Voorwoord


De herfstvakantie... in het zuiden van het land genoten ze er deze week al van en het midden en noorden krijgt komende week vakantie. Voor veel liefhebbers een moment om met hun gezin even lekker te genieten en vakantie te vieren, omdat dat tijdens de zomer in het vliegseizoen niet past. Het is echter zeker niet zo dat er niets gebeurd. Er wordt vergaderd, gevierd en hard gewerkt aan de Nationale Dagen 2019. Het aanmelden van standhouders is goed op stoom. Het programma heeft inmiddels een definitieve status en afspraken met leveranciers zijn in afrondende fase.

Toch heeft komende herfstvakantie wel invloed op de activiteiten en bereikbaarheid van de NPO. Komende week is het NPO Bureau vanwege de herfstvakantie niet telefonisch bereikbaar én er verschijnt volgende week (week 43) geen Op (de) Hoogte. Uiteraard blijven we nieuws delen via de website(s) en onze Facebook-pagina en het NPO Bureau is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 

NATIONALE DAGEN
Programma 2019 is bekend


Het programma voor de Nationale Dagen 2019 ziet er als volgt uit: 


Vrijdag 29 november

  • 12.00 uur ontvangst buitenlandse gasten en gouden spelddragers
  • 15.00 uur officiële opening Nationale Dagen 2019 + start beurs
  • 21.00 uur einde beursdag 1
  • aansluitend standhoudersborrel; informele bijeenkomst voor standhouders, VIP-gasten en buitenlandse gasten

Zaterdag 30 november

  • 09.00 uur opening beurs, doorlopend lezingen en keuringen
  • 11.00 uur start Jeugddag (tot 18 jaar)
  • 15.00 uur Duivenkeurderscompetitie
  • 17.00 uur einde beursdag 2
  • aansluitend Holland Duiven Huis: huldiging kampioenen en feestavond

De Nationale Dagen vinden dit jaar dus plaats op vrijdag en zaterdag, waarbij de beurs ook vrijdagavond geopend is. Binnenkort volgt informatie over tarieven, aanmelden en kaartverkoop voor de beurs, lezingen, de Jeugddag én het Holland Duiven Huis.

 
 

N.G.v.K.v.P
Algemene Ledenvergadering Nederlandse Groep van Keurmeesters van Postduiven 2019
 

De groep van keurmeesters hield zaterdag 12 oktober jl. haar jaarlijkse algemene ledenvergadering te Soest. Evenals vorig jaar was de plaats van samenkomst de lokaliteit van P.V. Soest. Bij binnenkomst werden de leden allerhartelijkst ontvangen met koffie en cake door Peter van de Brakel en zijn echtgenote. Van de 64 actieve keurmeesters waren er 50 in de gelegenheid de vergadering te bezoeken.

Om 10.40 uur opende voorzitter Wout de Vries de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. Hij prees de leden voor de goede opkomst. Een ogenblik stilte werd in acht genomen naar aanleiding van het overlijden van Piet Roelofs in februari van dit jaar. De agenda, de notulen en het financieel overzicht waren vooraf aan de leden toegezonden. Het jaarverslag van de secretaris werd door Theo te Pas voorgelezen. De voorzitter dankte Theo voor de werkzaamheden behorende bij deze functie. Ook het financieel overzicht werd door penningmeester Bert Prasing onder de aandacht gebracht.

Nadat de financiële controlecommissie had voorgesteld de penningmeester voor zijn werkzaamheden te dechargeren, werd hieraan door de vergadering door middel van een applaus gehoor gegeven. Administrateur Gerard van de Bovenkamp gaf hierna nog een overzicht van de keuringen welke in de periode 2018/2019 hadden plaatsgevonden. Met betrekking tot het punt bestuursverkiezing waren aftredend en herkiesbaar Theo te Pas en Nico de Jong. Er hadden zich geen tegenkandidaten aangemeld naar aanleiding waarvan beide heren middels een applaus bij acclamatie voor een nieuwe zittingsperiode werden herbenoemd.

Jubilarissen
Hierna vroeg de voorzitter aandacht voor de jubilarissen. Huib Bransen werd door de voorzitter toegesproken in verband met zijn 25-jarig lidmaatschap, de hierbij behorende speld werd hem opgespeld vergezeld van een mooie bos bloemen. Marie de Laat, Theo Vervoort, Winfried Zötsch, Wim Versendaal  en Theo Hutten vierden hun 40-jarig lidmaatschap. Ook deze vijf jubilarissen werden door Wout op passende wijze met hier en daar een kwinkslag toegesproken, zij ontvingen een kristallen bonbonnière met een bos bloemen. Theo Hutten dankte, mede namens de andere jubilarissen het bestuur voor de aandacht welke zij deze dag kregen.

In januari hadden vier kandidaten examen gedaan één kandidaat namelijk Fabian Wendel uit Assen slaagde zowel  voor het theorie- alsmede voor het praktijkgedeelte. De voorzitter reikte het door hem zo fel begeerde diploma uit. Hierna volgde de pauze waarin de medisch adviseur van de groep Stephan Göbel  m.b.v. enkele beelden de diverse veel voorkomende problemen op medisch gebied bij de duiven onder de aandacht bracht terwijl de aanwezigen hem hierover vragen konden stellen.

Hierna nodigde de voorzitter iedereen uit voor de lunch. Nadat nog bloemen waren uitgereikt aan Stephan voor zijn presentatie, Jos de Ridder voor de verzorging van de keurlabels,  Bert Prasing voor het faciliteren van de bestuursvergaderingen en het echtpaar van de Brakel voor de catering bedankte de voorzitter iedereen voor de aanwezigheid en positieven en opbouwende inbreng, hij wenste allen een fijn keurseizoen en een wel thuis.
 
 

LADIES LEAGUE
Antwoord op veel gestelde vragen 

 

We kijken terug op een mooi eerste Ladies League seizoen. We merken dat het enthousiasme toeneemt en dat levert ook vragen op. De meest gestelde vragen én het antwoord op deze vragen is sinds deze week te vinden op de website.

Heeft u een vraag en is het antwoord niet te vinden op de website? Neem contact met ons op via mail, dan ontvangt u persoonlijk een reactie. Vragen die vaker voorkomen, voegen we bovendien toe aan de Ladies League pagina.
Alle informatie m.b.t. Ladies League
 
 

WEDSTRIJDEN
Van Gelder en Van Deuveren winnaars nat vierde weekend GIANT najaarsklassiekers

 

Totaal 2.250 duiven werden het vierde weekend van de GIANT najaarsklassiekers ingekorfd op de vlucht Bierges. Dezelfde losplaats voor oost en west met wel een gescheiden lossing. Veel minder duiven dan de week daarvoor en dat had natuurlijk te maken met de weersverwachting. De organisatie zag op vrijdag voldoende kansen voor een lossing met een goed verloop. Op zaterdag minder weer dan verwacht. Na heel veel overleg leek zaterdag de westkant beter dan de oostkant. Na een gedegen afweging en voldoende steun van de deelnemers in west werd besloten deze duiven om 11.30 uur te lossen. De resultaten van andere lossingen van taartvluchten, die een behoorlijk deel van het oostelijk lossingsgebied overlapten, gaven een redelijk goed verloop. Na het bekijken van de mogelijkheden van de zondag (onweersbuien direct na zonsopkomst, met de storingen die bij dit weertype past) en de bemoedigende resultaten van de andere lossingen die dag werd besloten de oostkant te lossen om 11.40 uur. Daarbij werd verwacht dat de wind zou aantrekken. Helaas bleek achteraf dat het windstil bleef en dat heeft met name voor de lossing aan de oostkant verkeerd uitgepakt. Gelukkig zijn de duiven op zondag en de dagen er na relatief goed nagekomen. Natuurlijk betreurt de organisatie de gang van zaken, lossen blijft echter mensenwerk. Wij zijn allemaal duivenmelkers en hebben zelf ook zeer onervaren duiven in concours.

Totale uitslag West
1.124 duiven in concours met deelnemers op afstanden van 118 tot 226 kilometer. Opnieuw was het Cees van Gelder uit Ridderkerk die deze vlucht won en Cees is de eerste met twee zeges. Het was weliswaar met zeer klein verschil maar winnen blijft winnen. Was Cees zijn 18-266 vorige week achter twee hokgenoten nog keurig derde, nu was deze topper goed voor de eerste prijs. De 266 vloog met een gemiddelde snelheid van 90 kilometer per uur. Cees zijn 17-006 was vorige week negen en nu drie. Deze 006 was Cees zijn eerst getekende en daarmee doet Cees zeer goede zaken voor het keizergeneraal. Als je twee zulke toppers op het hok hebt, die zich met zeer wisselende omstandigheden zo goed kunnen oriënteren, mag je je als liefhebber zeer gelukkig prijzen. A. van Gelder uit Ridderkerk verloor met zeer klein verschil de eerste prijs en met de tweede, vierde, vijfde en zesde prijs heeft hij een fantastische uitslag. Jan en Joke Kaman uit Wormerveer werden keurig zeven. Robert van Soest uit Koog aan de Zaan werd acht en Comb Geutskens uit Amsterdam negen. John Rimmelzwaan uit Alphen aan den Rijn scoorde formidabel met twintig prijzen op vijfentwintig duiven en naast deze beste hokprestatie werd John netjes tiende. Omdat in de provincie Flevoland als enige op zondag ook nog geconstateerd werd, waren daar veel liefhebbers met hoge prijspercentages. Met ongelijke omstandigheden is het niet fair om deze liefhebbers te benoemen als uitblinkers. De hoofdprijzen in west waren voor Cees van Gelder met de eerste oude duif en Jan en Joke Kaman met de eerste jonge duif.

Totale uitslag Oost
1.126 duiven hier in concours en de liefhebbers op afstanden tussen de 173 en 336 kilometer. Het was H J van Deuveren uit Nijkerk die zijn jonge duif de 923 los vooruit constateerde en met grote voorsprong dit concours won. Op zich opmerkelijk, maar als er geen onregelmatigheden worden geconstateerd dan kan de organisatie niets anders dan deze liefhebber van harte feliciteren. Janneke Hakvoort uit Tollebeek deed het super met een mooie tweede plek. Bertus Doppenberg uit Zeewolde was goed voor een prima derde plek. De nationaal zeer bekende Comb Atema uit Noordbergum deed het geweldig in de overvlucht met de vierde plek. Erik Korteweg uit Tollebeek ook top met een vijfde plek. Vader Evert en zoon Everard Kampert uit Kootwijkerbroek zijn echte toppers met hun Blits duiven en nu op deze najaarsklassieker netjes zes. Coen Brugman uit Luttelgeest was met liefst twee duiven vertegenwoordigd in de top tien. Coen werd zeven en tien. Yde Ypma uit Joure bewees opnieuw zijn klasse met plek acht. P Houwen uit Zoutkamp ook weer top met plek negen. Aangezien er op zaterdag en zondag werd afgeslagen ook hier geen aandacht voor de uitblinkers. De hoofdprijzen waren hier voor H J van Deuveren met de eerste jonge duif en Coen Brugman met de eerste oude duif.

District 1 met 275 duiven
Jan en Joke Kaman uit Wormerveer toonden hier opnieuw hun grote klasse met de eerste, zevende, achtste en tiende prijs. Robert van Soest werd keurig tweede. Comb Geutskens netjes derde, W Klaverstijn jr op vier, Cees van Vliet op vijf en Comb Moes deden met zes en negen prima mee. De hoofdprijzen voor Comb Moes met de eerste oude duif en Robert van Soest met de eerste jonge duif.

District 2 met 384 duiven
Cees van Gelder uit Ridderkerk natuurlijk de grote topper met de eerste, derde, achtste en tiende prijs. A van Gelder ook super met de tweede, vierde, vijfde, zesde en negende prijs. John Rimmelzwaan heel netjes zevende. De hoofdprijzen voor de eerste jonge duif was voor John Rimmelzwaan en voor de eerste oude duif was voor A van Gelder.

District 3 met 177 duiven
Rein Ras en Jan Post uit Urk waren opnieuw de toppers in dit district met de eerste, tweede en zesde prijs. Frank en Harm Kempers voor de tweede week op rij geweldig met de derde, vierde, achtste en negende plek. Zoltan Varga zeer knap vijfde, Cees van der Steeg ook top met de zevende plek en Piet en Simon Zeeman waren goed voor de tiende plek. De hoofdprijzen voor Rein Ras en Jan Post met de eerste oude duif en Frank en Harm Kempers met de eerste jonge duif.
 
District 4 met 356 duiven
Janneke Hakvoort uit Tollebeek was de grote winnaar met de eerste prijs. Erik Korteweg super met prijs twee. Coen Brugman opnieuw sterk met plek drie en vijf. Yde Ypma ook goed met de vierde en negende plek. Barcelona specialist Cor Pander opmerkelijk met de zesde en zevende plek. Maarten Wijnand ook weer goed op dreef met de achtste en tiende plek. De hoofdprijzen voor de eerste jonge duif was voor Janneke Hakvoort en voor de eerste oude duif was voor Cor Pander.

District 5 met 211 duiven
Comb Atema uit Noordbergum zijn nationaal zeer bekend en hier de uitblinkers met de eerste, derde en zevende plek. Harry Meijners geweldig op dreef met twee en tien. A Hagedoorn erg goed met de vierde, achtste en negende prijs. A & J Engberts & Joran ook top met de prijzen vijf en zes. De hoofdprijzen voor de eerste jonge duif was voor Comb Atema en voor de eerste oude duif was voor A Hagedoorn.

District 6 met 243 duiven
H J van Deuveren uit Nijkerk was natuurlijk de winnaar. Bertus Doppenberg erg mooi tweede en Evert & Everard Kampert netjes derde. P Houwen op vier, W vd Velde sterk met vijf, negen en tien. Herman Kalf zes, L T Baar zeven en M Effendi acht. De hoofdprijzen voor Bertus Doppenberg met de eerste jonge duif en voor W vd Velde met de eerste oude duif.

Tussenstanden
De keizergeneraal wint een schitterende GIANT fiets en de Esperanza trofee. Na vier vluchten waarvan de drie besten tellen is Cees van Gelder uit Ridderkerk eerste met nipte voorsprong op Herman Kalf uit Noordhorn. Serieuze kanshebbers zijn ook A van Gelder uit Ridderkerk op drie, P Houwen uit Zoutkamp op vier en Comb Atema uit Noordbergum op vijf. De beste duiven zijn de 19-232 van P Houwen uit Zoutkamp, tweede John Rimmelzwaan uit Alphen aan den Rijn met zijn 19-821, Jan en Joke Kaman uit Wormerveer derde met hun 19-526, Rein Ras en Jan Post uit Urk vierde met hun 15-731 en vijfde opnieuw P Houwen uit Zoutkamp met zijn 19-235. Met de kampioenschappen zijn nog zo’n 35 mooie prijzen te winnen en dat geeft nog veel strijd en spanning in het laatste weekend.
 
Hoe nu verder? 
Jammer dat de vlucht Bierges niet het gewenste verloop had. Mooi dat de duiven goed zijn nagekomen en heel veel duiven weer thuis zijn gekomen. De deelnemers hebben nu al 248 prijzen verdiend en het laatste weekend gaan er bijna 100 prijzen uit en dat betekent dat iedere deelnemer minimaal één prijs heeft en het zeer druk gaat worden op de prijsuitreiking op vrijdag 25 oktober bij PV Flevoland in Urk.

De laatste vlucht is op Quievrain met een totale lossing en kent als sponsor mastheralgemenerechtspraktijk.nl Alle deelnemers heel veel succes.
 
Bonnenverkoop Ronald Mc Donald huis Beesterzwaag
We organiseren deze wedstrijden uiteraard in de eerste plaats voor de duivenmelkers, maar daarnaast verbinden wij ons al veertien jaar aan het goede doel, omdat wij het belangrijk vinden dat wij ons als sport van het volk ook inzetten voor sociale projecten in de maatschappij. Vanaf de start zijn de Ronald Mc Donald huizen in Friesland die door onze wedstrijden worden ondersteund. De afgelopen veertien jaar hebben wij daarvoor ongeveer € 40.000 kunnen ophalen.

Het Ronald Mc Donald huis in Beesterzwaag biedt opvang voor o.a. kinderen en hun familie voor langdurig verblijf of voor vakanties, in de situaties dat het nagenoeg nergens anders kan. Ook dit jaar hopen wij weer een mooi bedrag bij elkaar te kunnen ophalen. Wij organiseren daarvoor o.a. een bonnenverkoop die is te vinden op www.npoauction.com. Met topbonnen van o.a. G&S. Verkerk Reeuwijk, Pieter Woord/Louw v.d. Berg (2x internationaal winnaars) Urk, Baas/Berg De Kwakel (1 x internationaal winnaars), Comb. Verbree Putten, Comb Atema Noordburgum, Klaas Talen Meppel, Jan en Joke Kaman Wormerveer, Comb. Moes Zaandam (Olympiade deelnemer), Kampert en zn Kootwijkerbroek, Comb. Niks Westerhaar en vele ander toppers.

Het goede doel en wij rekenen op uw steun, zij zullen u daarvoor heel dankbaar zijn.
Bonnenverkoop voor het goede doel
 

WEDSTRIJDEN
Voorlopige eindstanden Nationale Kampioenschappen zijn bekend


De voorlopige uitslagen van de Nationale Kampioenschappen zijn bekend en te vinden op de site van Compuclub. Graag de uitslagen controleren en eventuele reclamaties indienen vóór 21 oktober 2019 via https://www.compuclub.nu/uitslag/standen/2019/index.html?subject=Reclamatie%20voorlopige%20uitslagen%20NK%202019">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, lidnummer, afdeling, categorie en waar nodig ringnummer.

Reclamaties: vóór 21 oktober 2019
We verzamelen alle reclamaties en geven die in week 43 verzameld door aan Compuclub. Na controle en eventuele aanpassing(en) informeren we u via de website en Op (de) Hoogte over de gecorrigeerde eindstanden.

Belangrijk!
Controleer de voorlopige uitslagen goed. Het is voor ons als NPO Bureau en Compuclub niet na te gaan of alle juiste uitslagen zijn toegestuurd. De voorlopige eindstanden worden bewust gecommuniceerd, zodat liefhebbers kunnen nagaan of alle bestanden juist zijn aangeleverd.
Bekijk de voorlopige eindstanden vliegseizoen 2019
 
 

NATIONALE DAGEN 
Programma Jeugddag bekend, inschrijven mogelijk


Het programma voor de NPO Jeugddag 2019 is bekend en vanaf nu kunnen jongeren tot 18 jaar inschrijven via www.nationaleduivensportdagen.nl. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang tot de beurs en het speciale programma voor de Jeugd.

Programma 2019
11.00 uur - Officiële opening Jeugddag door NPO voorzitter Maurice van der Kruk
11.15 uur - Duivenbingo 
12.00 uur - Lunch
12.45 uur - Creatief aan de slag (schilderen/knutselen)
14.00 uur - Verloting duivenbonnen
15.00 uur - Afsluiting Jeugddag

Duiven tentoonstellen
Ook is er dit jaar weer de mogelijkheid om duiven tentoon te stellen. De duiven kunnen op zaterdagmorgen vanaf 9.30 uur worden ingezet. Op het inchrijfformulier kan worden aangegeven of de jonge liefhebber duiven wil tentoonstellen. 
Aanmelden NPO Jeugddag 2019
 

NATIONALE DAGEN 
Vrijwilligers gezocht



Om de Nationale Dagen goed te laten verlopen zetten elk jaar vele vrijwilligers zich in. Ook voor dit jaar zijn we op zoek naar vrijwilligers om er samen een onvergetelijke editie van te maken. We zoeken onder meer vrijwilligers voor:
  • kassa - vrijdag 29 en zaterdag 30 november
  • begeleiding jeugdactiviteiten - zaterdag 30 november
  • belevingsroute - vrijdag 29 en zaterdag 30 november
  • kaartcontrole Holland Duiven Huis - zaterdag 30 november
  • huldiging kampioenen - zaterdag 30 november
Heb je interesse? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan nemen we contact met je op om afspraken te maken.
 

AGENDA

Activiteiten in het land


Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen/afdelingen in het land georganiseerd worden.
  

Activiteiten

  • 18 oktober: Duivenavond met Michel Verwey bij PV De Voorhouter
  • 19 oktober: prijsuitreiking NIC 1738
  • 2 november: prijsuitreiking Ladies League Samenspel Zuid Hollandse Eilanden
  • 16 november: prijsuitreiking Ladies League 2019 Afdeling 6, kring 3

Vergaderingen 

  • 25 oktober Algemene Ledenvergadering Afdeling 11
  • 25 oktober Ledenraad Afdeling 10
  • 30 oktober Ledenraad Afdeling 2
Organiseert uw afdeling/vereniging een leuke activiteit of wilt u uw vergadering(en) en/of bijeenkomsten ook op de kalender terug zien? Dat kan! Mail tijdig informatie over de actviteit of bijeenkomst naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Overzicht activiteiten in het land
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 17 oktober 2019

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 
 

Duif gevonden? Neem contact op met eigenaar

 

Van een liefhebber

Een aantal weken geleden kwam één van onze duiven niet terug van de wedstrijd met losplaats Duffel. Vorige week kwam hij thuis, helaas bleek hij zwaar beschadigd: bij beide vleugels waren veren weggeknipt. Hoe hij thuis is gekomen, vind ik een wonder. Vliegseizoen 2020 moet nog beginnen, maar voor deze duif helaas niet. 
  
Een oproep aan alle liefhebbers
Meld 'aanvliegers' altijd bij de eigenaar en blijf van andermans dieren af. In mijn ogen is het wegknippen van vleugels dierenmishandeling. Dit doe je een dier niet aan, ook niet die van een andere liefhebber.
 

NPO Bureau tijdens herfstvakantie per mail bereikbaar

 

Van 21 tot en met 27 oktober is het NPO Bureau telefonisch niet bereikbaar vanwege de herfstvakantie in de regio midden en noord. Vanaf 28 oktober kunt u de medewerkers van het NPO Bureau op werkdagen weer telefonisch bereiken tussen 09:00 en 12:00 uur. Het NPO Bureau blijft ook tijdens de herfstvakantie wel bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 
 

NPO BUREAU
Eigenaar gezocht! 


We zijn op zoek naar de eigenaar van duif 2017-1091921. Liefhebber F. van Oss heeft deze duif opgevangen en contact opgenomen met de geregistreerde eigenaar. Deze geeft echter aan dat deze duif niet meer van hem is en de duif waarschijnlijk op een bon is gekocht. Helaas weet de voormalige eigenaar niet aan wie de bon/duif verkocht is. De nieuwe eigenaar heeft de duif (nog) niet op naam gezet. 

Bent u of kent u de eigenaar van deze opgevangen duif? Neem dan even contact op met het NPO Bureau zodat we de heer Van Oss in contact kunnen brengen met de eigenaar.
 
 
 
 

NPO BUREAU
Op (de) Hoogte verschijnt in week 44


In verband met de herfstvakantie wordt er in week 43 geen ODH uitgebracht. De eerst volgende editie verschijnt op 1 november (week 44). Nieuws wordt tussentijds wel gepubliceerd op www.duivensportbond.nl en www.nationaleduivensportdagen.nl. En waar nodig worden nieuws en ontwikkelingen ook gedeeld via de Facebook-pagina van de NPO.

Aanleveren kopij: donderdag voor 16.00 uur
Heeft u nieuws voor Op (de) Hoogte? Stuur de tekst en foto's dan uiterlijk donderdag 31 oktober 2019 16.00 uur naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40