Petrus Stas

16 maart 2020

Aan alle liefhebbers,

Via deze speciale NPO Update informeren we u over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus in relatie tot de duivensport. Komende periode blijven we u informeren via onze website, social media, Op (de) Hoogte en in sommige gevallen met een NPO Update. We kiezen er bewust voor om te informeren, zodra informatie concreet en compleet is (in ieder geval voor dat moment). Hierdoor kan het voorkomen dat u vragen heeft waarop nog geen antwoord gegeven kan worden. Zorgvuldigheid is in deze situatie zeer belangrijk en daardoor kan het voorkomen dat we niet direct reageren op nieuwe berichten. 

NPO Bestuur
 

Nieuwe maatregelen


In verband met de landelijk afgekondigde maatregelen heeft ook het NPO Bestuur nieuwe maatregelen met betrekking tot de duivensport genomen. In de NPO Update zetten we een en ander voor u op een rij.
 
  1. De start van het duivenseizoen wordt uitgesteld tot nader order, we volgen de ontwikkelingen rondom het virus op de voet.
  2. Alle duivenverenigingen worden gesloten tot en met maandag 6 april 2020.
  3. Veel van onze leden behoren tot de kwetsbare groep. We raden daarom aan om ook buiten de vereniging geen activiteiten teorganiseren. Bewaar - wanneer u toch bij elkaar moet komen - gepaste afstand.
    Ons nadrukkelijk advies is om om alle activiteiten te annuleren en de richtlijnen van de RIVM strict te volgen.
  4. De inleverdatum van de hoklijsten, die formeel op 1 april staat, stellen wij uit tot een nader te bepalen datum. Deze datum wordt bepaald zodra duidelijk is wanneer er weer sprake kan zijn van bijeenkomsten.
  5. Het NPO Bureau is tot en met 6 april niet bemensd. U kunt het NPO Bureau wel bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onze medewerkers werken vanuit huis en beantwoorden uw vragen via email.
  6. Ringbestellingen en overschrijvingen krijgen voorrang boven de andere werkzaamheden. Houd er rekening mee dat het wel iets langer kan duren voor uw bestelling of eigendomsbewijzen verstuurd worden.

Tot slot vragen we u: draag zorg voor uzelf en voor elkaar. We wensen u het beste toe in een tijd waar veel onduidelijk is en ook veel vragen zijn.

 
Informatie m.b.t. Coronavirus en duivensport op website NPO
Informatie RIVM m.b.t. Corona
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.