'2019 is op komst...'

Het koppelen is hier begonnen en gaat prima, sterker nog, we hadden met 7 dagen al de eerste eieren in de schaal liggen. Niet alle koppels hoor, maar wel een teken dat ze in orde en gezond zijn.

Het is altijd weer bijzonder, althans voor mij om te zien hoe het kweekproces verloopt. Het proces van koppelen en het vervolg wat daar uit voortkomt. Het blijft voor mij een bijzonder iets en steeds weer prachtig om te zien hoe zo'n klein nog geel beestje uitgroeit tot een mooie blauwe, een schift of welke kleur dan ook. Soms zelfs met verrassende terugslag naar de voorouders. Prachtig toch!! Het blijft een mysterie...
Duiven zijn een mysterie en deze mysterie is elk jaar de poort naar alle inzicht en denken we de 'gouden koppeling' gevonden te hebben!!!

kale jongen

Een vertederend beeld: een jong duifje zojuist uit 't ei... (foto: Evelien)


Zoals iedereen beginnen we allemaal weer op nul en hopen we allemaal op een goede duif die voortkomt uit de samengestelde koppelingen... Hadden we de voor de helft maar al vast zekerheid, dat zou al mooi zijn. Haha ha...

Het jaar 2018 is weer voorbij. We hebben op alle facetten van het leven weer ons ding moeten mee maken en daar leren we uit, daar leren we van... Mits we dat willen!!
We laten het dagelijks leven nog teveel draaien om succes, geld en macht... En hebzucht die soms ten top is. We kijken met zijn allen nog te weinig naar hetgeen wat we hébben. Dat kun je op alles laten toepassen, zowel persoonlijk als op duivengebied.
Verdraagzaamheid, acceptatie het gunnen van..., ook dat doen we te weinig. Ik hoop ieder jaar dat dit anders zal zijn ondanks dat ik ook deel uitmaak van die wereld.

We leren nog steeds te weinig van EENVOUD...!!

2 jongen

2-tal bonte piepertjes in de broedschaal... (foto: Evelien)

Een woord van dank.
Ik wil dank zeggen aan hen die in mijn jaar weer een zonnestraal of een glimlach om mijn mond hebben gebracht. En nieuwe vriendschappen die zijn ontstaan zijn iets waar je zuinig op moet zijn en moet koesteren en dat doen wij dan ook. Dank voor alle lieve berichten en de vele goede wensen die ik heb mogen ontvangen. Soms komen ze uit geheel onverwachte hoek.
Dank aan mijn lieve buurtjes en beste vrienden Piet en Helène voor hun steun en liefde, maar bovenal aan mijn webmaster, vriend en 'lease papa' Frans. Zonder laatstgenoemde geen journaaltjes. Haha ha... Hij doet alles om de site netjes te houden en zijn Gero en ik hem daar bijzonder dankbaar voor.

DANK JULLIE WEL!!

beste wensen 2019

Tevens wensen wij hierbij alle lezers- en lezeressen een bijzonder fijne jaarwisseling toe. Geniet met elkaar en met hen waar jullie mee samen zijn.
Wij wensen sterkte aan hen die dat nodig hebben want ik weet dat er ook zijn die met veel verdriet het jaar moeten afsluiten. Blijf positief, blijf geloven in datgene wat je kracht geeft. Geef niet op...!!

'When you change the way you look at things. The things you look at... CHANGE'.

Groetjes van Evelien en Gero.

website: http://www.gerodijk.nl