Roger Casier

Vrijdag 1 maart Laatste voorbereidingen seizoen 2019

 

 seizoen 2019

Het seizoen begint er nu toch echt aan te komen. Inmiddels al aardig wat jongen geringd, en de eerste jongen van de kwekers kunnen begin volgende week naar hun eigen afdeling. Ik ga dan ook de jongen van het vlieghok die al een dag of 18 zijn afzetten met hun moeder.
Goed nieuws is dat ik van “Julia” deze keer eindelijk 2 jongen heb. Ze zaten nu apart in het jonge duivenhok, en deze keer is het dus wel gelukt. Waarschijnlijk was het gewoon te druk in het kweekhokje. De koppels die daar zitten beginnen nu aan hun 2e ronde.
Misschien dat er nog wat jongen verkocht kunnen worden, maar ik moet eerst aan mijn verplichtingen voldoen. (bonnen enzo….)
Vanaf deze week zijn de duiven ook weer iedere dag los, om er weer een beetje “snelheid” op te krijgen. Ik kreeg vandaag alweer een reactie van een lieve buurvrouw. Ze zei: Het gaat zeker weer gauw beginnen, ik zie je kids weer vliegen”.

Stambomen / Dierenarts
Deze week al wel heel wat stambomen handmatig ingevoerd. Eijerkamp heeft nu een eigen stamboomprogramma, zodat inlezen met W50 bestand niet meer lukt. Best wel een tijdrovend werkje, al heb ik heel veel al in de computer staan.
Vorige week ook nog bij de dierenarts geweest (waarschijnlijk heb ik de griep van Nanne gekregen). Ik heb een paar duiven laten onderzoeken, gelukkig geen schokkende dingen. Dat had ik overigens ook niet verwacht. Sommige lichtjes het geel, nou daar kunnen ze heel oud mee worden. Maar voor het seizoen toch maar even een kuurtje, dan is dat ook weer opgelost.

Houten en ALV
Dit weekend is ook de voorjaarsbeurs in Houten, en vanavond is er de ALV van afdeling Friesland. Beide evenementen kan ik helaas niet bezoeken. Gelukkig wordt onze vereniging door 2 medebestuursleden wel vertegenwoordigt op de voorjaarvergadering van de afdeling. Het is heel belangrijk om daar aanwezig te zijn. Ik hoop op een rustige en vruchtbare vergadering.

Privé
Ik ben zelf nog steeds niet helemaal gezond, maar toch moet ik een paar keer per dag de gang maken naar ons huis. Dat schiet gelukkig mooi op nu. Volgende week de laatste dingetjes in orde maken, en ook de schilder is al goed op schema. De week daarna is het dan schoonmaken geblazen en weer terug verhuizen. En daar zijn we wel aan toe, het blijft nu toch wat behelpen allemaal.
Voor morgen staan de IKEA en Mediamarkt op het programma, en dan eerst maar eens rustdag houden.