Roger Casier

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 15 maart 2019

Voorwoord bestuur


Na een intensieve en constructieve Ledenraad bijeenkomst vorige week zaterdag stond deze week voor mij als voorzitter en mijn mede bestuursleden vooral in het teken van opvolgen van genomen besluiten, het in kaart brengen van benodigde vervolgstappen, telefonisch overleg met afdelingen, verenigingen en leden én in contact met media naar aanleiding van de roofvogelproblematiek. Een bevlogen week waarin de passie voor de sport de rode draad vormde.

Helaas is de keerzijde van deze bevlogen week dat ik ook tot de conclusie kom dat niet alles wat op de 'to-do-lijst' stond, ook daadwerkelijk gerealiseerd is. Dat vind ik lastig, want mijn uitgangspunt is: afspraak=afspraak. Echter nog belangrijker dan het realiseren van deadlines vind ik juistheid van informatie. Daarom heb ik er voor gekozen om voor een aantal acties meer tijd te nemen. Dit heeft als risico dat 'het land' protesteert. Ik hoop echter dat u begrip wilt tonen en samen met mij en mijn bestuursleden kijkt naar dat wat gerealiseerd wordt. Ik beloof u dat ik mij tot het uiterste blijf inspannen om afspraken te maken en na te komen én dat mocht dat - om welke reden dan ook niet lukken - dat gecommuniceerd wordt.

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 

NPO BUREAU
Uitreiking erkenningsborden aan centrale hokken 

Sinds eind vorig jaar ontvangen eigenaren van centrale hokken een NPO erkenningsbord om zichtbaar te maken dat zij voldoen aan de eisen en richtlijnen vanuit de NPO. De Centrale hokbeheerders zorgen ervoor dat de eigenaar van een gevonden duif op de hoogte wordt gesteld dat zijn duif daar is en verzorgt de duif, totdat deze wordt opgehaald.

Het eerste bord is officieel uitgereikt aan de heer Van de Vleuten tijdens de Ledenraad van november 2018. Vanaf begin 2019 worden de borden gefaseerd uitgereikt aan de overige centrale hokken door Harrie Meijners, coördinator Centrale Hokken. 

Afgelopen periode zijn de volgende borden overhandigd:

Fam. De Rooy in Hilversum


Fam. J. v.d. Woude in Kollum


Fam. K. Nienhuis in Eenrum


De heer W. Deen in Groningen


De heer J. Simons in Wildervank


De heer E. Gaasbeek in Beilen
 
 

NPO BESTUUR
Ledenraad 9 maart: 19 voorstellen behandeld
 

Tijdens de Ledenraad van zaterdag 9 maart zijn maar liefst 19 voorstellen, pre-adviezen, amendementen en aangepaste pre-adviezen besproken en ter stemming gebracht. De voorstellen zijn uitgebreid besproken. Dit had een lange vergadering tot gevolg echter dit was onvermijdelijk. Zorgvuldigheid, de kans om voor- en tegenstanders aan het woord te laten en te zorgen dat context, impact en gevolgen duidelijk zijn, zijn belangrijk.

Om te zorgen dat iedereen inzicht heeft in de voorstellen die besproken zijn, weet wat besloten is én wat het effect is van het aannemen of afwijzen van een voorstel, werken we dit per voorstel overzichtelijk uit. Deze uitwerking vraagt echter wat tijd omdat we ook meteen inzichtelijk willen maken wat de impact en eventuele vervolgstappen zijn.
 
Nummer Voorstel Resultaat
1 Invliegduiven aangenomen
2 Vrachtduiven afgewezen
3 Aanpassing ledenaantallen aangenomen
4 Bewaarplicht aangenomen
5 Alternatieve losplaatsen nationale vluchten aangenomen
6 Hitteprotocol verder vormgeven aangenomen
7 NT commissie behouden + bemensen aangenomen
8 Inkorven andere afdelingen afgewezen
9 Afschaffen lossingsvergunning taartvluchten afgewezen
10 Afschaffen 800 meter grens aangenomen
11 Ringenprijs + 5cent in 2020 tbv feestavond afgewezen
12 Jeugdcompetitie: senior + jeugdlid in 2019 aangenomen
13 Jeugd+competitie in 2019 aangenomen
14 Sectorindeling 2019 blijft gelijk aan 2018 aangenomen
15 Afd 6 + 7: pilot eendaagse fond aangenomen
16 Voorstel aanpassen FCI criteria Olympiadeberekening afgewezen
17 Extra ledenraad in zomerperiode aangenomen
18 Twee cent per duif ten behoeve van automaterising aangenomen
19 Ontheffing wedvluchtreglement aangenomen

Het resultaat
Zoals gezegd: 19 voorstellen, waarvan er 5 zijn afgewezen en 14 zijn bekrachtigd.

Op de website vindt u een overzichtsdocument per voorstel. De voorstellen die geel gemarkeerd zijn in bovenstaand overzicht, daarvan is de uitwerking, inclusief link naar achterliggende stukken beschikbaar. De overige documenten volgen in de loop van volgende week.
 
Overzichtsdocumenten voorstellen Ledenraad maart 2019
 
 

NPO BUREAU
Productiefout deel eigendomsbewijzen

De productie van de eigendomsbewijzen van 2019 is helaas niet helemaal vlekkeloss verlopen.

Wat is er aan de hand?
  • Bij een klein deel van de eigendomsbewijzen loopt de perforatierand dwars door de barcode
  • bij een aantal series is de barcode op de eigendomsbewijzen eronder afgedrukt.
Terugroepactie
Deze eigendomsbewijzen kunnen tot en met 31 maart 2019 teruggestuurd worden naar het NPO Bureau. Wij bestellen nieuwe exemplaren en zodra deze binnen zijn, ontvangt u de juiste eigendomsbewijzen. Van een aantal verenigingen en liefhebbers hebben wij deze reeds terug ontvangen. Tot en met 31 maart a.s. kunt u onjuiste serie teruggesturen. 
 

NPO BUREAU
Online overschrijven via mobiele telefoon


Op dit moment is op de mobiele telefoon de optie om online duiven over te schrijven nog niet zichtbaar. Er wordt gewerkt aan een structurele oplossing. Tot die tijd er wel een tussenoplossing beschikbaar.
 
Tijdelijke oplossing
  • Ga op uw telefoon naar de site http://mijn.duivensportbond.nl. U komt op uw persoonlijke pagina.
  • Klikt u op de drie stipjes rechtsbovenaan uw scherm
  • Kies u voor “Desktopsite”
Op deze manier werkt u op uw mobiel hetzelfde als op uw pc en kunt u online duiven overschrijven. Zie ook onderstaande schermafbeeldingen; hierop hebben we de opties waar het om gaat geel gemarkeerd.
 

NPO BESTUUR
Gouden speld voor de heer Peter van de Horst


Onlangs heeft de heer Peter van de Horst de Gouden NPO Speld mogen ontvangen. "De heer Van de Horst is 32 jaar NPO keurmeester geweest en heeft zicht 25 jaar als lid van de tentoonstellingscommissie van de NPO met hart en ziel ingezet voor mooie tentoonstellingen.

Daarnaast heeft hij zich meer dan 40 jaar zich ingezet voor de verenigingen in Eindhoven waar hij lid van was/is. Bij deze verenigingen kon men tijdens het vliegseizoen en bij de tentoonstellingen altijd rekenen op zijn inzet en support. Helaas heeft Peter door lichamelijke beperkingen een stap terug moeten doen.

Gelukkig kan hij nog samen met mij in onze combinatie Admiraal-v.d. Horst de sport bedrijven en deelt hij nog altijd graag zijn kennis. De gouden speld is een prachtige erkenning voor het vele werk dat hij heeft verricht", aldus Daan Admiraal.
 
 

JEUGD
Wilco op hokbezoek bij D. de Hoogh en Zn in Oosterhout

 


Op de NPO Jeugddag in december maakte jonge liefhebbers weer kans op een hokbezoek bij een ervaren liefhebber. Wilco is de eerste die ons zijn verhaal instuurde. Hij ging op bezoek bij de toppers uit het Brabantse Oosterhout: D. de Hoogh en Zn.

Lees hieronder zijn verslag.


 

Wilco: Ik heb er veel geleerd!


Op de NPO Jeugddag in Nieuwegein heb ik een hokbezoek gewonnen van D. De Hoogh & Zn uit Oosterhout. We hebben samen een afspraak gemaakt wanneer we dit zouden gaan doen. We hebben een ronde gedaan door de hokken en ik kreeg een paar van zijn vliegdoffers in handen.

Ik kreeg onder andere de “Magic Jaap” in handen. Deze duif vloog als jaarling een 1e tegen 12.470d. Ook kreeg ik de “Blauwe Piet” in handen. Deze doffer van 2016 vloog een 2e NPO Argenton tegen 5.187d, een 3e Quiévrain tegen 3.981d, een 6e Peronne tegen 4.389d en een 7e Morlincourt tegen 2.993d. 

Ik heb er veel geleerd en kreeg 2 prachtige jongen mee naar huis. Deze kwamen ook uit zijn vliegers. We hebben nog een mooie foto gemaakt voor de hokken en daarna ging Dries nog een paar verhalen vertellen over vroeger. Er kwam ook een verhaal van een vlucht waar hij er maar 4 mee had op een overnachting. Hij draaide er 3 binnen 11 minuten en deze zaten alle drie bij de eerste 20 nationaal. Deze combinatie heeft op alle vluchten wel een keer een vroege duif gehad.
 
Bedankt voor de duiven en het gezellige bezoek! 
 
Wilco Bonestroo
 
Heb jij ook een hokbezoek gewonnen en ga je deze verzilveren? Stuur je verhaal in en we plaatsen het in Op (de) Hoogte!

Stuur je verslag met foto's naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heb je nog geen afspraak gemaakt? Maak deze dan zo snel mogelijk! Namens deze weg zeggen we nogmaals alle schenkers voor een hokbezoek hartelijk dank!
 
 

IN HET NIEUWS
Duivenhouders ten einde raad: de slechtvalk eet duiven op


RTL Nieuws besteedde afgelopen week aandacht aan roofvogelproblematiek. Liefhebber Nabil Boolaayoun en NPO voorzitter Maurice van der Kruk komen aan het woord.


Klik hier voor de publicatie op de website van RTL Nieuws
Meld roofvogelaanvallen
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd wordenDit weekend een flink aantal activiteiten: 

zaterdag 16 maart:
  • Openbare verkoping De Gevleugelde Vrienden (Jubbega)
  • Duiven/bonnenverkoop PV Steeds Sneller (Noordwijk)
zondag 17 maart:
  • Prijsuitreiking Club der Azen (Elsloo)
  • Duivenmarkt PV Zutphen
  • Duivenmarkt + Bonnen/duivenverkoop PV Heemskerk
Kijk voor meer informatie, aanvangsttijden en locatie op de website.
Activiteiten in het land
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 14 maart 2019
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 

Op www.duivensportbond.nl plaatsen we wekelijks de aangevraagde duplicaten. De aanvragen blijven vier weken op de website staan.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40