Petrus Stas

pstas2

KBDB WEIGERT CONTROLE

9 augustus 2021

BOMBOMBOMBOM

KBDB weigert controle te doen

Daar sommige Belgische inrichters nogal lachwekkend doen over het (WCS) ZLU controlesysteem, wordt in België helemaal geen controle gedaan. We weten met 100% zekerheid dat in Nederland onlangs controle gedaan is op de fysieke geleverde prestatie van een internationale overwinnaar.

Vrijdag 6/8/21 werd Perpignan vervlogen, de 6e nationaal België werd gewonnen dhr Yyan Eeckhout uit Ronse de secretaris van de Belgische verstandhouding (BV) dit met dezelfde duif die eerder op Barcelona al de 8e nationaal won. En de nationale asduif zware fond België is.

De duif werd ingekorfd te Moerbeke, waar dhr Eeckhout dit jaar voor het eerst kwam spelen en waar hij tot nu toe op iedere vlucht door de BV ingericht de 1e prijs won.

Dat dit na St Vincent en al langer bij een aantal liefhebbers in Oost Vlaanderen opviel is dan ook niet verwonderlijk, er zou bij de eerst volgende gelegenheid door deze liefhebbers gevraagd worden om controle. Vrijdag na aankomst werd dan ook dadelijk initiatief genomen, Er werd aan lokaal Moerbeke gevraagd om controle te doen. Deze stonden eerst niet weigerachtig tegenover deze vraag, maar hadden dan toch bang (???) voor de eventuele kosten dewelke een controle met zich mee kan meebrengen.

Dan werd maar contact opgenomen met een mandataris van Oost Vlaanderen deze persoon was in eerste instantie ook akkoord voor een controle uit te voeren. maar moest daarvoor wel eerst contact opnemen met KBDB. Ook dit ging niet door.

Waarom?

Waar kan men dan nog terecht?

Is het zo, dat alleen de KBDB toelating kan geven voor een controle?

Een ander liefhebber heeft dan maar zelf getelefoneerd met de top van de KBDB wederom met dezelfde vraag om controle. De gevraagde controle zou alleen gaan om de FYSIEKE PRESTATIE van de duif en niet om een dopingcontrole. De vraag om deze controle uit te voeren werd 1uur30 na de thuiskomst van de desbetreffende duif gesteld.

Het antwoord aan de andere kant van het toestel was NEEN, een paar uren na deze prestatie kan je toch niet meer zien of een duif deze afstand gevlogen heeft, werd erbij gezegd. Ook na aandringen dat dit wel kan vastgesteld worden door een dierenarts bleef het antwoord NEEN.

Volgens de liefhebber die het voortouw nam werd er zelfs gezegd " de KBDB kan nu toch niet de goede verstandhouding met de bevriende inrichter de BV in gevaar brengen"

Halsstarrig weigeren is wel eigen aan de top van de KBDB en toont nog maar eens aan dat de gewone duivenliefhebber niet serieus genomen wordt. In dialoog gaan kent men er niet.

Door gewoon de controle te doen zou de KBDB dhr Eeckhout en de Belgische verstandhouding misschien een grote dienst bewezen hebben en zo de geruchten molen een halt kunnen toeroepen en alle twijfels die er bestaan weggenomen hebben.

Voor de KBDB zou een controle ook hun imago omhoog gebracht hebben en niet alleen aanzien worden als vriendenclubje van sommige inrichters.

Ondertussen is er ruzie in het huishouden bij de KBDB.

Vandaag, maandag 9 augustus, zou er een vergadering plaatsvinden in Halle.

Wie is er verantwoordelijk voor de zoveelste blunder?

Zondagavond nog een telefoontje gehad van een angstige liefhebber, die de kat de bel aanbond, met de boodschap te zwijgen of u wordt geschorst en een tweede telefoontje waarin gedreigd wordt met zijn hokken af te branden.

Stas PJ

https://www.facebook.com/Duiven-aanmelding-496981040791030/