Petrus Stas

brn

UPDATE 3 (22/01/2023) +++ BREAKING NEWS +++ NATIONALE DAGEN +++ BREAKING NEWS +++

Afgelopen vrijdag 20 januari 2023 vond er in Halle een buitengewone en een algemene vergadering plaats. Bij de 5 leden van de bestuursraad waren er 2 afwezigen, nl. dhr Wim Logie wegens ziekte maar het meest opvallend was de afwezigheid van de zoveelste nieuwe schatbewaarder dhr Marc Rousseau… Hield deze het ook al voor bekeken of wat is er aan de hand?

De BUITEN GEWONE ALGEMENE VERGADERING begon met de bevestiging het “bedanken voor bewezen diensten” van de Luikse mevr Francine Lageot. Deze laatste was eveneens een kritisch censor, volgens geruchten binnen de KBDB hadden bepaalde leden van de bestuursraad liever niet dat ze nog rekeningen inkeek. Er zou nogal wat opschudding zijn over bepaalde uitgaven zoals, meer dan 4000€ voor kostuums, 13000€ voor bureau-inrichting , 7000€ voor een schilderij en dure etentjes met vrienden en etc.

DE STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING vatte aan met het financiële. Voor het boekjaar 2021- 2022 bedraagt het verlies :: 312000€ ::!!! Een van de schatbewaarders achtte het nuttig om 711000€ in een belegging te pompen en dit voor 8 jaar !?!

Sedert januari 2020 werd er een verlies gemaakt van meer dan 62000€, geld van de modale liefhebber. Deze belegging heeft geen enkele kapitaal garantie, waar gaat dit eindigen?

De advocaatkosten m.b.t. het PAS-systeem bedroegen op 31/10/22 de som van 224000€… De juridische adviseur Mr Dominque Charlier (35 jaar advocaat) en de Limburgse mandataris Mr Gino Houbrechts (33 jaar aan de balie) konden niet geloven wat ze hoorden. Hun tussenkomsten werden door de voorzitter dhr Bodegien niet dankbaar onthaald. Een volgend ernstig discussiepunt waren de nationale dagen 17/18 maart aanstaande. In tegenstelling tot wat de bestuursraad amper één week vroeger had besloten ( nl uitstel naar november teneinde de edities 2022 en 2023 SAMEN te laten doorgaan) besloot de voorzitter om toch de Nationale Dagen gewoon te laten plaats vinden.

De externe boekhoudster en de eigen juridische adviseur opperden dat een uitstel nochtans 90000€ zou opleveren doch de voorzitter “wuifde” alle redelijke argumentatie weg.

Terwijl de KBDB nochtans ONAFHANKELIJK zou moeten zijn, zijn er geruchten dat COMMERCIELE FIRMA’S met belangrijke vermengingen in de duivensport zouden tussenkomen als sponsor. Dit alles leidt meteen tot speculaties.

Op Sportief vlak noteren we als belangrijkste wijziging dat op de FONDVLUCHTEN de duiven wederom WEKELIJKS mogen gespeeld i.p.v. twee wekelijks. Dit zou gebeurd zijn onder druk van de commerciële spelers die zodoende (ook hun jaarlingen) iedere week een fondvlucht kunnen laten vliegen. Wat zal :: DIERENWELZIJN :: hiervan zeggen?

Al bij al was het in Halle een rumoerige dag waarbij nogmaals kwam vast te staan dat terechte en gezonde kritiek niet in dank word afgenomen.

Stas PJ

https://www.facebook.com/Duiven-aanmelding-496981040791030/