De tijd vliegt voorbij


De weken vliegen letterlijk om, ook in Duivenland. Voorbereidingen voor de Ledenraad van 10 november en Nationale Dagen en veel vergaderingen en activiteiten in het land. En alles met maar één doel de prachtige duivensport beoefenen en ontwikkelen, voor nu én in de toekomst. We zijn klaar voor de Ledenraad en het programma van de Nationale Dagen staat grotendeels vast, uitnodigingen zijn onderweg en komende week kunnen we de laatste activiteiten onthullen. 

Maurice van der Kruk (voorzitter)
namens uw bestuur
 
 

De Nationale Dagen komen eraan
 

Het is u vast niet ontgaan.... de jaarlijkse Nationale Dagen komen eraan. Er is én wordt hard gewerkt om:
  • een mooi en gevarieerd programma samen te stellen
  • een aantrekkelijke beursvloer met vele exposanten te bieden
  • samen successen en ontwikkelingen in de sport te vieren
En natuurlijk houden we rekening met alle doelgroepen: ervaren duivenmelkers, jongeren, kampioenen, nieuwelingen in de sport en trouwe aanhang die vooral meegaat omdat u de sport zo leuk vindt. 

Gratis entree
Het bezoeken van de Nationale Dagen is gratis. We zijn blij dat het ook dit jaar weer mogelijk is. Alle informatie over de Nationale Dagen vindt u op www.nationaleduivensportdagen.nl

Aanmelden
Om de beurs te bezoeken hoeft u zich niet vooraf te registreren. Wanneer u echter deel wilt nemen aan het NPO Congres, de feestavond, een lunch of één van de interactieve lezingen wil bijwonen, dan vragen we u om vooraf aan te melden. De benodigde formulieren vindt u op de website.
Bezoek de nieuwe website voor de Nationale Dagen
 

LEDENRAAD
LEDENRAAD NPO: 10 NOVEMBER 2018

 

Op 10 november aanstaande vindt de Ledenraad NPO plaats in Zaal Verploegen te Wijchen. We starten om 10:00 uur en de vergadering is via de livestream te volgen. Op de agenda vindt u onderwerpen en vraagstukken waarover wij al uitgebreid gesproken hebben met betrokken partijen.

AGENDA
  1. Opening
  2. Appèl der afgevaardigden
  3. Vaststelling notulen Ledenraad 10 maart 2018
  4. Begroting 2019
  5. Voorstellen bestuur NPO
  6. Voorstellen afdelingen /secties/platforms
  7. Benoeming bestuursleden NPO+6604+CM+Wijchen/@51.8215537,5.7335125,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c706c6faf70e05:0x6df214ae67db59d6!8m2!3d51.8215537!4d5.7357012">
    • Kandidaat bestuursleden: Esther Bultman en Frederik Dekker
    • Aftredend en niet herkiesbaar bestuurslid: Harrie Meijners
  8. Mededelingenmap
  9. Rondvraag
  10. Sluiting
LOCATIE
De Ledenraad NPO vindt plaats in Zaal Verploegen, +6604+CM+Wijchen/@51.8215537,5.7335125,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c706c6faf70e05:0x6df214ae67db59d6!8m2!3d51.8215537!4d5.7357012">Woeziksestraat 100 in Wijchen. We starten om 10.00 uur 
 

WEDSTRIJDEN
WERKGROEP EERLIJK SPEL

In alle gesprekken die de secties afgelopen maanden hebben gevoerd met de liefhebbers in het land en in alle mailtjes die de secties hebben ontvangen, is er één thema als rode draad naar voren gekomen: DE DUIVENSPORT MOET VEEL EERLIJKER WORDEN.
 
Om aan de roep vanuit de liefhebbers tegemoet te komen om dit thema aan te pakken, hebben we vanuit de secties en platforms een Werkgroep Eerlijk Spel opgericht waarover we jullie op 5 oktober jl. in Op de Hoogte en andere media hebben geïnformeerd.
 
DOEL WERKGROEP EERLIJK SPEL
De werkgroep wil alle leden de kans geven hun stem te laten horen, zodat op basis van hun meningen en ideeën er een of meerdere voorstellen uitgewerkt en ingediend gaan worden.  
Liefhebbers kunnen eenvoudig hun stem laten horen door ideeën of meningen te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam en lidnummer.
 
WAAR STAAN WE NU?
Vanaf 5 oktober is er massaal door jullie gereageerd waar we zeer dankbaar voor zijn en we hebben inmiddels 87 voorstellen ontvangen die we schematisch in een overzicht hebben verwerkt. Klik hier om het te zien welke voorstellen er tot nu toe zijn ingediend.
 
HOE VERDER?
  • De leden kunnen tot en met 30 november 2018 voorstellen indienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Medio december komt de Werkgroep met concrete voorstellen die aan de leden en afdelingen worden voorgelegd. De afdelingen hebben dan ruim de tijd om deze voorstellen met hun leden te delen en te bespreken.
  • Deze voorstellen worden ook besproken met alle leden van de secties die aanwezig zijn tijdens de tweede Sectie ledenvergadering (begin 2019). 
  • Voor eind februari dient de Werkgroep een of meerdere concrete voorstellen in bij de NPO voor de Algemene Ledenvergadering van maart 2019.
SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJKE SPORT
Wij roepen dus alle liefhebbers op om te laten horen hoe jij denkt dat we de sport eerlijker kunnen maken. 
 
Overzicht ingediende voorstellen 'Eerlijk spel'
 
 

WEDSTRIJDEN
OLYMPIADE 2019
 

Voor de 36e keer wordt de Olympiade voor postduiven gehouden. Van 25 tot en met 27 januari 2019 strijden in Poznan (Polen) de toppers uit de hele wereld in zowel sport- als standaardklasse om een Olympische titel.
 

GOUD winnen op de Olympiade!
Wie het voor elkaar krijgt, wordt onsterfelijk.

 
Bent u bij de Olympiade?
Deelnemers van de sport- en standaardklasse, evenals de keurmeesters die duiven hebben aan/afgegeven voor de Olympiade, dingen mee naar een arrangement voor twee personen voor het bijwonen van deze Olympiade in Polen. Met eigen ogen dit prachtige sportmoment meemaken, dat wil toch iedereen?
 
Voorselectie Standaardklasse Olympiade tijdens de Nationale Dagen
Op 1 en 2 december zijn Keurmeesters van de N.G.v.K.v.P.  aanwezig om uw duiven te beoordelen en u een indruk te geven of uw duif voor de eindselectie in januari 2019 in aanmerking kan komen. In verband met het te plaatsen aantal kooien dient u uiterlijk 15 november 2018 bij het secretariaat aan te geven of u van deze gelegenheid gebruik wenst te maken.
 
De standaardklasse is bedoeld voor mooie duiven. Dat hoeft niet altijd te betekenen dat een duif altijd 92,5 punten op een tentoonstelling moet halen. Iets grotere duiven en vooral grotere duivinnen krijgen vaak goede punten op een Olympiade. 

Doffers (5 deelnemende duiven):
2500 prijskilometers in de seizoenen 2017 en 2018 samen, in concoursen van minimaal 150 duiven op afstanden van minstens 100 km en minstens 20 deelnemers per concours. 1:5 prijs. In 2018 moet minstens 30% van de prijskilometers zijn behaald, dus minimaal 750 km.

Duivinnen (5 deelnemende duiven): 
2000 prijskilometers in de seizoenen 2017 en 2018 samen, in concoursen van minimaal 150 duiven op afstanden van minstens 100 km en minstens 20 deelnemers per concours. 1:5 prijs. In 2018 moet minstens 30% van de prijskilometers zijn behaald, dus minimaal 600 km.

Jonge Doffers 2018 (3 Deelnemende duiven): 
3 prijzen en totaal minimaal 300 prijskilometers in het seizoen 2018, in concoursen van minimaal 250 duiven, minstens 20 deelnemende liefhebbers en een minimale afstand van 100 km. Prijsverhouding 1:5.

Jonge Duivinnen 2018 (3 deelnemende duiven): 
3 prijzen en totaal minimaal 300 prijskilometers in het seizoen 2018, in concoursen van minimaal 250 duiven, minstens 20 deelnemende liefhebbers en een minimale afstand van 100 km. Prijsverhouding 1:5
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

NATIONALE DAGEN

SCHENK EEN BON/DUIF VOOR DE NATIONALE VERKOOP

Een Nationale Verkoop van duiven mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Nationale Dagen. De opbrengst van de verkoop komt dit jaar ten goede aan de sport. De opbrengst wordt besteed aan:
  • de Nationale Dagen, zodat alle liefhebbers gratis entree hebben.
  • de ontwikkeling van een vernieuwd educatiepakket voor de jeugd.

Mooi aanbod
Met schenkingen in de vorm van bonnen of duiven creëren we een prachtig verkoopaanbod. En hoe mooier het aanbod, hoe hoger de opbrengst en hoe meer we kunnen investeren in onze mooie sport.

Doet u mee? 
Klik hier voor meer informatie over de Nationale Verkoop.
Klik hier voor het aanmeldformulier Nationale Verkoop.

Natuurlijk stel ik een duif/bon beschikbaar voor de Nationale Verkoop
 

Dreampigeons draagt de jeugd een warm hart toe!
Daarom ondersteunen wij de NPO Jeugddag 2018.

 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden.

Dit weekend staat op het programma: 
  • Middagje BEP op zondag 4 november 2018
Het volledige overzicht van de activiteiten in het land is te vinden op www.duivensportbond.nl
Overzicht activiteiten in het land

NPO BESTUUR

AFDELINGEN GEÏNFORMEERD VIA NPO UPDATE

Het vliegseizoen is afgerond en het vergaderseizoen is aan de gang. Wij merken dit als NPO Bestuur en op het NPO Bureau door het aantal vragen dat gesteld wordt en de discussies die gevoerd worden. Seizoen 2018 is - in meerdere opzichten - een historisch seizoen. 

Via NPO Update hebben we de afdelingsbesturen op 9 oktober geÏnformeerd over ontwikkelingen en voortgang op diverse onderwerpen, zodat zij de achterban kunnen informeren. 
 

NPO BUREAU

OPROEP

Afbeeldingsresultaat voor OPROEPDe donkere dagen breken aan: tijd voor de administratie. Ons vriendelijke verzoek is via “mijn NPO” te checken of uw gegevens nog up to date zijn. Ook indien u beschikt over een e-mailadres maar dit nog niet bij uw gegevens hebt aangevuld, verzoeken wij dit alsnog te doen.

Namens de duiven én de medewerkers hartelijk dank!
 

NPO BUREAU

CONTACT

Heeft u een vraag die bestemd is voor het NPO bestuur?  Dan verzoeken wij u vriendelijk het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te gebruiken. Vragen van operationele aard kunt u sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


ZEER GESLAAGDE HABRU-DAG

We kijken terug op een prachtige, zeer succesvolle 10e Habru Duivendag. Samen hebben wen een geweldige donatie van maar liefst  € 12.000,- gerealiseerd voor Stichting Bergh in het Zadel.

Ons petje af, een diepe buiging en een groots DANKJEWEL voor:
  • Gulle schenkers die de veiling mogelijk maakten
  • Medewerkers van de veiling, die belangeloos tijd en energie gaven
  • Mensen die geboden hebben op de veiling en een mooie opbrengst genereerden
  • Sponsoren die de verloting mogelijk maakten
  • Kopers van de loten (ook de niet-winnende)
  • Forumleden voor hun vrije tijd en open mening
  • Vrijwilligers van Bergh in het Zadel en KWF voor allerlei hand- en spandiensten
  • Stichting Nina voor hun indrukwekkende presentatie 
  • Ambassadeurs voor het promoten van de Habru Duivendag en ons bedrijf
  • Buren voor het bieden van tijdelijke opslagruimte, het uitlenen van hun koelkast en hun parkeerplaatsen
  • Goedwillenden, die spullen uitleenden zoals braadpannen, gasflessen en bouwhekken
  • Familie, vrienden en kennissen die geholpen hebben bij heel veel hand- en spandiensten zoals: op- en afbouw, catering, muziek / geluid, begeleiding parkeren, fotografie, schrijven van teksten, opmaken en vouwen van programmablaadjes, etc. etc.
  • Oma Riet en haar bijdrage  met de verkoop van Oma’s zelfgemaakte jam
  • Bezoekers van de 10eHabru Duivendag, die vrijwillige donaties deden
  • Iedereen die spontane acties ondersteunde zoals ‘Poule Del Sol’
  • Alle Habru medewerkers, hun partners en kinderen 
  • Iedereen die wij onbedoeld mogelijk hebben vergeten, onze actie en Habru een warm hart toedraagt
Bekijk hier de sfeerimpressie van de 10e HABRU-dag
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40