Duiven, duiven, duiven


En alweer een week voorbij. Een week die volledig in het teken van de duiven(sport) stond. De Nationale Dagen vragen veel voorbereiding en afstemming, extra overleg rondom het Nationale Vliegprogramma 2019, een special voor alle duivenliefhebbers in Nederland van Het Spoor der Kampioenen in samenwerking met de NPO én de duiven kwamen in het nieuws vanwege de roofvogelproblematiek (artikel Trouw 22-11-18). Met nog één week te gaan tot de Nationale Dagen losbarsten, roep ik u op om elkaar volgende week te ontmoeten. En vergeet niet om aan te melden. Voor nu wens ik u veel leesplezier met de ODH van deze week 

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 
Heb jij je al aangemeld voor de NPO Jeuggdag?

Zaterdag 1 december van 11.00 tot 16.00 uur is er speciaal voor jou een leuk programma samengesteld. Een peptalk, een spelletje juice-pong, op stap met de schatkaart en creatief aan de slag om een broedschaal of vogelhuis te pimpen. Meedoen is gratis, wel even vooraf aanmelden!

Klik hier om je aan te melden voor de NPO Jeugddag
 

NPO BESTUUR
Voorlopige eindstand Sportklasse Olympiade is bekend

 

Afbeeldingsresultaat voor olympische ringenDe voorlopige eindstand is bekend. De uiteindelijke nummers 1 tot en met 3 van iedere categorie vormen de afvaardiging die Nederland vertegenwoordigt tijdens de Olympiade in Polen.

Klik hier voor de voorlopige eindstand van de Sportklasse.

Reclamaties op de voorlopige eindstanden kunnen tot en met 7 december 2018 worden verstuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk tijdens de Nationale Dagen de selectiekandidaten voor zowel de Sportklasse als de Standaardklasse. Zij zijn te bewonderen in één van de tentoonstellingen in Nieuwegein.
 
We zijn er trots op dat we met ieders inspanning een heel mooi, gevarieerd programma hebben kunnen samenstellen. Deze keer in ODH extra aandacht voor: Ledencongres
Tijdens het congres blikken we kort terug op wat gerealiseerd is én kijken we vooruit. Het meerjarenbeleid is het uitgangspunt, waarbij we ook met elkaar in gesprek gaan over inspanningen en benodigde middelen. 

Om een goed beleid te ontwikkelen is het belangrijk dat verenigingen hun stem laten horen! Tijdens het congres zijn er meerdere sprekers en is er ruimte voor discussie en interactie. Klik hier voor de uitnodiging inclusief programma.

Ook wanneer u geen afgevaardigde bent namens uw vereniging, kunt u het congres toch bijwonen.  


Lezingen tijdens de Nationale Dagen
Tijdens de Nationale Dagen organiseren we een tweetal lezingen:
 • ‘Duivensport, onder alle omstandigheden?’ - zaterdag 1 december
  Tijdens deze interactieve bijeenkomst gaan we in gesprek over de vraag of ‘Duivensport, onder alle omstandigheden door moet gaan en mogelijk moet zijn. Interessante standpunten vanuit wetenschap, liefhebbers en gezondheid/dierenwelzijn
 • 'Vernieuwen en veranderen: zinnig, onzinnig of noodzakelijk kwaad?' - zondag 2 december
  Verandering - op welk gebied dan ook - brengt kansen en mogelijkheden met zich mee, maar ook weerstand en tegenzin. Patrick Vroomen van TopChange deelt zijn kijk op veranderen en samen gaan we op zoek naar antwoord op de vraag: 'Is vernieuwen/ veranderen zinnig, onzinnig of noodzakelijk kwaad?'
 
Aanmelden Nationale Dagen
Deelname en toegang zijn gratis, maar voor sommige onderdelen is het noodzakelijk om vooraf aan te geven dat u wilt deelnemen. Klik hier voor de onderdelen waarvoor u zich tot uiterlijk 28 november aanstaande kunt aanmelden:
www.nationaleduivensportdagen.nl
 

NPO BESTUUR
Succesvol Afstemmingsoverleg 21 november 2018

 

Tijdens de ledenraad van 10 november bleken er nog een aantal haken en ogen te zijn met betrekking tot het Nationaal Vliegprogramma 2019. Afspraak was om de knelpunten vooraf te inventariseren en op 21 november tijdens een extra afstemmingsoverleg naar een oplossing te zoeken. 

Afgelopen woensdag hebben we constructief overleg gevoerd en dat betekent dat het Nationaal Vliegprogramma op zaterdag 1 december, tijdens een extra Ledenraad op de Nationale Dagen, goedgekeurd kan worden. Het verslag van het overleg (inclusief de aangedragen knelpunten en gekozen oplossing(en)) volgt. Complimenten aan de inzet van alle betrokkenen. 
Nationaal Vliegprogramma
 

NPO BESTUUR
Bronzen NPO speld voor Dik van der Wel

 

Op zaterdagavond 17 november jl. ben ik afgereisd naar Haarlem waar ik aanwezig was bij een zeer drukbezochte en bovenal gezellige duivenavond van Postduiven Vereniging “de Snelvlieger”. In de functie van voorzitter NPO, heb ik daar het genoegen gehad om de aftredende voorzitter van Postduiven Vereniging “De Snelvlieger” 1409 te Haarlem - één van de oudste verenigingen van het land - de heer Dik van der Wel, de bronzen NPO speld te mogen overhandigen.

De heer Van der Wel inmiddels bijna 80 jaar heeft zich meer dan 38 jaar met hart en ziel ingezet voor zijn vereniging in verschillende functies. Van barman tot voorzitter. Daarnaast heeft hij zich als geheel belangeloze afgevaardigde van de duivensport ook meer dan 33 jaar zeer verdienstelijk gemaakt voor de KWF in Noord Holland.
 
Belangrijk!

Tijdens de Nationale Dagen werken we met consumptiemunten. Bij de stands voor koffie/thee/lunch etc. kunt u niet met contantgeld betalen. De benodigde munten zijn ter plaatse te koop (contantgeld of pin is beide mogelijk).
 
 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot en met 21 november 2018

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Klik hier voor het overzicht van de aangevraagde duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

WEDSTRIJDEN
NPO faciliteert de 'Ladies League' 

De duivensport is een “gemengde sport” qua sexe. Dat wil zeggen dat dames en heren tegen elkaar spelen. In het voetbal, schaatsen of wielrennen  zien we bijvoorbeeld dat de geslachten gescheiden zijn, want heren hebben nu eenmaal meer longinhoud en spieren. In de duivensport gaat het niet om het hebben van spieren.. of longinhoud.. Het gaat om drive, inspiratie, mentaliteit, liefde voor het dier en een eenheid die benodigd is om samen te presteren.

Wist u dat ruim 7% van de NPO leden vrouw is? 1.139 vrouwen staan ingeschreven bij de Nederlandse Postduiven Organisatie! Voor u wellicht een verrassing, maar in verhouding tot andere sporten binnen Nederland is dit percentage veel te laag.

Officiële start tijdens Nationale Dagen
Tijdens de Nationale Dagen, om in voetbaltermen te spreken, gaat de Ladies League officieel van start. De NPO heeft 5.000 ringen en chipringen gereserveerd in een speciale serie, waardoor dames die onder eigen naam, de coördinaten van een bestaand NPO lid, of een nieuw te maken lid deze competitie kunnen spelen. De punten worden gefilterd, uit regio’s gehaald en berekend door onze rekenaar. In het jaar 2019 betreft het nog alleen jonge duiven maar in 2020 kunnen ook zomaar de oude duiven in competitie staan. En om nog breder te denken.. wellicht wel een Europese competitie .. of mondiaal!

Voor wie?
 • Vrouwen die lid zijn van de NPO;
 • Vrouwen die willen gaan spelen onder een bestaand (vrouwelijk- of mannelijk) coördinaat;
 • Nieuwe vrouwelijke leden;
 • Mannen die niet bang zijn om hun vrouw/vriendin/buurvrouw etc. op te geven voor deze competitie.
  Tip: leuk als cadeau tijdens komende feestdagen of als verjaardagscadeau met een competitief tintje. 
Meer weten?
Lees het volledige artikel in Het Spoor der Kampioenen van deze week, of klik hier voor de bijlage.
 
 

door Geert Schuurmans

NPO BESTUUR
Zilveren NPO speld voor Huub Houben

Huub is een 82 jarige (!) duizendpoot in onze organisatie. Nog steeds is hij hoofdconvoyeur op een aantal vluchten en een zeer gewaardeerd lid van onze vervoerscommissie. In zijn verleden is hij jarenlang afdelingsbestuurder, Midfondclub voorzitter, CC secretaris etc. etc. geweest. Daarnaast was hij de hokverzorger van de duiven voor de eenhoksrace tijdens de Nederlandse olympiade.

Kortom de zilveren speld van verdienste is een eer die hem zonder meer toekomt en daarom heb ik als afdelingsvoorzitter van afdeling 3, heel graag voldaan aan het verzoek om Huub te huldigen voor al zijn verdiensten tijdens zijn eigen CC bijeenkomst.

 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden.

Dit weekend staan onder meer op het programma: 
 • vrijdag 23 november vanaf 20.00 uur Forumavond/jubileum PDV De Grenspost (Budel)
 • Bonnenverkoop Noordelijke Unie tm 24 november 
 • zaterdag 23 en zondag 24 november Tentoonstelling PV Steeds Sneller Borculo
 • zondatg 24 november Bonnenverkoop PV De Vredesbode
Activiteiten in het land
 

Dreampigeons draagt de jeugd een warm hart toe,
daarom ondersteunen wij de NPO Jeugddag 2018. 

Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

peter2010
16 mei 19
Jonge Duivenziekte is een ziekte met vele oorzaken. Hoewel de symptomen in alle gevallen dezelfde kunnen zijn, kan de oorzaak heel verschillend zijn. Alles valt en staat bij goed onderzoek op de...

Columnist in Spotlight

11 juni 19
26 april 19
  Het werd deze week wel weer eens tijd om over de...
19 april 19
  Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie...
07 april 19
Mooi was het zaterdagmiddag. Ik was bij de...
29 maart 19
Op bezoek bij één van de beste overnachters van...
27 maart 19
  Zo af en toe heb je zo'n weekend. Zo'n weekend...
18 maart 19
14 maart 19
Ik heb er niet vaak veel tijd voor, maar als er...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

16 juni 19
Péronne 1-6-2019:Herman Testerink 1e prijs en een hele mooie uitslag   Met stralend...
12 juni 19
De gisteren uitgestelde vlucht vanuit het Belgische Lessines werd vandaag al vroeg...
10 juni 19
Afgelopen weekend 25 mei is het dan eindelijk begonnen: het dagfondseizoen. Vanaf nu om...
03 juni 19
      Wat gaat het worden.................?Kijk ik ben Dagfond gericht maar vindt dat...
29 mei 19
Na vier vitesse vluchten en twee midfond vluchten hadden we deze week de eerste...
17 mei 19
Alblasserdam 12 mei 2019"Duiven gedesoriënteerd...?" Ja dat is denk ik wel het goede...
10 mei 19
We hebben het weer aan ons rekker Roye overwinning wederom naar de Gebr Dekker Mooiste nieuws van...
02 mei 19
30 april 19
Wat een schitterend duivenweer was het afgelopen zaterdag. Alle ingrediënten voor een...
29 april 19
Oswald Haers acteert op hoog nivo op Quievrain. Ik had twijfels, wel de Biebelaer of...
29 april 19
Voor de 1e vlucht waren in het samenspel 2349 duiven ingemand. De waarschuwingen voor de...
28 april 19
Vandaag was de vlucht vanuit het Belgische Duffel met een afstand van 150 km tot Putten. De...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40