Petrus Stas

PS6 5

COMMUNICATIE   MANIPULATIE   LEUGENS  KBDB        (3)

Vorig artikel zijn we op het laatst geëindigd met de zin.

Enkel de voorziene opvang  door de KBDB (volière in Halle) voor verdwaalde duiven is een RAMP.

Nog geen week later konden we dit zelf aan de lijven ondervinden.

Op dinsdag namiddag (15 /11/22) konden we een duif vangen, die hier al enkele weken rond vloog. deze werd woensdag voormiddag (16/11/22 ) gemeld aan de liefhebber eigenaar via SMS om 9.43  met volgende mededeling  :: duif binnengekomen 2019 - - -/22 in Bilzen :: nadat de site verdwaalde duiven werd geraadpleegd ( Duif Opzoeken)  Niet veel later werd ik opgebeld door de KBDB om 10.45 met de vraag of ik een duif aangemeld had. Ja inderdaad, ik had de opzoekmachine gebruikt om het telefoonnummer te kennen van een liefhebber, waar ik dan ook een SMS naar stuurde om te laten weten dat er een duifje van hem hier zat. Ik kreeg de vraag of het mogelijk was om de duif naar de provinciale zetel te brengen. Wat ik in de namiddag ook heb gedaan. Als stomme kl..t. heb ik dan maar 45km gereden voor het duifje af te leveren.

Wat staat te lezen bij de KBDB over verdwaalde duiven.

1 De eigenaar van een verdwaalde duif is verplicht om ofwel tijdens het telefonisch contact met de aanmelder ofwel onmiddellijk na ontvangst van de schriftelijke aanmelding van zijn duif door de KBDB, de aanmelder te berichten of hij: - De opgevangen duif komt ophalen - Het eigendomsbewijs/duplicaat-eigendomsbewijs van de duif per kerende ter beschikking stelt van de aanmelder (indien duivenliefhebber) m.a.w. hij dient een voor beide partijen bevredigende oplossing te vinden

2 Indien de aanmelder geen duivenliefhebber is en zich in de onmogelijkheid bevindt om de opgevangen verdwaalde duif onderdak te bieden, zal de duif, in laatste instantie, worden opgehaald door de diensten van de KBDB en worden ondergebracht in de duivenhokken van de KBDB. Voor deze ophaling zal een kilometervergoeding, volgens het wettelijk tarief, worden aangerekend aan de eigenaar (zetel KBDB – adres aanmelder in België – heen en terug). De in de volière van de KBDB ondergebrachte duif zal worden aangemeld aan de eigenaar en zonder reactie van deze laatste, binnen de week, zal de duif een tweede maal worden aangemeld. Indien de eigenaar niet reageert binnen de veertien dagen na de eerste schriftelijke aanmelding zal hem een aangetekend schrijven worden verstuurd met de melding dat vanaf de datum van deze aangetekende zending een dagvergoeding (jaarlijks bepaald door de nationale algemene vergadering en gepubliceerd in het Bondsblad/de website van de KBDB) zal worden aangerekend evenals een administratieve boete (jaarlijks bepaald door de nationale algemene vergadering en gepubliceerd in het Bondsblad/de website van de KBDB) zal worden opgelegd. Het bedrag van dagvergoeding voor het onderbrengen van deze verdwaalde duif blijft doorlopen tot ophaling ervan door de eigenaar of zijn aangestelde. Het overmaken van het eigendomsbewijs aan de KBDB stelt een einde aan de repatriëringsprocedure.

De eigenaar van deze duif zal niet sneller in Halle zijn dan bij mij. Wat hij zal betalen voor zijn duifje terug te bekomen, ik weet het niet? Als ik lees wat hierboven staat. Gratis zal het niet zijn en voor mijn inspanning kan erbij de liefhebber nog geen merci af.

Nu vandaag 18/11/22 (13.00) nog steeds geen bedankje van de liefhebber. ( heeft  toch mijn nummer )  Als hij misschien denk dat ik interesse had in zijn duifje, hier zitten al meer duiven dan mij lief zijn. Wie wil nu nog duiven aanmelden? Wie betaald de benzine? Waar gaat het geld naartoe ? Wat gebeurt er als we alle verdwaalde duiven aanmelden als niet duivenliefhebber in Halle?

Als ik dan schrijf dat de volière in Halle een RAMP IS, WEET IK HET NU ZEKER DAT HET EEN RAMP IS.

Stas PJ

https://www.facebook.com/Duiven-aanmelding-496981040791030/