Petrus Stas

PS Cartoon

BYE, BYE, BYE GINO & FRANCINE

Wat had mevr. Francine Lageot voormalig nationale mandataris en Franstalige censor, ontdekt in het voorjaar 2022 bij het controleren van de boekhouding en de documenten?

Wat kwam het de KBDB goed uit dat Narbonne een zware vlucht was. De week nadien was Perpignan één nog zwaardere wedstrijd. Toch was de zware Narbonne, het sein om Francine aan de deur te zetten. Ze werd opzijgeschoven door de AWC, de Franstalige vleugel van de KBDB. Waarom is er nog  géén Nederlandstalige vleugel?

Door deze beslissing kon Francine geen Franstalige censor meer zijn. Wat zeer goed uitkwam  voor de KBDB top. Deze AWC is zo verweven met de KBDB. Dat ervan belangenvermenging geen sprake is, dit lijkt ons toch ongeloofwaardig? Dhr Sapin Nationale sportcomité voorzitter KBDB is ook de voorzitter AWC, dhr Tison is er persverantwoordelijke en tevens raadgever/adviseur voor de Franstalige binnen de KBDB. (dezelfde functie als dhr Geert De Clerck)

En dan werd ook nog maar ineens de SPE Luik/Namen/Luxemburg herschikt, zodat mevr. Lageot ook niet meer welkom is in Halle. Waar hebben we dit nog gezien?

Ook Gino Houbrechts, nationaal mandataris voor Limburg werd onlangs opzij geschoven door de PE Limburg. Evenals mevr Lageot nam dhr Houbrechts geen blad voor de mond, waardoor hij persona non grata werd en ook niet meer welkom is in Halle.

Nadat Gino nogal hard te keer was gegaan in Halle op de Nationale algemene vergadering in oktober 2022, en dit nog eens deed in januari 2023, was dit de druppel die de emmer deed overlopen. Hij moest en zou verdwijnen uit Halle. Zijn medemandatarissen van Limburg schoven hem dan ook maar opzij, de geschiedenis herhaalde zich zoals in de SPE Luik/Namen/Luxemburg. Op woensdag 8 februari 2023 bij een vergadering van het Limburgs comité, werd daar ook één herschikking doorgevoerd. Op de agenda stond de verdeling van functies binnen de PE Limburg. Gino mag Limburg niet meer vertegenwoordigen in Halle van zijn twee medemandatarissen.

Zaken die in deze beslissing een rol speelde, zijn volgens de twee overige mandatarissen.

1  De onmogelijkheid om nog iets te bereiken bij de KBDB top in Halle, vooral door het taalgebruik en verwijten aan het adres van de bestuurders KBDB, hierdoor zouden alle wegen naar de bestuursraad binnen de KBDB opgeblazen zijn.

2  Door op het financiële aspect teveel te blijven hameren, en dit boven het sportieve te stellen.

3  Het laattijdig aankomen en of te vroeg verlaten van de vergaderingen.

Dit zijn de redenen die ons door dhr Kempeneers  Wim voorzitter PE Limburg telefonisch werden medegedeeld, en ook door de dhr Pottel Karel Limburgs mandataris ons op Fugare in Kortrijk is verteld.

Maar uit andere bronnen buiten Limburg vernamen wij dat de PE Limburg onder druk werd gezet door de KBDB top, de Limburgse voorzitter wilde dit niet bevestigen.

1  Zo zou ervan vanuit de AWC, geweigerd worden aan de PE Limburg, de voorziene vluchten niet meer  samen te spelen, waar eerst er een akkoord was om vier vluchten samen te spelen. Een voorwaarde om toch samen te spelen was, geen Gino (link AWC/KBDB zie hoger)

2  Het telefonisch contact dat er geweest is tussen tenminste één Limburgse mandataris en de KBDB, wat ons ook bevestigd is door deze mandataris. :: dat er geen mogelijkheid meer is om samen te werken … ::

3  Kort na de Algemene Nationale Vergadering van 28 oktober 2022, zouden de mandatarissen van PE Limburg met uitzondering van dhr Houbrechts Gino een mail van de Nationaal voorzitter dhr Pascal Bodengien ontvangen hebben. Waarin hij zijn misnoegen uitte, tegenover het optreden van dhr Houbrechts Gino, dit tegen hemzelf en de Nationale raad van beheer en bestuur. In deze mail kan men we verder ook vaststellen. :: de vraag naar het standpunt/mening van PE Limburg ::

::WIE ZIET NIET, DAT DIT MANIPULATIE EN GEORKESTEERD IS ? ::

::WIE ZEGT NOG, DAT DEMOCRATIE BIJ DE KBDB BELANGRIJK IS ? ::

Enkele vaststellingen. 

1. Gino wordt buitenspel geplaatst en vervangen als nationaal mandataris.

2. Dat er druk vanuit de KBDB-top was.

3. Dat men in Halle alleen JA JA JA KNIKKERS DULDT .

4. Dat de deelname  van Limburg aan de AWC vluchten plotseling toch wel doorgaan.

Beste,

Wij kunnen u melden dat het programma AWC wordt aangehouden zoals voorzien.

Met vriendelijke groeten.

KBDB Limburg

Stas PJ

https://www.facebook.com/Duiven-aanmelding-496981040791030/