tot en met
10e  duif € 100,-                      €  50,-                                    €   50,-

11de  tot en met
20e  duif € 50,-                        €  25,-                                    €   25,-


 

Veel succes aanstaande zaterdag!

Rini van den Bogaard  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.          06-29436917
Peter van Utrecht         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.            06-23115633
Leen van Horsen         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.               0418-581910
Maurice van der Kruk  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                    06-53276934

woensdag 11 september 2019

Nationaal Marathon Kampioen – 3e IATP PIPA – 3e West Europese Super Marathon 2018

 

Het jaar 2018 waar Ronald Geerdink op alle acht de internationale grote fond wedstrijden aan de kop speelde. Nationaal en Internationaal geprezen om zijn prestaties en topreferenties. Deze kampioen is nu genoodzaakt door ziekte te stoppen met de actieve duivensport! Slechts enkele jaarlingen en jonge duiven worden aangehouden omdat hij postduiven gewoon niet kan missen. In de week van Barcelona werd een tumor in zijn hoofd gevonden waardoor hij direct tot dit besluit is gekomen. Nadat hij dit jaar nog 50% prijspercentage won van Pau, Agen jaarlingen ( 55 internationaal en nationaal prijs 33, 78, 126 enz.) en Barcelona was er geen focus meer op het vervolg van het duivenseizoen, maar juist wel voor zijn herstel en natuurlijk vrouw en kinderen.

 

Ronald Geerdink verhuisde in 2012 van het Noord-Hollandse Haarlem naar het West-Brabantse Hoogerheide. Met zijn uitzonderlijke Jos Pepping stam wilde hij op de internationale grote fond wedstrijden furore maken. De start was in 2014 direct goed door in het IFC Hoogerheide – een van de grootste en sterkste inkorfcentra van Nederland 2e kampioen te worden. In 2015 1e, 2016 2e, 2017 1e en 2018 wederom 1e kampioen.

In 2018 werden nationaal en internationaal 49 kampioenschappen behaald o.a.:
1e Nationaal ZLU Superprestige
1e Nationaal ZLU Pyreneeën Cup
1e Nationaal ZLU Derby Duif
1e Provinciaal Kampioen
1e Provinciale Asduif
2e Nationaal Champions League TopPigeons
2e Nationaal ZLU autoprijs Barcelona
3e IATP PIPA Long Distance
3e Nationaal ZLU Fondkampioen
3e Nationaal ZLU Keizer Grote Fond
3e West Europese Super Marathon
3e Asduif Nationaal ZLU ochtendlossingen

Ronald Geerdink is internationaal befaamd om zijn ijzersterke kweekhok. Topduiven of de kinderen van topduiven werden aangeschaft. Rechtstreeks werd er duiven gekocht bij Arjan Beens, Jelle Jellema, Jos Martens en natuurlijk Jos Pepping. Deze duiven werden ondermeer gekruist met de lijn van de geweldige ‘Vale Montauban’ en zo ontstond een ijzersterke stam.

In 2014 verhuisde de 1e Internationaal Agen 2013 – die een half uur vooruit speelde op nummer twee – naar Hoogerheide. Deze topdoffer ook wel ‘Daan’ genoemd en negen andere toppers werden op advies van vriend Jos Pepping in zijn totale verkoop aangeschaft. ‘Kras Kweker’ beste kweker van Pepping die niet alleen grootvader is van de 1e Internationaal Agen, maar ook vader is van het ‘Bergeracduivinnetje’ die de 11e Nationaal Bergerac speelde en bij Ronald moeder werd van verschillende hele goede duiven, maar ook de ‘Pau’ met 7e Nationaal Pau en 8e Mt. de Marsan, de ‘071’ die 14e Nationaal Bergerac speelde en ook weer een dochter is van ‘Kras Kweker’ enzovoorts. In Totaal werden zestig duiven gekocht van Jos Pepping. Deze duiven zijn juist uniek gezien hun hoge basissnelheid, kracht, doorzettingsvermogen en eigenzinnigheid. Ronald Geerdink korfde in de afgelopen vijf jaar 44 duiven op internationaal Barcelona en hiervan wonnen 26 duiven prijs.
23 van deze 26 duiven zijn van Jos Pepping.

Pieter Woord won de 1e prijs Internationaal Pau 2018 waarvan de vader uit zoon ‘Kras Kweker’ komt van Jos Pepping. Het jaar hiervoor werd geëindigd met een 1e prijs Internationaal Perpignan! Jaap Mazee won met een kind uit een zoon van de ‘Slimme’ van Jos Pepping de 1e prijs Nationaal St. Vincent sector 4 en met dezelfde duif de 1e prijs NPO Limoges 2017. In 2018 won Mazee de 4e Internationaal Perpignan ook weer met een telg van Pepping duiven lijn ‘Kras Kweker’. Dit kan geen toeval meer zijn!

En natuurlijk de sterkste speler van Frankrijk over de afgelopen vijf jaar van Barcelona is Eric Vittel. Winnaar Nationaal Barcelona 2019, maar ook winnaar van de Cup van Vlaanderen reeds in 2015 van Internationaal Barcelona. Zijn topprestaties van Barcelona worden sterk bepaald door zijn investering in duiven van Pepping.

Zo is het duidelijk dat degenen die bij Jos Pepping hebben geïnvesteerd hier de vruchten van hebben geplukt en nog steeds plukken. Geerdink werd Nationaal Marathon Kampioen door juist deze Peppingduif en ook door deze te koppelen aan andere duiven.

In 2018 speelde Ronald Geerdink op de internationale wedstrijden als volgt:
Pau Nationaal prijs 99, 138 enz.
Agen Oud Nationaal prijs 103 enz.
Agen jaarlingen Nationaal prijs 46 enz.
Barcelona Nationaal prijs 16, 182, 198 enz.
St. Vincent Nationaal prijs 31, 112 enz.
Marseille Nationaal prijs 13, 88 enz. 1e prijs Semi-Nationaal
Narbonne Nationaal prijs 153 enz.
Perpignan Nationaal prijs 18, 24, 43 enz.
In totaal werden 104 duiven ingekorfd over 8 wedstrijden en internationaal werden 56 prijzen behaald

Ronald Geerdink vloog met vooral zijn Pepping duiven fenomenaal van Barcelona!
2015 6 mee 4 prijzen
2016 8 mee 3 prijzen
2017 10 mee 8 prijzen
2018 10 mee 6 prijzen
2019 10 mee 5 prijzen
Van deze 26 prijzen waren het maar liefst 19 prijzen 1 op 10!!

Enkele Topduiven van Ronald Geerdink zijn:
• ‘De Barcelona’ rechtstreeks Jos Pepping 11 keer grote fond 10 prijzen, 3 keer prijs van Barcelona met 16e Nationaal Barcelona
• ‘De Boemerang’ 10 keer mee grote fond en 10 prijzen! Drie uit drie van Barcelona op rij: 182-285 en 652 Nationaal Barcelona en 56 Nationaal Perpignan
• De ‘Barca’ rechtstreeks Jos Pepping vijf keer mee naar Barcelona en vijf prijzen op rij en vader van de ‘719’ met reeds 2 prijzen een op tien van Barcelona
• ‘De Perpignan duivin’ rechtstreeks Jos Pepping vier keer Barcelona, vier prijzen op rij. 126 Nationaal Barcelona en 18 Nationaal Perpignan, 17 Internationaal duivinnen en 54 Internationaal tegen 12.349 duiven
• De ‘Marseille’ 1e Semi-nationaal Marseille (FBZ) en 13e Nationaal Marseille en 5 uit 6 grote fond
• De ‘Barcelonaduivin’ rechtstreeks Jos Pepping won 3 x op rij in eerste 450 Nationaal Barcelona
• ‘Superke’ 3e jaarling van de loodzware Perpignan 2018 met 43e Nationaal en 115 Internationaal Perpignan tegen 12.349 duiven (lijn Cor de Heijde/Frans Bungeneers)
• ‘SuperBOB’ 3e beste duif van Nederland 2018. Vloog in 2017 als jaarling 56e Nationaal Agen. In 2018 99e Nationaal Pau, 31e Nationaal St. Vincent ZLU en hierna van de loodzware Perpignan de 24e Nationaal en 73e Internationaal tegen 12.349 duiven. Hiermee werd ‘SuperBOB’ 1e Nationale Derbyduif ZLU 2018 en werd hierna op het kweekhok geplaatst. Op Agen jaarlingen ZLU 2019 waren twee kinderen van ‘SuperBOB’ in de race en wonnen de 78e nationaal en de 332e Nationaal!

Vader van ‘SuperBOB’ is zoon ‘Super Perpignan’ met 12e Nat. Perpignan, 13e Nat. St. Vincent en 14e Nationaal Pau en moeder won de 1e prijs Cahors sector 2! Wat een klasse! ‘SuperBOB wordt natuurlijk de vaandeldrager van deze uitzonderlijke verkoop.

Buiten de 1e Nationale Marathon op eigen hok werden door anderen 14 (Inter) Nationale overwinningen en/of Asduiven behaald met duiven van Ronald Geerdink. Arjan Beens en Nico Volkens zijn hier voorbeelden van. (Zie referentielijst)

Het internationale bijhuis van Jos Pepping komt nu onder de hamer. De rechtstreekse topduiven, de gehele vlieg -en kweekploeg en alle jonge duiven uit de ‘SuperBOB’, De ‘ Barcelona’, Perpignanduivin’, de ‘Barca’, ‘ de Boemerang’ enzovoorts.

De topverkoping van de grote fond van 2019 wordt dit najaar geheel verzorgd door TopPigeons het Internationale veilinghuis van de fond.

donderdag 05 september 2019
Logo
Van de projectleider

Het is na half juni even stil geworden v.w.b. nieuwsbrieven over de GPS-pilot, maar dit betekent niet dat er verder niets is gebeurd op diverse gebieden. Weliswaar door de grote drukte van het vliegseizoen lag het tempo even een paar versnellingen lager, maar zeker niet met minder inzet van de betrokkenen.
 
De pilot met de nieuwe systemen van Bricon nadert zijn voltooiing voor dit seizoen. Bij het ICT-team van DC de Nishoek is inmiddels het punt bereikt waarop het nieuwe systeem volledig draait zoals voorzien was bij de start van dit seizoen. Planning is om op de laatste vlucht(en) van dit seizoen de hele club over te zetten op deze wijze van vluchtbegeleiding. Vele spannende uren zijn gepasseerd om hier te komen, maar met de onvoorwaardelijke steun van de leverancier is het gelukt en kunnen er komend najaar en winter verdere stappen worden gezet in de Zeeuwse pilot.
Een mooie beloning komt er in de vorm van opnamen voor het TV-programma “Holland van Boven” die de moderne duivensport in beeld gaan brengen en dus een mooie promotie gaat vormen voor dit project. De opnamen beginnen binnenkort, een uitzenddatum is nog niet bekend.
 
Ook op het gebied van de bouw van het GPS-centrum en de daaraan verbonden oprichting van de nieuwe stichting VeerHoek zijn er vele uren besteed aan de ontwikkeling van een centrum dat niet alleen regionaal, maar zeker ook nationaal een uithangbord moet worden voor de nieuwe manier van duivensportbeleving. Er is en wordt nog steeds gezocht naar samenwerking op allerlei gebieden om een sterke basis te creëren die nog vele jaren plezier zal brengen aan de deelnemers en bezoekers van dit centrum.
 
Voorst zal er op korte termijn een planning worden opgezet waarbij de werkgroepen bijgepraat gaan worden en voorzien van een aantal stevige opdrachten komende winter ook aan de slag kunnen om de (Zeeuwse) duivensport weer een stukje toekomstbestendiger te maken.
Deelname IFC Zeeland aan GPS-pilot in Zeeland
 
Onlangs is er een gesprek geweest tussen het bestuur van de Stichting de Nishoek en het bestuur van IFC Zeeland over een vervolg van hun samenwerking.
 
Zoals bekend is de Stichting de Nishoek als partner in de Zeeuwse GPS-pilot actief en vanuit deze pilot worden alle kaarten ingezet op het creëren van de mogelijkheden voor de totale duivensportbeleving, waarbij IFC Zeeland gezien wordt als een belangrijke partner.
 
Het IFC Zeeland is al enkele jaren actief als inrichter van een inkorfcentrum voor deelname aan de internationale marathonvluchten. Deze zgn. ZLU-concoursen kennen een vaste groep liefhebbers die zich specialiseren op deze vluchten en veelal maakt deze groep ook gebruik van het aangeboden leerprogramma van de Stichting de Nishoek om hun duiven klaar te stomen voor deze concoursen. Naast het inrichten van een inkorfcentrum organiseert het IFC haar eigen kampioenschappen en de winnaars worden jaarlijks in het zonnetje gezet op een drukbezochte prijsuitreiking.
 
Al reeds 6 jaar is men naar volle tevredenheid gefaciliteerd door de stichting de Nishoek voor de ZLU-vluchten. Er is vanaf het begin een interactieve samenwerking ontstaan en de beleving in de ZLU vluchten kreeg een impuls. Het was daarom een logische beslissing om opnieuw de samenwerking te zoeken voor de komende jaren. IFC Zeeland ziet graag meer verenigingen aansluiten om te komen tot een breed gedragen coalitie.
 
De stichting de Nishoek is bezig om zich middels deelnemende partners voor een brede duivensport in te zetten en het IFC kiest met haar deelname voor het plaatje van de Duivensport Totaal in het Zeeuwse. Uiteindelijk zal dit resulteren in een nieuw op te richten stichting waar alle aspecten van de duivensport aan bod gaan komen en ook mogelijkheden gaat bieden voor maatschappelijke betrokkenheid en daarmee dus de positieve beleving binnen en buiten de sport.
 
In de loop van het komende najaar en winter zal dit plaatje zich steeds verder gaan ontwikkelen en kan er uiteindelijk een gebouw worden neergezet waar de partners van de nieuwe stichting optimaal gebruik kunnen maken van de geboden faciliteiten. Dit nieuwe duivencentrum moet niet alleen gezien worden als een thuisbasis voor de Bevelandse duivensport, maar ook als het “home” van de Zeeuwse Duivensport Totaal en een belangrijke pijler onder het GPS2021 project van het NPO.
Status Bricon automatisering in de Nishoek:
In de nieuwsbrief van 15-06 j.l. memoreerden we dat na installatie van de antennes op de hokken, invoering Bricon systeem voor alle liefhebbers, overgang op inkorven met slimme antenne, nu de stap gemaakt moest worden richting “Live inkorven” voor alle liefhebbers van de vereniging en invoering van de PAS box voor het ICT team.
Deze 2 laatste zaken zijn inmiddels gerealiseerd. In eerste instantie korfden we Live in met het ICT team, langzaam uitrollend naar meerdere liefhebbers en uiteindelijk op N34 met alle liefhebbers.

Voor wat betreft de PAS box ( Pigeon Arrival System ), deze hebben we inmiddels geïnstalleerd staan bij het ICT team en hebben daar alweer een aantal vluchten mee getest, uiteraard met een Back-Up systeem er naast. En ja, eerlijk is braaf, best wel spannend, maar wat een kick om te zien hoe geweldig het uiteindelijk werkte en welke verbeteringen er op basis van onze input iedere keer weer gedaan worden.
De uitdaging is om zaken die eventueel niet naar wens lopen, als onderdeel te zien van de pilot en vervolgens hierin voortdurend te verbeteren. Eerlijk gezegd zijn we daar in de duivenwereld niet zo goed in. Aan de zijlijn staan en normale opstart issues uitvergroten en doorvertellen blijkt vele malen makkelijker dan de mooie en geweldige zaken die we tegen komen aan de grote klok te hangen. Is trouwens niet wereld vreemd, geef een collega maar eens een welgemeend compliment en constateer direct dat we dit feitelijk te weinig doen.

Maar weer even terug van filosofisch naar de praktijk / operatie. De scope is en blijft helder: Alles wordt enerzijds makkelijker, gestructureerder en overzichtelijker voor de liefhebbers en anderzijds een onbegrensde inkijk en controle over datgene wat de rechtgeaarde duivenliefhebber wil weten.
Nogmaals, enerzijds de stekker er in, en ook niet meer dan dat, en alles werkt, anderzijds een inkijk in je eigen data voor beantwoording van de vragen die een duivenmelker zich stelt.
Wat te denken van inzicht in de inkorflijst, poulebrief, aankomstlijst, alle, maar dan ook werkelijk alle keren dat een duif over de antenne gaat, zowel vlucht als training. En al deze zaken niet alleen per vandaag, maar ook van vorige week, maand etc. Alles netjes te filteren op datum, hok etc. etc.
Natuurlijk wel even wennen dat we niet meer na inkorven met een inkorflijst en na afslaan met een aankomstlijst naar huis lopen, maar ja, weten we nog hoe lastig het was dat we geen bankafschriften meer kregen en we op Internet moesten kijken naar onze mutaties en saldo. Nochtans hoor je daar niemand meer over en is volgens mij iedereen in onze omgeving op de hoogte van zijn banksaldo?

Nu we allemaal Live inkorven en er bij de ICT collega’s in de club een 7 x 24 uur online PAS box op het hok hangt, is nu de uitdaging om het seizoen af te ronden met alle inkorvende liefhebbers voorzien van deze PAS box.

Onderstaand een aantal schermpjes met toelichting om wat te visualiseren waar we mee bezig zijn. De schermpjes zijn allemaal van mijzelf, stoort u zich daar niet aan, wellicht kent u mij niet eens of hebt u nog nooit gehoord van liefhebber 18501132, gaat niet om mij, maar gaat om de inhoud en daar zijn we trots op.
Onderstaand een kijkje op het dashboard waar je de PAS box groen ziet staan met 33% dekking, 18 satellieten en 2 antennes. Verder een overzicht van de duiven die de antenne passeren, in dit geval Live op Niergnies N33 op 16-08.
Hieronder een wat bredere inkijk waar je de constateringen kunt zien van alle mensen binnen je club, rayon, afdeling etc. met een indicator die visueel aangeeft hoeveel % er inmiddels geconstateerd is op het betreffende niveau.
Je inkorflijst die zoals gezegd altijd digitaal staat en blijft staan, overal en altijd benaderbaar
En verder ook je aankomstlijst met dezelfde opmerkingen als bovenstaand
En als laatste voor vandaag, de administrator kan controleren of alle apparatuur OK staat en indien nodig ingrijpen. Onderstaand de 6 boxen van ons ICT team, net voor de aankomst van Peronne N34
Binnenkort hopen we weer bij u terug te komen, groeten van 18501132
 
Website Grafic 2 Innovate
Hier uw banner? Dat kan!
Om te adverteren in deze 2/3-wekelijkse uitgave, informeer naar de mogelijkheden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
woensdag 04 september 2019

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, inclusief Koos de Best, lachende mensen, staande mensen

Wedvlucht Pt. St. Maxence winnaar Koos de Best
Wedvlucht Lennik winnaar Ton van Wissen

Vorige week moesten de vluchten nog verzet worden van wegen het slechte weer, nu nog geen week later is het weer het andere uiterste. Zeer hoge temperaturen en ook nog eens een oost in de wind.
Je weet dan al dit gaat niet makkelijk worden voor onze duiven en daar komt nog eens bij dat de natoer ook nog eens van 70 km naar 150 km ging (Lennik) omdat er in Duffel niet gelost kon worden.

Al met al weer een bewogen weekend want een van onze verenigingen uit ons samenspel leiden en omstreken begint ook nog eens pas 10 a 15 minuten later te draaien dan de rest van het samenspel. In deze vereniging zitten niet de minsten liefhebbers en zitten zelf enkele kampioenen van het samenspel. Opvallend is dan ook nog eens dat als er eenmaal duiven vallen bij deze vereniging er gelijk 15 a 20 in een minuut vallen bij de zelfde liefhebbers. Alsof ze om de hoek zijn gelost want bij iedereen komen de duiven mondjes maat naar huis toe op Lennik. Laten we hopen dat dit goed uit gezocht wordt.

De ruim 11.000 natoer duiven van afd. 5 Rood werden dus om 08:45 uur in Lennik gelost en gingen voor de verandering deze week in noordwestelijke richting. Om klokslag 10:30 uur arriveren de eerste F16 van Ton de Power van wissen het luchtruim van Voorschoten en de plaatsen 1e 2e 6e en 10e in het stedelijk samenspel leiden zijn dan ook voor Ton. In het samenspel leiden en omstreken pakte hij de 1e plaats en draait hij er zes bij de eerste vijfentwintig.

Dit keer had hij niet in de Rooney pot gezeten maar heb wel een verdacht flesje EPO via de app doorgestuurd gekregen via mijn correspondent Ronald Lobee.

Winnende duif is de 18-1045202 en is een kleinkind van de 847 x 944. Ook zit de Porky miss marbella er nog in.

Van de week komt het bestuur bijeen want hij had al een waarschuwing gehad als hij nog een keer iedereen voor lul zou zetten.

Nu over naar de winnaar van Pt st maxence, en deze komt deze week ook uit Voorschoten want na deze zomer al 10 keer bij de kapper te zijn geweest probeerde hij het deze maand op een andere manier. Winnaar is natuurlijk simply the best of te wel koos de best uit Voorschoten.

Met de jongen duiven is hij op dit moment de te kloppen man want inmiddels staat hij ook bovenaan in het samenspel leiden en omstreken met de jongen duiven.

Omdat de kapper niet meer hielp moest hij toch wat anders doen en ben ik even op onderzoek uit gegaan( toch tijd zat hier in de costa).
Na wat onderzoek kwam de aap uit de mouw, hij heeft hulp troepen ingeschakeld. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat de power s,ochtends zijn duiven verzorgd,uitlaten, binnenhalen en voeren. Ja Koos zo kunnen we allemaal kampioen worden, is niet te hopen dat je controles krijg want ik zou het niet vertrouwen met die van wissen op mijn hok.

Nu over naar de winnende duif en dat is de 19-1613876 een duivin die pas geleden nog opgevangen is in Zoetermeer met het uitlaten. Ze is nu 8 x mee geweest maar heeft pas 2 x prijs gevlogen.
De vader is de 18-1035067 een goede vliegdoffer. Hij komt uit de Teen x 502 van Peter de Mooy.
De moeder is de 12-1550548 en komt uit koos zijn super kweekkoppel de 898 vloog 1e NPO x 081 Classic winnaar 2010.

S, avonds en zondag ochtend zijn er bij koos nog 9 duiven na gekomen en er moeten er op zondag avond nog 3 thuiskomen.

Koos en Ton weer een boel zottigheid maar dat komt denk een beetje door de zon hier in de costa del sol.

Mannen beide van harte gefeliciteerd met de overwinning in het stedelijk samenspel leiden.

Vanuit de costa del sol, namens de witte duif hasta la semana que viene

 
 
woensdag 04 september 2019

Oswald Haers houdt huis op Niergnies.

Tevens snelste in Zeeland. Vitessekampioen Roger de Schoolmeester balt de vuisten op midfond jong Melun.
Het is me wat. Geef je een geheim prijs met betrekking tot de darmflora en probiotica, wordt er regelmatig gevraagd om hierover meer te zeggen. Zo ook dit weekend. “Wat was het effect op je duiven ?” fluisterde iemand mij in het oor toen ik de toiletten op zocht. Hij keek daarbij de tweede WC na of niemand meeluisterde. “Nog nooit vertoond” begon ik. “De tweede dag na toedienen lag ik in bed nog wat na te mijmeren over een leuke droom die ik had. Een geluid uit mijn hok deed mij opschrikken en direct opstaan. Voorzichtig keek ik door het raam van het duivenhok. Wat ik toen zag grensde aan het ongelooflijke. Alsof ik een sportschool inkeek. Twee duiven stonden bovenop het houten draairad op de voerbak en renden alsof het een loopband betrof. Er waren er die met een piksteen potje boven de vleugels liepen. Anderen gingen met de drinkpot aan de haal . “. “Klinkt goed” antwoordde de persoon in kwestie bewonderend terwijl hij het tweede kwartier inging om zijn blaas leeg te maken. “Ook daar is het goed voor” zei ik, een klein potje is voldoende als ik het zo zie”.
Terug aan de toog zat Freddy de Mul. “Die blauwe drinkensgootjes zijn te klein” mijmerde hij voor zich uit. “Wat bedoel je ? “vroeg ik. Hij nam me mee naar de reismanden. “kijk” vervolgde hij ter plaatse en wees naar enkele duiven die precies tussen 2 drinkgootjes verwoede pogingen deden om te drinken. Helaas stuitten ze op de door 2 goten gevormde rand. “Waarom niet 1 langere ter beschikking stellen ?”vroeg Freddy aan mij. Ik had geen antwoord. Dat was Freddy. Ik zit al jaren tussen de duiven en dit detail was nog nooit bij me opgekomen. Natuurlijk had ik het fenomeen eerder gezien maar het siert een melker om daar over door te denken. Freddy wel dus, ik niet. Onbenullig detail ? Er zijn er wel meerdere kleinere details waar velen wel een punt van maken.
Het Nederlandse weer dwong de afdeling Zeeland om uit te wijken naar de vrijdag. Zelf kan ik me niet herinneren dat ooit mee te hebben gemaakt. Moeilijk voor de nog steeds zwoegende medeclubgenoot die moet zorgen dat er duivenvoer gekocht kan worden. In het Sluiskilse was niettemin de deelname hoog. Maar liefst 619 duiven van 22 deelnemers gingen door de handen van de inkorvers. 8:00 uur en de vrachtwagen kon de luiken opengooien. Het weer was prima en hoge snelheden werden verwacht. De tijd tikte door totdat om 09:20:50 uur bij Oswald Haers het constateerpiepje de ether inging. De eerstgetekende nl de “715” wist de erekrans naar Philippine te halen. Oswald is terug van weggeweest. Als een beer in zijn hol had Oswald zich een tijdje verscholen om nu op de natour ineens toe te slaan want het werd ook nog eventjes 2,3,4 15,16,17,19 enz . gewonnen. 22 vd 42 prijkten op de uitslag. In het samenspel en provinciaal werd ook met de vier duiven de eerste 4 prijzen binnengehaald. Wat een uitslag van deze sympathieke melker. Van harte gegund en een dikke toy toy toy. Hiep hiep hoera !!!. Vijfde werden de gebroeders Dekker. Tevens werd de 8e en 20e plek behaald. De mannen hadden er 112 mee. Melun lieten ze even voor wat het was en werd er mondjesmaat ingekorfd. 66 vd 112 vlogen zich in de uitslag . Zesde werd Ko Harms en kleindochter. Weer een top tien notering voor dit duo. Maar ook een 14e plek werd toegevoegd aan hun lijst Roger de Schoolmeester is al weken op dreef. Hij maakte het eerste tiental vol en won 7e,9e,10e en nu we toch bezig zijn : 11e, 12e, 13e. Roger geniet nog met volle teugen van de sport. Fam Ridderhof&Zn blijven scoren , nu een 18e stek maar 17 vd 31 erin is toch weer meer dan 50%. Opvallende spelers maar gesettled in de middenmoot waren de Comb Peeman en Schaap met 10 vd 19. Om 09:34:16 blies Roegiest Visser het eindsignaal en was de vlucht ten einde. 1629,363 meter/min deed de duif van Oswald. De laatste prijsduif vloog 1398,409 meter/min.
Het moet niet gekker worden maar de weergoden draaiden de duim naar onder en donkere wolken en regen maakten dat er in het weekend geen veer loskwam. “Het wordt maandag” huilde A Thijs op de website van Zeeland96. Maandag werd het. De lossingscommissie zagen wat buien maar het zou moeten lukken. Om 08:45 uur gooiden de 91 duiven de trossen los en kon de reis naar huis beginnen. WZW wind en windkracht 4-5. Hoge snelheden werden er verwacht. Roger de Schoolmeester stal de show met een 1e , 3e , 6e en 10e prijs. Vitesse man ? Kan zijn maar nu ook midfond man. Wat een klasbak is die vent toch. 7 vd 15 erin voor Roger. Ook nog een 17e en 18e erbij. “Tracteer maar eens” grijnsde hij tevreden toen de club de wonden likten. Comb Pieters melden zich op de tweede stek. Bij de jonge duiven zijn ze niet uit de top 10 te krijgen. Comb Peeman &Schaap flikten het hem weer. 4e en 5e en 9e stek voor dit knuffelduo. Ze deden er wat rente bij en ook nog een 12e en 13e plaats konden bijgeschreven worden. Jos de Ritter was ook meer dan aanwezig op deze vlucht. Gretig nam hij de 7e en 8e stek in ontvangst maar daar bleef het niet bij: 14e, 15e, 16e stek werden aan de kettinghanger gehangen. De man die het midfond jong klassement aanvoert is Jan de Jonge. Jan heeft er kijk op. De getekende duiven staan steevast op de uitslag. “Hoe doet ie het” vraagt menig melker zich af. Nu de elfde stek met jawel zijn 2e getekende om daarna te vervolgen met 19e en 20e stek ( eerstgetekende) Knap. Roger deed 1588,004 meter/min. De laatste duif tikte 1487,300 meter/min aan. In 10 minuutjes was de prijskamp gedaan. Hopelijk krijgen we volgend weekend weer een normaal lossings patroon. Af en toe flink mis met de dagen als het vrijdag en maandag wordt. Succes allemaal.

Ridderhof en Zn stoken het vuurtje op op Peronne

Vorige week. 2 vluchten. Spanning. Begint Ingrid. “Weet je dat we door die duiven verder nooit iets samen doen ? begon ze. Kijk dan word ik voorzichtig. “we doen de duiven toch samen ?” probeerde ik. “Ja natuurlijk “maar we hebben nooit eens een uitje meer samen. “Ja maar we hebben gekozen om alles op tijd te verzorgen en een systeem te volgen en een uitje past daar niet zo bij ? legde ik uit. Ze gaf het niet op. “Maar op zondag dan ? “. Ik voelde dat ze ergens wel gelijk had dus gaf ik toe. Die zondag koffie gezet en Ingrid uit bed geroepen. IK had de tafel ook gezet en ja hoor in een eierdopje glansde met 2 messen een uitje. Een uitje op zondag. Ze was tot tranen toe bewogen toen we samen het uitje aansneden. De jonge duiven vlogen toch weer op de vastgestelde tijd weer uit. Fijn om naast de duiven ook nog iets anders samen te hebben.
Peronne 690 duiven in concours. De vooruitzichten betreffende het weer waren meer dan uitstekend. Elke melker hield de adem in toen A Thijs zijn huig op zijn tong liet kletsen toen het verlossende woord LOSSEN viel. Super vertrek vulde Adrie aan. 08:30 uur wees de klok aan. OZO wind en de berekeningen konden gedaan worden. Om 10:23:31 met 1438,554 meter meldde de “964”zich op het hok van niemand minder dan de combinatie Ridderhof en Zoon. De combinatie die ook vorig jaar op de navluchten flink huis hield. 2 sec later ging het constateersysteem opnieuw . De “960”was thuis en samen werden ze 1e en 2e in de vereniging en samenspel. Fantastisch gedaan. Tevens werd de 14e prijs binnen gehengelt en met 17 vd 35 was het gewoon super op deze superlossing. Op de derde , vierde en ik ga even over op cijfers, 5e, 9e,10e,11e,12e,16e t/m 20 stek was het de Dekkerprijzenregen die ons de paraplu deed opsteken. Ook in het samenspel steenvroege duiven. Hier moet hoestsiroop aan de pas komen om de ademhaling te blijven handhaven. Het wordt steeds gekker met de mannen. 70 vd 114 erin en even een traantje wegpinken bij de concurrentie. De grimmige John Dieleman beet zich vast in de eerste 10, zesde plek , won ook eventjes de 13e plaats en vulde de boodschappentas met 16 vd 22. Mensen lief , fingerspitzengefuhl zeggen ze bij de oosterburen. Volop in het werkproces en dit. Gefeliciteerd. Vierde liefhebbers in de top 10 werden de Comb Peeman&Schaap. 7e en 8e stek en even vermelden omdat het het vermelden waard is. De 7e en 23e stek duiven werden als bon gekocht op de tentoonstelling van ……….de combinatie Ridderhof en Zoon. Waarvan acte !!!. De combinatie Ridderhof opende dus de rijke stallen en gaven van het beste wat ze hadden. Gunfactor 100. Bedankt. We vinden de combinatie Peeman&Schaap ook nog op plekkie 15 en hadden er 32 vd 62 erin. Dik tevreden zijn ze daar in de Lovenpolder. Nadere studie van de uitslag leert dat er maar 4 liefhebbers bij de eerste 20 staan.
Waren er nog opvallende spelers ? Jawel Joop Kornelis had er maar liefst 7 vd 9. Op het randje maar toch vermeldingswaardig Fons en Ronald Bouchaut met 10 vd 21. R Lippens omdat het R Lippens is 3 vd 8. Op 10:40:53 konden de boeken gesloten worden. Als vereniging kwamen we dus sterk voor de dag in het samenspel. De liefhebbers van de top 10 klasseringen vinden zich ook terug in de top 10 van het samenspel met als smaakmaker de Comb Ridderhof&Zn en dat van 2620 duiven. Knieval !
Vergeet niet in sector te tekenen op Lorres. We zien jullie donderdagavond.

Hurricane John raast over het duivenlokaal , eerste plaats op Roye. Gebr Dekker trekken een dood paard op loodzware Lorris over de eindstreep. Winnaars op Lorris.
Tijdens het inkorven zat de stemming er goed in. De weersverwachtingen waren meer dan uitstekend. 1500 meter/min moet kunnen dus alle klokken openmaken om 14:00 uur. “Beetje zelfde omstandigheden als vorige week” werd er geconcludeerd. SMS tje 08:30 Roye en Lorris los. Namen flitsten door de hoofden. Kanshebbers werden opgesomd. 382 duiven werden er ingekorfd voor Roye. 22 stuks waren er van de winnaar John Dieleman. Bij deze gelijkwaardige omstandigheden werd de week ervoor een 6e stek behaald. De “687” treuzelde toen zelfs nog. Nu was het anders, veel anders. Hij scheerde over de daken bij de combinatie Peeman&Schaap. Pannen werden gelicht. Zonder een seconde te verliezen kon de “687”geconstateerd worden. Wederom een kopprijs voor deze duif die 100% Scheele bloed door de anderen heeft stromen. Verrassing ? Welnee als een opkomende storm pakten de winnaars wolken zich vorige week al samen om nu met een uitbarsting van duivengeweld toe te slaan. Comb Peeman en Schaap die in het natourkampioenschap eerste stonden werden van het podium geknikkerd. John heeft wat te verdedigen nu. Plan was om voor dit jaar de duivenjas aan de wilgen te hangen. We zullen volgende week op Melun zien wat er in de lovenpolder beslist is. Achttiende stek werd ook nog even meegenomen. Tweede op Roye werd Oswald Haers met zijn 1e getekende, de “715” Knap duifje . Wederom de naam die als kanshebbers rondging aan de toog. Combinatie Ridderhof&Zn die overigens in het laatste spoor der kampioenen met een foto te bewonderen waren tekenden voor een 3e,4e, 6e, 13e, 20e plaats en met 21 vd 32 kon er weer hardop gejuicht worden . De gebroeders Dekker begonnen aan te dringen en met 24 vd 40 was het weer puik. Nog even de opsomming van de mannen, 5e, 7e, 11e,12e. Het natour kampioenschap begint te lonken want het nummertje 1 is het favoriete nummer van de combinatie. Vijfde liefhebber in de top 10 werd KO Harms en kleindochter. Ga er maar even aan staan. Herintreden en volop meedoen. Ko kan denk ik een mooi hokje duiven gaan opbouwen dit jaar. Roger de Schoolmeester heeft er weer zin in. Ondanks de helikopters, saluutschoten en parachutisten in de buurt vanwege de 75e jarige bevrijding wist Roger er nog een 9e plek uit te persen. Getuigenverklaringen stemden overeen dat Roger van al die festiviteiten aardig wat last had. Toch nog een 15 vd 28 en Roger handhaaft zich op een sterke manier in de uitslag en het natour kampioenschap. Zevende liefhebbers waren de comb A Bouchaut. Zij nestelden zich op de 10e stek. De nestor van de combinatie met zoon Ronald verrichten fantastisch werk in de club. Geen woorden maar daden is hun logo. 16e plek was ook nog voor hen. 9 vd 18 en het feest was compleet. In het verdere rijtje tot de 20e stek vinden we nog Roegiest-Visser en dat met een 15e stek. Peeman en Schaap werden 19e , wat laat misschien maar 11 vd 20 is toch ruim voldoende. Wie kunnen we nog meer noemen. Joop Kornelis 4 vd 9 en de goed spelende Jan de Jonge met 3 vd 6. De kaars werd uitblazen op 1354 meter/min. De winnaar op Roye deed 1565,428 meter/min. Mooi concours en de verwachtingen waren hoog gespannen voor:
Lorris. 200 duiven ingekorfd door 9 liefhebbers. Er was nog tijd voor een bakje koffie met een krentenmik maar 12:30 uur moest er gedraaid kunnen worden. Dachten we. De tijd tikte door. Gebr Dekker waren de eerste die de stilte doorbrak. Toch nog 1403.115 meter/min en dat was nog niet zo dramatisch. De “492”werd om 13:10: geklokt. Tonny de Bruijn constateerde op bijna dezelfde tijd maar speelt korter. En toen werd het 11 minuten stil. Veel liefhebbers voelden hem al aankomen. “Het wordt geen normale vlucht”. Comb Peeman& Schaap willen midfond kampioen worden. Sta in de weg Jan de Jonge moest daarvoor van het hoogste schavot geduwd worden. De combinatie wreef zich in de handen toen de 3e en 4e stek gemeld konden worden. Vijfde duif werd gemeld door Comb Pieters en Zoon. En deze combinatie ging ouwerwets door. 13e , 14e , en toen werd het ook voor hen lang wachten op de volgende. De volgende kwamen en dat ging daarna als een trein. “Helft thuis” werd er geroepen over de Pieters app. 16 vd 29 betekende dat. Mooi. Combinatie Peeman en Schaap gingen in het begin ook lekker door. Ook nog 6e,7e, 12e, 17e,20e prijs werden binnengehaald. Maar toen brak ook voor hen het lange wachten aan. Het zag er goed uit , eerst. Toen kwam Jan de Jonge . Achtste gemelde en toen nog een 16e gemelde en Jan draaide er 3 vd 5 en trok een lange neus naar de concurrenten. Een BBQ bij familie verstoorde een verder mogelijke prijzen festijn. Alleen Jan zal het weten als hij de klok nog aan had staan. Op de negende plaats vinden we Roegiest Visser en dat met maar 1 duifje mee. Dat is dan 50% en op deze vlucht een dikke “chapeau”. Jos de Ritter vinden we nog op de 18e stek. Johan de Poorter wrong zich in een bocht om er nog een 3 vd 7 uit te persen. Met 807 meter/min konden we afsluiten. De wonden likkend , nog veel duiven achter. Frederik kon gelukkig melden dat de nakomers in redelijke getallen bij “overkantenaren” thuis gekomen waren. Maar dat deze vlucht pluimen gaat kosten is wel zeker. Reden ? We tasten in het duister waarschijnlijk. Donderdagavond Melun. Wat de bingo betreft worden we wat ongerust. Ingrid zit aan tafel alle nummers te verzamelen en dat per deelnemer. Mogelijk nummers vergeten aan te strepen ? Ze stuurt alles per email en dan…kijk nog eventjes de kaarten na.

dinsdag 03 september 2019

Voorwoord

De zomer is nog niet voorbij. Sterker nog dit weekend belooft een prachtig zomerweekend te worden met fantastisch duivenweer. Weliswaar worden temperaturen van 30 graden voorspelt, het feit dat de nachten koel zijn en het pas vanaf een uur of 15.00 echt warm wordt, maakt dat de duiven grotendeels terug op hok zijn als het echt warm wordt. Een weekend om maximaal te genieten van onze mooie sport.

Het vergaderseizoen staat voor de deur. De uitdaging in komende periode wordt om de opgedane ervaringen van dit vliegseizoen en alle meningen te delen. Zo kunnen we er voor zorgen dat we de positieve ontwikkelingen behouden en verder uitbouwen en dat we voor zaken die minder goed uitgekomen zijn, constructief op zoek kunnen naar verbetering. Zo ontwikkelen en versterken we samen de sport, waarbij ik ook graag nog terug verwijs naar het cliché dat ook in mijn voorwoord van vorige week ter sprake is gekomen. 

Als je echt iets wil, is er een weg. En wanneer we iets niet willen, is er altijd een excuus.

Laten we tijdens de komende vergaderingen onze ervaringen delen, eerlijk en oprecht, kijkend naar mogelijkheden in plaats van te zoeken naar excuses.

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 

WEDSTRIJDEN
Carolien van de Jagt wint Ladies League race Niergnies
 

WEDSTRIJDEN
Uitslag Ladies League wedvlucht 1
 

 

WEDSTRIJDEN
Uitslag Dutch Golden Classic - Pontoise
 

Door Wim Vos

Deze prachtige zogenaamde ringenrace werd dit jaar voor de 15e keer gehouden. Kort samengevat: liefhebbers uit België, Nederland en Engeland kunnen twee vaste voetringen kopen à € 20, = per ring met een maximum van 250. Hiermee ringen zij in hun hokken twee duiven die vervolgens in de maand maart openbaar worden verkocht aan leden van vijf samenspelen binnen Afd. 5.

Veel absolute topliefhebbers doen hier al jaren aan mee. Het betreft de samenspelen Hoekse Waard – Drechtsteden – Gouwe & IJssel – Zuid-Holland oost en Midden-Holland oost, een afgebakend gebied. De opbrengst van de ringen, vermeerderd met de opbrengst van de verkochte duiven vormt de prijzenpot.

We zijn begonnen met een prijzenpot van € 2.000, = in 2004 maar voor 2019 hebben we ruim € 30.000, = om te verspelen. Op zondag 11 augustus werd er in Afd. 5 Pontoise gevlogen en hierbij geven we u die uitslag.


We kijken terug op een prachtig evenement waar veel belangstelling voor bestaat. 
 
 

 

NPO BUREAU
Inkorven voor nationale/sectorale wedvluchten F35 en F37 


Donderdag 29 augustus is het inkorven voor de eerste sectorale jonge duivenvlucht van 2019; wedvluchten F35 en F37. Het inkorven voor deze vluchten vindt uitsluitend plaats in de voor deze vluchten aangewezen nationale/sectorale inkorflokalen.

Voor deze vlucht moeten er in het inkorflokaal minimaal zeven deelnemers zijn. We zijn er ons van
bewust, dat niet ieder aan deze norm kan voldoen. Inkorflokalen die niet aan het minimale aantal
inkorvende leden komt voor deze vlucht, of die om andere redenen besluiten niet in te korven, 
dienen zich tijdig af te melden.

Afmelden kan via:
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (alle sectoren)
 • 06-30080112 (voor sector 1 en 2)
 • 06-36187435 (voor sector 3 en 4)
Op de website kunt u controleren of uw vereniging is aangemeld als inkorflokaal voor deze vluchten.
 
 
 

NPO BUREAU
Bestellingen vaste voetringen en chipringen 2020


Vanaf 24 augustus kunnen ringadministrateurs de vaste voetringen en chipringen voor 2020 bestellen. Op verzoek van onze liefhebbers en leveranciers is het mogelijk om wederom van alle EC-leveranciers ook de bijbehorende chipringen te bestellen. Het bestelformulier is beschikbaar via https://mijn.duivensportbond.nl.

Per liefhebber kan aangeven worden hoeveel vaste voetringen deze wil bestellen. De totale bestelling van de vereniging wordt afgerond op een 20-tal. De reden hiervan is dat de ringen door de leverancier worden verpakt in zakjes van 20 stuks. Chipringbestellingen gaan per 50 stuks.

Voor 2020 kunt u vijf soorten chipringen bestellen. Van al deze ringen is voorraad aanwezig. Is een ring uitverkocht, dan ontvangt u een andere soort.

Bestellen kan van 24 tot en met 31 augustus 2019

Informatie ringbestellingen 2020
 

NPO BESTUUR
5 oktober 2019: Sectie- en platformvergaderingen


Reserveer 5 oktober alvast in uw agenda voor de sectie- en platformvergaderingen. 

Meer informatie volgt in komende weken.

 

NPO BUREAU
Ledenadministratie gesloten vanaf 24 augustus 2019


De Ladie’s League is in volle gang! Overal in de lande zijn vrouwen actief met deze competitie. In diverse kringen en verenigingen zijn er spontaan eigen invullingen gegeven om de dames binnen de duivensport te motiveren en ook hun eigen wedstrijdelement  te kunnen beleven. En wat is dat geweldig!
 
Ladies League ook in 2020!
En we kunnen u hierbij mededelen dat in 2020 ook weer de Ladie’s League competitie zal worden vervlogen. Uiteraard met de huidige LL-ringen, als oude duif, maar ook weer in de Jonge Duiven competitie. De ringen zijn vanaf vrijdag 30 augustus 2019 te bestellen via: www.nationaleduivensportdagen.nl
 
De ringen worden eind december worden verstuurd in de zelfde zending als de reguliere ringen.  
 
Vluchten die voor 2019 meetellen voor de Ladies League:
 • J27      06 juli
 • J28      13 juli
 • J29      20 juli
 • J33      17 augustus
 • J35      31 augustus
J37 (14 september)  zal niet worden meegeteld  voor het  Ladie’s League Kampioenschap maar voor de snelste duif van deze dag zal er wel een prijs beschikbaar zijn welke ook tijdens de Nationale Dagen zal worden uitgereikt.
 
“ LL- Pigeon Champ”
De duif met het hoogste meter-gemiddelde over de vluchten.
Het vluchtenaantal heeft altijd voorrang, dus een duif die gemiddeld over vijf vluchten 1000 m gemiddeld vliegt, heeft voorrang op een duif die over vijf vluchten 1001 meter vliegt.
 
“LL Not Nominated Champion”
Per vlucht worden het aantal meters van alle prijswinnende duiven gedeeld door het aantal duiven dat is ingekorfd van de 7000 serie. Het totaal van de vijf vluchten wordt bij elkaar opgeteld.
 
LL- Nominated Champion
De meters van de 1e LL-ring die is ingekorfd ( LL-1e getekende) worden bij elkaar opgeteld van alle vijf vluchten (7000 serie).
N.B.:  De 1e “getekende”  LL duif, kan dus de 10e getekende op de inkorflijst zijn,  tussen duiven van een andere serie van de liefhebster.
  
General Champion Ladie’s League
Het aantal meters van aangewezen plus het aantal meters van de onaangewezen bij elkaar opgeteld over de vijf vluchten.
   
Huldiging van de dames tijdens de Nationale Dagen op 30 november 2019
Er zijn geweldige prijzen te winnen! Nog eens op een rij:
 
Prijzen LL Not nominated and Nominated Champion plaatsen 1 tm 5:
 • Diploma en een bokaal als blijvende herinnering 
Prijs LL Pigeon Champ plaatsen 1 tm 5:
 • Diploma en een bokaal als blijvende herinnering
General Champion Ladie’s League: 
 • Waardebon Centerparcs ter waarde van € 1000 en wisseltroffee gegrafeerd met de naam van de winnares
 • 2e prijs: Weekend Welness Hotel/Spa Sanadome Nijmegen,  incl. faciliteiten voor 2 personen. 
 • 3e prijs:  Tablet/Ipad
 • 4e prijs: Waardebon Centerparcs t.w.v. € 500.
 • 5e tot en met 10e  prijs: beauty/geuren sets.
 • Tevens voor 1-10e prijs, diploma en blijvende herinnering.
Extra prijzen:
Drie waardecheques ter waarde van € 250 per stuk, aangeboden door Eijerkamp Meubelen voor:  
 • De eigenaresse van de  snelste duif van J37 ( 14 september).
 • De laagstgeklasseerde liefhebster over de 5 vervlogen vluchten.
 • De middelste geklasseerde liefhebster  van de uitslag.
We proberen in 2020 wederom veel dames te stimuleren en te motiveren om deel te nemen aan deze competitie, zodat duivensport nog meer gaat leven! De rekenaar is momenteel druk doende om een uitslag te genereren en wij hopen die ook snel met jullie te kunnen delen! Wij weten ook dat alles iets soepeler had mogen verlopen en proberen hier voor 2020 een lering uit te halen! Gelukkig kunnen ervaringen en leringen een sleutel zijn tot verfijning van het succes van de Ladie’s League!
 

NPO BUREAU
Ledenadministratie gesloten vanaf 24 augustus 2019


Vanaf 24 augustus 2019 is de ledenadministratie tijdelijk gesloten in verband met de ringbestellingen voor seizoen 2020. Dit betekent dat alle wijzigingen uiterlijk 23 augustus verwerkt moeten zijn. Vanaf 24 augustus kunnen er tijdelijk geen mutaties worden gedaan. Wij proberen de periode zo kort mogelijk te houden en houden u via de site en ODH op de hoogte. 
 
 

Advies Werkgroep Eerlijk Spel
 

De werkgroep Eerlijk Spel heeft maandag 19 augustus een advies gestuurd naar alle besturen in verband met in te sturen voorstellen voor de Ledenraad van 21 december. Dit naar aanleiding van de opdracht die de werkgroep eind 2018 vanuit de Secties heeft gekregen zicht te buigen over het thema “Eerlijk Spel”. De Werkgroep heeft 353 door leden ingediende voorstellen als uitgangspunt genomen om tot onderstaand advies te komen. Na uitvoerig overleg en rijp beraad adviseren wij de besturen van de Secties en Afdelingen om de volgende keuze aan de leden voor te leggen en op basis van het stemgedrag van de leden concrete voorstellen in te dienen voor de Ledenraad NPO van 21 december aanstaande.

Vanuit de ingediende voorstellen zijn we tot vier keuzes gekomen:
 • Keuzemogelijkheid 1 - Inkorfbeperking op basis van aantallen
  Keuzemogelijkheid 2 - Inkorfbeperking op basis van aantallen met lijst deelnemende duiven voor seizoen
 • Keuzemogelijkheid 3 - Vliegen in klassen
 • Keuzemogelijkheid 4 – Niets veranderen
Ons voorstel is dus om de leden van de Secties en Afdelingen een keuze te laten maken uit bovengenoemde vier opties en op basis van de keuze van de meerderheid een concreet voorstel per Sectie en Afdeling in te dienen voor de Ledenraad NPO van 21 december. Zo kan er tijdens de Ledenraad door alle stemgerechtigden een beslissing genomen worden voor het vliegseizoen 2020.

Vragen of meer informatie
Klik op onderstaande buttons voor:
 • het advies zoals dit is verstuurd op 19 augustus naar alle besturen; hierin staat ook een toelichting bij de vier keuzemogelijkheden
 • uitgebreide toelichting keuzemogelijkheid 3
Zijn er vragen of wilt u meer informatie? Laat het ons weten wij zijn als werkgroep met plezier beschikbaar voor vragen of nadere uitleg.

Werkgroep Eerlijk Spel
 • Bob Berendsen - Sectie Vitesse/Midfond
 • Arie Heezen - Sectie Marathon
 • Boris Dirks - Platform Jong
 • Marc Palinckx - Sectie Jonge duiven
Advies verstuurd naar alle besturen
Toelichting keuzemogelijkheid 3
 
 

SECTIES & PLATFORMS

Uitgangspunten en overwegingen herindeling vlieggebieden

 

In de algemene ledenvergadering (ALV) van 10 november 2018/1 december 2018 heeft de ALV aan de sectie Dagfond de opdracht gegeven om in 2019 met een voorstel te komen tot herindeling van de bestaande vlieggebieden/sectoren.

De reden van deze opdracht is gelegen in het feit dat de huidige indeling ten opzichte van de gebruikelijke vliegrichting te veel verschillen vertoont in diepte en daarmee een (te) grote afstand tussen de voor- en overvlucht. Hierdoor is het moeilijk om een adequate invulling te geven aan het voldoen aan (inter)nationale criteria zoals minimumafstanden voor diverse competities waaronder de Olympiade. Door de huidige grote afstandsverschillen zijn grote delen van een sector bij voorbaat kansloos voor een sectoroverwinning en dit draagt niet bij aan een positief beeld van de sectorvluchten met als gevolg een mogelijk beperktere deelname.

In de afgelopen maanden heeft het bestuur van de sectie dagfond nagedacht over een mogelijke herindeling van de sectoren en heeft hiertoe enkele uitgangspunten geformuleerd. 

De basis van de nieuwe sectorindeling is de indeling in zones zoals deze thans wordt gebruikt in de Noordelijke Unie voor de dagfond- en marathonvluchten. In geval van één gezamenlijke lossing vanaf  één losplaats worden de NU concoursen vervlogen in vier zones van 50 km, met de losplaats Bergerac als referentie. Om voor heel Nederland een sectorindeling te kunnen maken wordt een extra 50 km zone toegevoegd, nl. tot 850 km.

Een andere belangrijke wijziging ten opzichte van de NU-indeling is het toevoegen van een oost-west lijn. Deze lijn deelt Nederland exact door midden, zodat elke sector uit twee zones bestaat. Belangrijk: de zone is het vlieggebied waaruit de punten worden gehaald voor de sectorale en nationale (dagfond)concoursen.Via onderstaande button opent u de bijlage met gedetailleerde informatie over de uitgangspunten en overwegingen.

Uitgangspunten en overwegingen bij herindeling vlieggebieden 2020
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten, vergaderingen en bijeenkomsten die georganiseerd worden.

Activiteiten
 • 5 oktober: Sectie- en Platformvergaderingen
 • 5 oktober: prijsuitreiking Dutch Golden Classic 2019
 • 19 oktober: prijsuitreiking NIC 1738
 • 2 november: prijsuitreiking Ladies League Samenspel Zuid Hollandse Eilanden 
 • 16 november: prijsuitreiking Ladies League 2019 Afdeling 6, kring 3
Vergaderingen
 • 2 september: bestuursvergadering afdeling 10
 • 2 september: bestuursvergadering afdeling 11
 • 3 september: bestuursvergadering afdeling 8
 • 4 september: bestuursvergadering NPO
 • 16 september: bestuursvergadering afdeling 9
 • 30 september: bestuursvergadering NPO
Klik hier voor het complete overzicht van activiteiten en vergaderingen
 

 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 21 augustus 2019

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 
 

WEDSTRIJDEN

Uitslag Wedvlucht Samenspel Kring De IJssel


 

WEDSTRIJDEN

Uitslag Samenspel Zuid Hollandse Eilanden


Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
woensdag 24 juli 2019

Samenspel leiden en omstreken
Wedvlucht Peronne oud
Wedvlucht Blois
Dubbelslag voor Conny van Rooden uit Leiderdorp
Wedvlucht Peronne jong winnaar J.Siera uit Leiden.
Wedvlucht Marseille winnaar W van Wieringen uit Lisse.

Voor de liefhebbers stonden er dit weekend weer genoeg vluchten op het programma en was er weer genoeg keus om mee te doen. De oude duiven stonden dit weekend in Blois en Peronne zo, n 270 en 555 kilometer gemiddeld. Ook de jongen duiven stonden dit weekend in Peronne en werden nog in drie groepen gelost.

Ook was er voor de overnachtliefhebbers Marseille en deze werden vrijdag al vroeg gelost. De eerste duiven vielen dan ook al de zelfde avond. De overwinning op Marseille gaat naar W van Wieringen uit Lisse, winnende duif is de 16-1456767 en viel om 21:01 uur op de plank.

Helaas liet het weer ons zaterdag flink in de steek en besloot de lossingcommissie dan ook al heel vroeg in de ochtend om al de drie de vluchten uit te stellen naar zondag. Logisch want de voorspellingen voor zondag waren zeer goed en zo had iedereen nog wat aan zijn zaterdag.
Om 07:00 uur werden de bijna 3800 duiven in Blois gelost met een voornamelijk westen wind. In Peronne moesten we nog even een uurtje wachten maar vanaf 08:00 uur kon ook daar gelost worden en werden de ruim 10000 duiven van rayon rood om 08:30 gelost. Zoals altijd hadden de duiven ook deze week weer een goed vertrek.

De winnaar bij de jongen duiven is de 19-1257672 en is van J.Siera uit Leiden. Zijn jongen duif maakt een snelheid van 1447 meter en wint hiermee het concours in het samenspel leiden en omstreken tegen ruim 2200 duiven. Jan en zijn zoon doen goede zaken dit jaar met de jongen duiven en vliegen dan ook al vier een eerste in de club. Jan en Edwin hebben in het najaar/winter contact opgenomen met Alfred Strijker en hij begeleid ze nu. Ook zijn er enkele jongen bij Alfred Strijker vandaan gekomen waaronder ook de winnaar. In de stamboom van de 672 zitten de lijnen van de Munchen lijn,Vastenows Hope en de super 412, Wondere Duitse lijn. En zo zie je maar weer wat een beetje vers bloed bij goede liefhebbers en een blik van een ander melker kan doen.

Bij de oude duiven was het dit weekend een dubbelslag voor Conny van Rooden en haar hokverzorger Fer Ladan uit Leiderdorp. Even leek het er op dat ze niet aan de bak zouden komen in hun nieuwe vereniging pv de zwaluw uit Voorschoten maar deze week laten ze de zwaluw maar vooral de Power even een poepje ruiken. Op zowel Peronne als op Blois pakken ze hun 1e getekende duif voorop.

Winnende duif op Peronne is de 18-1029750 en maakt 1450 meter en blijft hiermee al de concurrenten voor.
Op de eendaagse fondvlucht Blois is het de 14-1879802 die het concours wint, een vijf jarige duivin en dat zie toch niet heel vaak meer. Ze heeft inmiddels dan ook al vier keer prijs gevlogen op de eendaagse fond en staat in de top vijf voor het duifkampioenschap eendaagse fond.

Deze week wordt het verschrikkelijk warm en is er dus ook al besloten om op vrijdag in te gaan korven, zowel jong als oud gaan naar Peronne.

Alle winnaar ook deze week weer gefeliciteerd.
Namens de witte duif

woensdag 17 juli 2019

 

Stekeligheden 4
Ledenraad 4 juni
Ooggetuige verslag van 1 van de 8 belangstellende !!!! op de publieke tribune
Deze, niet geplande ledenraad was hoofdzakelijk bedoeld om zogenaamde tussenstanden op de lopende zaken te geven. De voorzitter gaf bij aanvang aan dat het vooral een dialoog zou moeten worden, maar aan het einde van de vergadering bleek het weer het zelfde verhaal.
Een pure monoloog van uit het NPO bestuur ( Lees: de voorzitter M.v.d. Kruk)
Het blijkt dat kritische vragen niet welkom zijn. Vooral de heer Mark Palinckx van de Pilot Eerlijk Spel werd diverse keren door de voorzitter als een kleine jongen aan de kant gezet, omdat hij doorvroeg op zaken dit niet juist of onduidelijke waren. Het bleek dat de voorzitter hier helemaal niet van gediend is. Kritische opmerkingen richting de voorzitter zijn ongepast.
De trein is vertrokken en wie er niet op springt, blijft op het perron achter !!
Financieel blijkt het ook niet allemaal koek en ei te zijn. Vooral de posten juridische zaken, kosten bestuur en PR en communicatie zijn behoorlijk overschreden en ook de post automatisering gaat over de begroting heen. Wie dat straks gaan betalen, als dit zo doorgaat, is natuurlijk wel bekend.
Verder had de voorzitter met veel bravoure enige tijd geleden het binnenhalen van de Olympiade 2023 aangekondigd. Dit echter zonder medeweten van de leden, laat staan met toestemming van de leden. Hij gaat hier in de najaarsvergadering alsnog toestemming voor vragen. Let op uw zaken !!!
Nou weten we allemaal dat de Olympiade eigenlijk naar China zou moeten gaan, maar daar kan het niet gehouden worden omdat de ingezonden duiven niet terug mogen na afloop van de Olympiade vanwege veterinaire maatregelen en wetgeving. Alleen Nederland en Portugal bleven over en de FCI heeft besloten om dit aan Nederland toe te kennen. China heeft zijn ondersteuning toegezegd voor de Olympiade in Nederland. Zoals we hebben kunnen zien op de foto’s van de Olympiade in Poznan ( ( Polen) heeft onze voorzitter zich goed vermaakt met de Chinese delegatie en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat China Nederland ondersteund. Het gokken zit de Chinese in het bloed, dus gokken op onze duiven,
zoals de voorzitter dat ziet in de toekomst komt hen niet ongelegen uit.
Het zou best kunnen zijn dat, als de huidige voorzitter van de FCI over 2 jaar terugtreedt,
onze voorzitter zich beschikbaar stelt voor de functie van voorzitter van de FCI.
Hopelijk laat hij de NPO niet met een financiële kater zitten. Als in 2023 de Olympiade gehouden wordt voor de maximaal 7500 Nederlandse liefhebber (prognose ingeleverde hoklijsten) moeten deze er wel van vergewist zijn dat alle tekorten
 ( denk aan € 200.000) opgebracht moeten worden door deze liefhebbers !!!
Misschien zijn er nog Chinese goksyndicaten dit willen sponsoren, maar anders zijn wij weer het haasje.
 Het poulen op eigen- en andermans duiven is volgens de voorzitter toch een nieuwe uitdaging.
-wordt vervolgt-
M.A.Allessie mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

07 oktober 19
Paratyfus De vragen over paratyfus blijven binnenkomen. Ik heb er in mijn boek uitgebreid aandacht aan besteed. Nu klopt dat verhaal nog steeds in grote lijnen, maar inmiddels zijn er meerdere...

Columnist in Spotlight

21 juli 19
Raak!   Ik liet het al vaker blijken in mijn...
25 juni 19
De Oranje Leeuwinnen winnen hun groep en gaan...
11 juni 19
26 april 19
  Het werd deze week wel weer eens tijd om over de...
19 april 19
  Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie...
07 april 19
Mooi was het zaterdagmiddag. Ik was bij de...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

25 september 19
Etroeungt 8-6-2019:     Herman Testerink boekt zijn 2e zege dit seizoen Etroeungt gezien vanaf...
11 september 19
Helaas laten de bestanden van de Compuclub van de afgelopen vluchten nog op zich...
11 september 19
Nationaal Marathon Kampioen – 3e IATP PIPA – 3e West Europese Super Marathon 2018   Het...
05 september 19
Van de projectleider Het is na half juni even stil geworden v.w.b. nieuwsbrieven over de...
04 september 19
Oswald Haers houdt huis op Niergnies. Tevens snelste in Zeeland. Vitessekampioen Roger de...
03 september 19
Voorwoord De zomer is nog niet voorbij. Sterker nog dit weekend belooft een prachtig...
24 juli 19
17 juli 19
  Stekeligheden 4 Ledenraad 4 juni Ooggetuige verslag van 1 van de 8 belangstellende !!!! op de...
10 juli 19
De wedvlucht Barcelona is jaarlijks het summum qua afstand in de duivensport. En dat...
08 juli 19
03 juli 19
Ook op de tweede internationale wedvlucht van het ZLU-programma, n.l. Agen voor oude en...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40