Wie de huidige NPO perikelen volgt, kan rekenen op een binnenkort aangevuld bestuur o.l.v. Maurice van der Kruk. Of, we krijgen een soort van tijdelijk bestuur namens de afdelingen, die als 1e taak heeft om de krenten uit de GPS 2021 pap te halen. Dit is voor een groot deel de huidige situatie. Alleen, ik kan op me klompen aanvoelen dat het in elk geval een crisisjaar zal worden, want hoe dan ook de strijd om de toekomst staat bij beide partijen als nr. 1 op de agenda. Maar als ik het positief benader betekent het begrip crisis ook de mogelijkheid, kans op betere tijden. Immers, ieder toekomstplan heeft tot nu toe de vinger op de zere plek gelegd. Namelijk dat we hoognodig moeten moderniseren! Met als enig verschil dat de weg daar naartoe anders werd ingevuld, waardoor we als liefhebbers verdeeld zijn geraakt. Dat zal in elk geval anders moeten.
Hoe is het zaaien van verdeeldheid tegen te gaan? Belangrijk hierbij is dat welk bestuur ook niet de vergissing maakt om de toekomst te idealiseren. Dus ze zullen de REALITEIT als uitgangspunt moeten blijven nemen. Bijvoorbeeld, je geeft pas 1 euro uit wanneer vaststaat dat minimaal 1, 25 euro in kas terugvloeit. Dus niet allerlei wilde ideeën de wereld in helpen, maar zo nuchter mogelijk blijven denken. Zoiets biedt naar alle kanten vertrouwen. Eigenlijk hebben we dus een soort van gecombineerd bestuur nodig, die weet dat we moeten moderniseren. Maar ook snapt dat we geen ijzer met handen kunnen breken, want daartoe ontbreekt nu eenmaal voldoende budget en gekwalificeerd personeel.
De andere realiteit is dat we straks in april o.a. de lossingvergunningen, tiptop in orde hebben. En dat de afdelingen met elkaar op een lijn zitten. Kortom elke basisvoorwaarde om de liefhebber zijn duivensport te laten bedrijven zal specifiek gewaarborgd moeten zijn. Dus ik hoop dat welk eender bestuur dan ook onze duivensport crisis. Niet ziet als een kans om te prediken voor eigen parochie, want dat is in het verleden als vaak genoeg misgegaan. Wat we nodig hebben is een soort van zakenkabinet waar alle rangen en standen in zijn verenigd. Met als ultieme doel de gelederen gesloten te houden. Zodat niemand zich vroegtijdig gedwongen voelt om definitief met de duivensport te stoppen.