Komend weekend kan men weer terecht bij de voorjaarsbeurs. Ik sta er elk jaar weer van te kijken hoeveel daar wordt ingeslagen aan spullen en duiven.

Ik was afgelopen weekend nog even bij de Gouden Duif uitreiking, ook daar was het zoals altijd enorm druk. Rond 21.00u zat ik weer thuis voor de televisie.

Nog enkele prijsuitreikingen en dan start het nieuwe seizoen weer. De duiven beginnen goed te trainen, maar hebben nog voldoende tijd. Pas wel op dat ze niet te vet staan in verband met blessureleed dat ze tijdens de eerste trainingen kunnen oplopen.

Daarentegen, duiven die te mager aan het seizoen beginnen, kan je eenmaal aan de gang vaak moeilijk terug op gewicht krijgen.

Hier zijn de trainingen nog niet verplicht, ze krijgen eenmaal daags in de namiddag de kans om te vliegen. De klep staat gewoon open wanneer ik ze loslaat, dus wanneer ze weer naar binnen willen, kan dat. Terug naar buiten gaat dan niet meer.

De tweede ploeg jongen gaat vanaf nu om 08.00u twee uurtjes naar buiten. Hierna gaat de eerste ploeg twee uurtjes los. Voor alle duidelijkheid, die krijgen geen voer in de ochtend, dat krijgen ze pas wanneer ik ze binnenhaal. In de avond krijgen ze voldoende voer, zodat er altijd nog wat korrels in zitten voor de andere dag.

Luisteren op mijn fluitje wordt hier vanaf dag één aangeleerd. Als ik fluit, dan moeten ze naar binnen. Jong en oud.

peter hok