Spotlight

vrijdag 22 maart 2019

Sportvrienden/

Na het seizoen 2018 zou er in september een evaluatie plaatsvinden met de sectie marathon en NPO. Door allerhande toegepaste vertragingen door bovengenoemde instanties heeft in een laat stadium een bespreking plaatsgevonden op 11 februari 2019. Hier hebben we aangegeven dat de neutralisatietijden op verzoek van de Internationale inrichters aangepast zou worden zoals in de voorgaande jaren. Van de sectie marathon hebben wij bericht ontvangen dat zij hier geen gehoor aangeven. Gezien het feit dat alle aangesloten landen de internationale neutralisatietijden aanhouden en het verzoek van de internationale inrichters heeft het bestuur besloten de tijden aan te houden zoals internationaal is voorgeschreven. Ook zal de 800 meter grens gehandhaafd blijven. De NFO - regeling 2018 blijft ook van toepassing voor 2019

Bestuur ZLU
08-03-2019
donderdag 21 maart 2019

Team Hooymans gaat op Europees vlak de strijd aan!


Team Hooymans BE-UK-NL

Vanaf seizoen 2019 gaan de rechtstreekse Hooymans duiven in verschillende Europese topcompetities de strijd aan met de concurrentie. Naast het eigen privé vlieghok van Jan Hooymans, lanceert hij in Nederland ook een racing loft “Team Hooymans NL” bij Christian van de Wetering in Wijk en Aalburg. De ambities van Jan Hooymans, (Hooymans Pigeons) torenen niet alleen huizenhoog maar ze zijn zelfs grensoverschrijdend, want naast Team Hooymans NL lanceert Jan ook een Team Hooymans BE en een Team Hooymans UK wat inhoud dat de “Harry”-exploten zich ook op het hoogste niveau gaan meten in de sterke Belgische en Engelse competities.


Lancering “Team Hooymans NL”, Wijk en Aalburg (NEDERLAND)

De ster van Christian van de Wetering is de laatste jaren tot grote hoogten gerezen. Afgelopen seizoen 2018 resulteerde dit zelfs (wellicht als jongste liefhebber ooit) in de prestigieuze titel 1e Beste Liefhebber van Nederland (WHZB-TBOTB), werd hij Superstar van het Jaar Halve Fond bij de Gouden Duif en (evenals in 2017)  1e semi-nationaal kampioen Dagfond Noordelijke Unie (NPO-afdelingen 7 t/m 11).

Foto Team Hooymans NL: Jan Hooymans en Christian van de Wetering

Sinds 2014, toen Christian in contact kwam met Jan Hooymans, zijn Jan en Christian een sportieve samenwerking aangegaan om met rechtstreekse Hooymans-duiven als satelliethok in Wijk en Aalburg te gaan vliegen. Met de beste kwekers van Christian werd samenkweek gedaan tegen de creme-de-la-creme van de Harry-dynastie en jongen hiervan werden getest in zowel Kerkdriel als op het vlieghok in Wijk en Aalburg. Grote successen zijn hiermee geboekt, overwinningen tegen 10.000-den duiven, talloze top10 NPO noteringen en kampioenschappen op alle niveaus. Na super-seizoen 2018 vonden zowel Jan als Christian de tijd rijp om de nauwe samenwerking als ‘satelliethok’ verder uit te bouwen. Het resultaat hiervan is een nieuwe combinatie die het Nederlandse luchtruim onveilig gaat maken onder de naam “TEAM HOOYMANS NL”.

 


Lancering “Team Hooymans BE”, Mol (BELGIË)

Sportvriend, zuiderbuur en topmelker Gregory Bekaert gaat namens “Team Hooymans BE” sportief de strijd aan vanuit het Belgische Mol. In 2019 zal vanuit daar met een volledige jonge duivenploeg worden aangevangen. Gregory kan over de afgelopen jaren fantastische prestaties tonen die hij behaalde samen met Nicole de Weerd. Een echte vakman pur sang dus, die nu met de rassige “Harry’s” aan het werk mag.

Op een volledig gerenoveerd hok verkennen momenteel de eerste jonge duiven het Belgische luchtruim.

Foto Team Hooymans BE: Jan Hooymans & Gregory Bekaert


Lancering “Team Hooymans UK” (ENGELAND)

Jaren geleden ontmoette Jan de Engelse topmelker John Crehan bij de Million Dollar Race in Zuid Afrika en daaruit ontstond een vriendschap. Samen gaan Jan en John al een vijftal seizoenen sportief de strijd aan in Engeland.  De gezamenlijke passie voor de duivensport mondde uit in een naamsverandering, zodat John vanaf komend seizoen 2019 als Team Hooymans UK in Engeland zal gaan strijden. John heeft al jarenlang bewezen het duivenmelken in de vingers te hebben.

Zo werd John in 2018 Gouden Duif Winnaar UK & Ierland, won hij een 1e Nationaal (met 1 duif “Solo Warrior” mee!) en had hij twee seizoenen terug nog liefst 2 (!) Olympiade-duiven voor Engeland, beiden waren rechtstreekse Hooymansen. Momenteel heeft John al een prachtig vlieghok met superieure duiven van Jan Hooymans zitten die uitstekend presteren en hij zal zijn kolonie jaarlijks aansterken met nieuwe aanwas uit de “Harry”-stam.

Foto Team Hooymans UK: Jan Hooymans & John Crehan


Daarnaast blijft Jan Hooymans ook nog vliegen vanaf zijn privé adres in Kerkdriel onder zijn eigen naam J. Hooymans. Hijzelf én zijn teamleden Mario, Evert en Christian zullen hier op de dagfond en ZLU vluchten de concurrentie bestoken.

Uiteraard zal Jan Hooymans en Hooymans Pigeons ook een fervent inzetter blijven op de grootste One Loft Races ter wereld. De focus ligt momenteel vooral op drie races, te weten PIPR (Pattaya, Thailand), VFWCPRC (Victoria Falls, Zimbabwe) en SAMDPR (Million Dollar Race, Zuid Afrika).

Jan Hooymans toont met deze nieuwe ontwikkelingen aan dat hij de postduivensport nog steeds rooskleurig inziet. Enkel het beste is goed genoeg voor Jan en dat sluit naadloos aan op zijn visie dat de Hooymans duif in verschillende landen, in verschillende (leef)omstandigheden en op verschillende disciplines in staat moet zijn zich te kunnen onderscheiden. Zijn positieve en ambitieuze instelling en de durf en bereidheid om te investeren in een postduiven-toekomst is een voorbeeld voor duivenliefhebbers wereldwijd. Met ambitieuze liefhebbers als Jan Hooymans en zijn compagnons zal er nog vele jaren duivensport mogelijk zijn. Blijft u ook positief?

dinsdag 19 maart 2019

13/3/2019

0 Reacties

 
Goh dat is effe geleden zeg dat ik de tijd kon vinden om eens achter de computer plaats te nemen
of voor, het is maar net hoe je het bekijkt.

Maar goed zit weer effe dus kan weer wat opt scherm zetten voor de lezers onder ons, kijk het lijkt
soms makkelijk om effe je site bij te werken en tuurlijk als je de tijd hebt dan is het idd makkelijk
maar dat was nou afgelopen maand mijn probleem ''TIJD'' waar haal je dat vandaan want in een
dag zit 24 uur 7 dagen in de week dus ach een 8ste dag in een week is mij nog nooit gelukt. Kijk
dat is ook niet de bedoeling maar soms loopt de TIJD voor de TIJD en dan is het gewoon weg niet
bol te werken je planning ''of wel'' dan is er keos bij mij'' 

Maar goed hoop deze aankomende 2 drukke weken nog effe door te komen en dan in rustiger vaar
water te komen om de focus meer bij de duifjes te leggen, want ja over 2 weken eerste training
voor de deur!! doe je mee ?? nee nog niet en 2de ook niet en denk zelfs de 1ste vitesse ook nog
niet voor ik klaar ben met alles in en om het hok heen.

Kijk met een jong gezin, een opvang aan huis, een druk sport leven voor mijn zoon's en mijn
eigen keepertrainingen die ik geef is mijn agenda te vol om nog duivensport te beoefenen er
bij naast eigenlijks!!!  dats zonde want ik hou er zo van maar je moet soms effe een andere
weg kiezen om je uiteindelijke doelen toch te bereiken, kijk het is niet zo dat ik stop hoor maar
vertraging op de vluchten zal ik immers wel hebben, of ik me er druk om maak om later in te
stappen? nee hoor zie geen probleem daar mee in 1x op 200 of 250 km moet kunnen toch? ach
we gaan het wel zien hoop nog 2 weken in keos te liggen.

De kweek hoe ist daar mee ? nou gaat goed hoor heb een mooi groepje jongen liggen en wacht
nog op 2 eitjes, 1 van de ''5000duizentje'' en 1 van ''Rock'' , het rare was hier aan
dat de duivin van 5D altijd vroeg was maar nu gewoon weg het laatste was en dan ook nog 1 eitje??
vreemd toch?? ik snapte er niks van,daar tegen over stond rock met een zeer laat jong dus
dat was te begrijpen natuurlijk maar is wel iets wat ik eigenlijks volgend jaar wel wil tegen
gaan van wegen de spreiding bij de weduwnaars, want deze heb ik het liefst gezamenlijk al op
weduwschap staan voor de eerste wedvlucht maar ook dat wordt het niet dit jaar dus vandaar de
vertraagde planning op hokke van Adrichem.

Verder druk met leren voor keurmeester en ja dats toch best wel pittig, of ik het haal ? 100% nee
want snap er soms geen houtje van, moet je het dan wel doen? tuurlijk goed voor de ervaring en
doe het niet alleen dus afhaken daar ben ik niet van, maar goed wie weet komt het boven drijven
die dag en scoor  ik gewoon voldoende, kijk dan is er gewoon niks aan de hand.

Heb ik verder nog nieuws ??? ja blijf gewoon Voorzitter hoor, waarom ? omdat ik het leuk vind om
Politie te zijn.

neeeeee deuuuuu gewoon omdat je het doet voor de leden die ook veel doen voor de Club, de
mensen die zich telkens 100% in zetten voor de sport, daar doe ik het voor en
daar GENIET ik dan weer van.

Mannen op naar het mooie seizoen en ik sta HEEEEEEL VAAK 99% achter jullie.

kijk 1% ruimte voor verbetering.

laterssssssssssssss.
maandag 18 maart 2019

Armando is de duurste Europese prijsduif ooit: voor dit bedrag is hij verkocht

videoDe Belgische duif Armando, ook wel de ‘Eddy Merckx onder de prijsduiven’ genoemd, is geveild voor 1.252.000 euro. Daarmee is hij de duurste Europese duif ter wereld. Het vorige record stond op 400.000 euro. Armando gaat een luxeleven tegemoet in China.

 
Joël met zijn recordduif Armando. © VDI

Drie dagen geleden werd al duidelijk dat Armando op de veiling in het West-Vlaamse Ingelmunster hoge ogen zou gooien. ,,Het eerste bod op Armando was vorige week maandag 200 euro”, zei (inmiddels voormalig) eigenaar Joël Verschoot toen tegen Het Laatste Nieuws. ,,Amper drie minuten later stond de teller al op 300.000 euro.’’ En niet veel later gingen de biedingen ruim voorbij de 400.000 euro, waardoor duidelijk werd dat Armando de duurste Europese prijsduif zou worden. 

‘Een racewonder’ en ‘de beste lange afstand-prijsduif van België’. Dat is hoe duif Armando op de veilingsite werd omschreven. ,,Nadat de biedingen de kaap van het half miljoen overschreden, hadden we weliswaar gehoopt dat er nog wat zou bijkomen, maar dat we de kaap van 1 miljoen gingen halen hadden we niet verwacht. Voor mij is mijn broodje gebakken. Ik heb heel mijn leven dag en nacht gewerkt, en ik heb nooit kunnen verdienen wat ik nu in twee weken verdien. En dat is het plezantste van de zaak”, zegt Joël nu tegen de Belgische krant.

Dat we de kaap van één miljoen gingen halen hadden we niet verwacht. Voor mij is mijn broodje gebakken.

Joël Verschoot 

Armando ‘de Eddy Merckx onder de duiven’ is de duurste prijsduif ter wereld

Lees meer

Twee Chinezen

De biedingen op Armando werden in theorie al om 11.00 uur afgesloten, maar doordat er telkens binnen de vijf minuten een hoger bod kwam, duurde de verkoop van Armando anderhalf uur langer dan voorzien. ,,Deze morgen waren er nog een Zuid-Afrikaan, een Nederlander, een Belg en twee Chinezen tegen elkaar aan het bieden”, vertelt Joël. ,,Maar toen de duif de kaap van 700.000 euro rondde, bleven alleen de Chinezen nog over. Die twee boden om de vijf minuten tegen elkaar op, waardoor de timer telkens vijf minuten langer bleef tellen. Tot de teller omstreeks half één 's middags uiteindelijk op nul kwam te staan. Op 1.252.000 euro.”

Daarmee is Armando de duurste Europese duif aller tijden die via een internetveiling verkocht wordt. De duurste duif ooit werd in november 2018 geveild in China voor een bedrag 2,78 miljoen euro. De Ingelmunsterse duif zal terecht komen in China, waar het dier een luxeleven te wachten staat. ,,Omdat het innerlijk kompas van Armando nog altijd op de til in Ingelmunster staat, zal vrij rondvliegen er niet meer in zitten”, zegt Joël. ,,Maar Armando zal er gebruikt worden om te kweken en zal er een klein paleisje krijgen om in rond te vliegen.”

Veiling loopt nog

Armando is dan wel verkocht, maar de veiling is nog steeds niet afgelopen. Joël verkoopt namelijk 178 duiven, waarvan Armando slechts de kopman was. Pas om 18.00 uur vanavond weet de Ingelmunsterse duivenmelker hoeveel de veiling in totaal opgebracht heeft, maar nu al staat nagenoeg vast dat de kaap van twee miljoen euro gehaald zal worden. 

zondag 10 maart 2019

Net bereikte mij het bericht dat Nico Beijer is overleden. Een keiharde werker in de duivensport. Recht door zee en goudeerlijk. Dat komt toch wel binnen.

Altijd op de achtergrond maar de grote man en motor achter die geweldige fondclub Attractie Zuid Beijerland (een begrip in de fondwereld), het NIC Zuid Beijerland etc
60 jaar is Nico geworden begreep ik. Veel te jong natuurlijk.

Het is een groot gemis voor de duivensport, want dankzij mensen als Nico hebben velen sportplezier gehad. Wordt wel eens te weinig bij stil gestaan.

Oprechte deelneming aan Familie en vrienden.

zondag 17 maart 2019

Maandag 11 maart - Westland uit, prima te doen -

Net de ouden op de storm gezet, prachtig trainen voor ze op windkracht 7. Een formule 1 courier wil toch ook zo hard mogelijk door de bochten jagen, zal bij deze snelheidswezens wel niet anders zijn. Zo'n wind heeft mij nog niet tegengehouden om ze te laten jakkeren, zelf ook mijn rondje gedaan op de bijna versleten sloffen. Volle bak tegen de wind in op de eerste kilometer, ergens gaat het voor je werken, wel fris om de neus. Jongen staan ook al hoog in de lucht, hoefde ze daar niet eens voor op te jagen, dat deden anderen al voor mij. Het balonnenfeest wordt wat verstoord door de harde wind, gelukkig zijn ze in onze gemeente nog niet verboden. Zodra het eerste setje verdwenen was, kon dezelfde middag de ring van een jong afhalen, lag met open hals voor het hok. Ik blijf er niet meer bij wachten en tellen al helemaal niet aan de orde, ga je niet vrolijker van worden. Zondagochtend dikke regen en naar buiten, denk dan gaan ze ook niet op de vleugels, even rustig bijkomen. Dat ging prima, zou ze bijna binnenhalen, tot de Berner Senner van de buren ineens vol enthousiasme om de hoek komt stuiven en al het jonge spul achterna blaft. Denk dat het jonkie welke voor het eerst mee naar buiten ging verloren gegaan is. Heb ergens besloten om rustig te blijven ademhalen en nemen zoals het is, er over schrijven is nog wat anders dan tekeer gaan en een ander zijn dag te vernielen. Krijg ik nou een lintje? Komt het gevaar niet van boven, dan wel van beneden of kruipt door naden, heb je weer wat te doen, strijd tegen de natuur, is onze hobby toch? Nog maar even blijven ringen, al zit ik niet op een bepaald aantal te wachten, wil op gegeven moment stoppen met bijzetten, heeft toch geen nut. Zeker nu het jonge duivenseizoen zo vroeg van start gaat. Kan best op de tweede tour wachten, alleen is het voor mij ook echt wel klaar, ga dan liever bij anderen kijken. Zeker omdat er voor mij toch niets te winnen valt zodra het augustus is, dan kijk ik alweer uit naar de finales van eenhoksraces, het jaar rond duivensport, als er wat te winnen valt. Komend weekend de eerste finale van de winterraces, Corabia Winter edition aan de zuidkust van Spanje. Race vanuit Lissabon over 500 kilometer, en over twee weken de finale van de Derby Arona Tenerife, de strijd over de open zee van bijna 300 kilometer. Dan knipperen met de ogen en we zijn begonnen met het nieuwe vliegseizoen. Zal nog niet met de ouden zijn, wel de groene ringen brigade, oude- en late jaarlingen. Vorige week de deur tussen beide ploegen geopend en ze lijken elkaar wel leuk te vinden, allemaal enthousiasme en leven in de brouwerij. Late doffertjes zien ineens allemaal jalouziebakken als nieuw domein, net even anders dan op schapjes zitten, stuk interessanter voor hun ego. Laat ze nog een paar weken zo bij elkaar zitten, scheelt ook met buiten laten, trainen. Mochten de eieren om de oren blijven vliegen, dan gaan ze wel apart en op weduwschap. Voor je beeld, doffers in een hok met jonge duiven jalouzie kasten, duivinnen op schapjes, geen vaste koppels of nesten vooraf, dus op de deur spelen. In het begin van het jaar bakken ze er niks van, en in juni lijkt ineens de knop om te gaan, precies op tijd. Waar ze naartoe gaan zie ik vanzelf, het is nog maar maart. Ben al omgeschakeld met voeren, hun ontbijt is Start en als avondmaal Athletic op het menu. Je kan ook gaan mengen natuurlijk, of het natuurlijk is wat anders. De ouden nog tot in april aan de Rust, voelen prima aan en de duivinnen trainden er al als gekken op vanmiddag. Rustig nog steeds de trainingsuren opbouwen, nog niet meer dan twee keer per week naar buiten, de boel kan kapot. De hele vliegploeg trouwens op het moment aan de twee keer per jaar geplande 'myst kuur' worden ze mooi schoon van. Ze lijken het wel graag te drinken, gaat sneller op dan schoon drinkwater, heb er niet echt een verklaring voor, dat ze het proeven betwijfel ik, herkauwen zit er niet in en als een connaisseur een wijn slurpen heb ik ze ook nog nooit zien doen, jij wel dan? Afgelopen zaterdag nog in een forum in het Westland gezeten, best leuk en veel discussie, wel de gangbare onderwerpen. De meeste discussiepunten leven overal in het land, durf het gerust over de grens te trekken, het gaat over grenzen, we vliegen niet in hetzelfde stadion dus zal het wel zo blijven. Doe dan mee aan eenhoksraces, ben je van die discussie af, al je het kunt veroorloven uiteraard. Gezin eerst, dan dat gefladder maar. Voordeel van zo'n middag is wel dat je ogen open houdt voor wat er leeft, waar het echt zeer doet, waar de verbetering zou kunnen zitten, of overal oplossingen voor zijn behoorlijk twijfelachtig. Er zitten nogal wat beperkingen op de lijn, Peet zei het wel treffend, het maakt niet uit wat ze verzinnen, beleef het achterhuis, pakt niemand van je af. Denk erover dat ook maar te gaan doen, wel lastig en gaat steeds beter af. Laat de temperatuur maar weer wat stijgen, de ligstoel staat al klaar, of ligt een ligstoel? In ieder geval, op naar de zon, olé

zaterdag 16 maart 2019

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 15 maart 2019

Voorwoord bestuur


Na een intensieve en constructieve Ledenraad bijeenkomst vorige week zaterdag stond deze week voor mij als voorzitter en mijn mede bestuursleden vooral in het teken van opvolgen van genomen besluiten, het in kaart brengen van benodigde vervolgstappen, telefonisch overleg met afdelingen, verenigingen en leden én in contact met media naar aanleiding van de roofvogelproblematiek. Een bevlogen week waarin de passie voor de sport de rode draad vormde.

Helaas is de keerzijde van deze bevlogen week dat ik ook tot de conclusie kom dat niet alles wat op de 'to-do-lijst' stond, ook daadwerkelijk gerealiseerd is. Dat vind ik lastig, want mijn uitgangspunt is: afspraak=afspraak. Echter nog belangrijker dan het realiseren van deadlines vind ik juistheid van informatie. Daarom heb ik er voor gekozen om voor een aantal acties meer tijd te nemen. Dit heeft als risico dat 'het land' protesteert. Ik hoop echter dat u begrip wilt tonen en samen met mij en mijn bestuursleden kijkt naar dat wat gerealiseerd wordt. Ik beloof u dat ik mij tot het uiterste blijf inspannen om afspraken te maken en na te komen én dat mocht dat - om welke reden dan ook niet lukken - dat gecommuniceerd wordt.

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 

NPO BUREAU
Uitreiking erkenningsborden aan centrale hokken 

Sinds eind vorig jaar ontvangen eigenaren van centrale hokken een NPO erkenningsbord om zichtbaar te maken dat zij voldoen aan de eisen en richtlijnen vanuit de NPO. De Centrale hokbeheerders zorgen ervoor dat de eigenaar van een gevonden duif op de hoogte wordt gesteld dat zijn duif daar is en verzorgt de duif, totdat deze wordt opgehaald.

Het eerste bord is officieel uitgereikt aan de heer Van de Vleuten tijdens de Ledenraad van november 2018. Vanaf begin 2019 worden de borden gefaseerd uitgereikt aan de overige centrale hokken door Harrie Meijners, coördinator Centrale Hokken. 

Afgelopen periode zijn de volgende borden overhandigd:

Fam. De Rooy in Hilversum


Fam. J. v.d. Woude in Kollum


Fam. K. Nienhuis in Eenrum


De heer W. Deen in Groningen


De heer J. Simons in Wildervank


De heer E. Gaasbeek in Beilen
 
 

NPO BESTUUR
Ledenraad 9 maart: 19 voorstellen behandeld
 

Tijdens de Ledenraad van zaterdag 9 maart zijn maar liefst 19 voorstellen, pre-adviezen, amendementen en aangepaste pre-adviezen besproken en ter stemming gebracht. De voorstellen zijn uitgebreid besproken. Dit had een lange vergadering tot gevolg echter dit was onvermijdelijk. Zorgvuldigheid, de kans om voor- en tegenstanders aan het woord te laten en te zorgen dat context, impact en gevolgen duidelijk zijn, zijn belangrijk.

Om te zorgen dat iedereen inzicht heeft in de voorstellen die besproken zijn, weet wat besloten is én wat het effect is van het aannemen of afwijzen van een voorstel, werken we dit per voorstel overzichtelijk uit. Deze uitwerking vraagt echter wat tijd omdat we ook meteen inzichtelijk willen maken wat de impact en eventuele vervolgstappen zijn.
 
Nummer Voorstel Resultaat
1 Invliegduiven aangenomen
2 Vrachtduiven afgewezen
3 Aanpassing ledenaantallen aangenomen
4 Bewaarplicht aangenomen
5 Alternatieve losplaatsen nationale vluchten aangenomen
6 Hitteprotocol verder vormgeven aangenomen
7 NT commissie behouden + bemensen aangenomen
8 Inkorven andere afdelingen afgewezen
9 Afschaffen lossingsvergunning taartvluchten afgewezen
10 Afschaffen 800 meter grens aangenomen
11 Ringenprijs + 5cent in 2020 tbv feestavond afgewezen
12 Jeugdcompetitie: senior + jeugdlid in 2019 aangenomen
13 Jeugd+competitie in 2019 aangenomen
14 Sectorindeling 2019 blijft gelijk aan 2018 aangenomen
15 Afd 6 + 7: pilot eendaagse fond aangenomen
16 Voorstel aanpassen FCI criteria Olympiadeberekening afgewezen
17 Extra ledenraad in zomerperiode aangenomen
18 Twee cent per duif ten behoeve van automaterising aangenomen
19 Ontheffing wedvluchtreglement aangenomen

Het resultaat
Zoals gezegd: 19 voorstellen, waarvan er 5 zijn afgewezen en 14 zijn bekrachtigd.

Op de website vindt u een overzichtsdocument per voorstel. De voorstellen die geel gemarkeerd zijn in bovenstaand overzicht, daarvan is de uitwerking, inclusief link naar achterliggende stukken beschikbaar. De overige documenten volgen in de loop van volgende week.
 
Overzichtsdocumenten voorstellen Ledenraad maart 2019
 
 

NPO BUREAU
Productiefout deel eigendomsbewijzen

De productie van de eigendomsbewijzen van 2019 is helaas niet helemaal vlekkeloss verlopen.

Wat is er aan de hand?
  • Bij een klein deel van de eigendomsbewijzen loopt de perforatierand dwars door de barcode
  • bij een aantal series is de barcode op de eigendomsbewijzen eronder afgedrukt.
Terugroepactie
Deze eigendomsbewijzen kunnen tot en met 31 maart 2019 teruggestuurd worden naar het NPO Bureau. Wij bestellen nieuwe exemplaren en zodra deze binnen zijn, ontvangt u de juiste eigendomsbewijzen. Van een aantal verenigingen en liefhebbers hebben wij deze reeds terug ontvangen. Tot en met 31 maart a.s. kunt u onjuiste serie teruggesturen. 
 

NPO BUREAU
Online overschrijven via mobiele telefoon


Op dit moment is op de mobiele telefoon de optie om online duiven over te schrijven nog niet zichtbaar. Er wordt gewerkt aan een structurele oplossing. Tot die tijd er wel een tussenoplossing beschikbaar.
 
Tijdelijke oplossing
  • Ga op uw telefoon naar de site http://mijn.duivensportbond.nl. U komt op uw persoonlijke pagina.
  • Klikt u op de drie stipjes rechtsbovenaan uw scherm
  • Kies u voor “Desktopsite”
Op deze manier werkt u op uw mobiel hetzelfde als op uw pc en kunt u online duiven overschrijven. Zie ook onderstaande schermafbeeldingen; hierop hebben we de opties waar het om gaat geel gemarkeerd.
 

NPO BESTUUR
Gouden speld voor de heer Peter van de Horst


Onlangs heeft de heer Peter van de Horst de Gouden NPO Speld mogen ontvangen. "De heer Van de Horst is 32 jaar NPO keurmeester geweest en heeft zicht 25 jaar als lid van de tentoonstellingscommissie van de NPO met hart en ziel ingezet voor mooie tentoonstellingen.

Daarnaast heeft hij zich meer dan 40 jaar zich ingezet voor de verenigingen in Eindhoven waar hij lid van was/is. Bij deze verenigingen kon men tijdens het vliegseizoen en bij de tentoonstellingen altijd rekenen op zijn inzet en support. Helaas heeft Peter door lichamelijke beperkingen een stap terug moeten doen.

Gelukkig kan hij nog samen met mij in onze combinatie Admiraal-v.d. Horst de sport bedrijven en deelt hij nog altijd graag zijn kennis. De gouden speld is een prachtige erkenning voor het vele werk dat hij heeft verricht", aldus Daan Admiraal.
 
 

JEUGD
Wilco op hokbezoek bij D. de Hoogh en Zn in Oosterhout

 


Op de NPO Jeugddag in december maakte jonge liefhebbers weer kans op een hokbezoek bij een ervaren liefhebber. Wilco is de eerste die ons zijn verhaal instuurde. Hij ging op bezoek bij de toppers uit het Brabantse Oosterhout: D. de Hoogh en Zn.

Lees hieronder zijn verslag.


 

Wilco: Ik heb er veel geleerd!


Op de NPO Jeugddag in Nieuwegein heb ik een hokbezoek gewonnen van D. De Hoogh & Zn uit Oosterhout. We hebben samen een afspraak gemaakt wanneer we dit zouden gaan doen. We hebben een ronde gedaan door de hokken en ik kreeg een paar van zijn vliegdoffers in handen.

Ik kreeg onder andere de “Magic Jaap” in handen. Deze duif vloog als jaarling een 1e tegen 12.470d. Ook kreeg ik de “Blauwe Piet” in handen. Deze doffer van 2016 vloog een 2e NPO Argenton tegen 5.187d, een 3e Quiévrain tegen 3.981d, een 6e Peronne tegen 4.389d en een 7e Morlincourt tegen 2.993d. 

Ik heb er veel geleerd en kreeg 2 prachtige jongen mee naar huis. Deze kwamen ook uit zijn vliegers. We hebben nog een mooie foto gemaakt voor de hokken en daarna ging Dries nog een paar verhalen vertellen over vroeger. Er kwam ook een verhaal van een vlucht waar hij er maar 4 mee had op een overnachting. Hij draaide er 3 binnen 11 minuten en deze zaten alle drie bij de eerste 20 nationaal. Deze combinatie heeft op alle vluchten wel een keer een vroege duif gehad.
 
Bedankt voor de duiven en het gezellige bezoek! 
 
Wilco Bonestroo
 
Heb jij ook een hokbezoek gewonnen en ga je deze verzilveren? Stuur je verhaal in en we plaatsen het in Op (de) Hoogte!

Stuur je verslag met foto's naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heb je nog geen afspraak gemaakt? Maak deze dan zo snel mogelijk! Namens deze weg zeggen we nogmaals alle schenkers voor een hokbezoek hartelijk dank!
 
 

IN HET NIEUWS
Duivenhouders ten einde raad: de slechtvalk eet duiven op


RTL Nieuws besteedde afgelopen week aandacht aan roofvogelproblematiek. Liefhebber Nabil Boolaayoun en NPO voorzitter Maurice van der Kruk komen aan het woord.


Klik hier voor de publicatie op de website van RTL Nieuws
Meld roofvogelaanvallen
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd wordenDit weekend een flink aantal activiteiten: 

zaterdag 16 maart:
  • Openbare verkoping De Gevleugelde Vrienden (Jubbega)
  • Duiven/bonnenverkoop PV Steeds Sneller (Noordwijk)
zondag 17 maart:
  • Prijsuitreiking Club der Azen (Elsloo)
  • Duivenmarkt PV Zutphen
  • Duivenmarkt + Bonnen/duivenverkoop PV Heemskerk
Kijk voor meer informatie, aanvangsttijden en locatie op de website.
Activiteiten in het land
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 14 maart 2019
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 

Op www.duivensportbond.nl plaatsen we wekelijks de aangevraagde duplicaten. De aanvragen blijven vier weken op de website staan.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
zaterdag 16 maart 2019

Nieuwsflits -4- GR4R 2019. 16 maart verkoop in Tiel.


Beste sportvrienden en sportvriendinnen,

Bent u er ook bij zaterdag 16 maart in Tiel om een jonge duif en dus één van de kanshebbers op de prijzenpot van de Golden Regio 4 Race te bemachtigen ? 
Afgelopen zaterdag zijn wij met 14 duiven begonnen.
 
Aanstaande zaterdag is de tweede zaterdag in de rij van 4 waarop de duiven worden aangeboden en verkocht.

Aanleveren duiven  12.00-13.00 uur
Bezichtigen             13.00-14.00 uur
Verkoop begint om            14.00 uur

P.V. De Verwachting in Tiel aan de Meidoornstraat 8 In Tiel. Telefonisch bereikbaar op
06-22454582 Rinus van Dee. 

Van onderstaande liefhebbers zijn jonge duiven zaterdag zeker aanwezig:

Bas & Belinda Jansen, Zutphen
Benny Schrijver, Zutphen
W. van Eck Azn, Geldermalsen
Corné Keijnemans, Leerdam
Danielle Jansen, Zutphen
v.d. Linde & Dochter, Zwartsluis
Roy Jansen, Zutphen
Comb. Spies, TielWij weten natuurlijk niet wie er nog meer met een paar toppertjes zaterdag naar Tiel komt!:  


Sportgroeten en tot een van de zaterdagen in maart.
 
Rini van den Bogaard  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.          06-29436917
Peter van Utrecht         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.            06-23115633
Leen van Horsen         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.               0418-581910
Maurice van der Kruk  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                    06-53276934

 
donderdag 14 maart 2019


Vandaag de hele dag druk in onze woning aan de Makjan. Het is gelukkig bijna klaar. De bedoeling is om volgende week weer “thuis” te zijn.
Ik zal blij zijn als het weer achter de rug is. Het blijft op en neer pendelen.

Eijerkamp
Met de duiven is het gelukkig allemaal goed gegaan, al liep het niet allemaal op rolletjes. Inmiddels al 32 jongen voor mezelf, en ook al een paar geringd voor de bonnen.
Afgelopen week kreeg ik een berichtje uit Brummen dat daar ook alweer een aantal jongen opgehaald konden worden. Dat werd gezien alle drukte ook een snel heen en weer ritje.
Hans zelf is nog in Spanje dus die heb ik zelf niet gesproken, maar ook daar biedt watsapp weer uitkomst.

Ziekte
Ik ben gelukkig weer (bijna) helemaal hersteld van mijn griepje. Inmiddels alweer 2 dagen gewerkt. Dan waardeer je ook weer hoe belangrijk gezondheid voor een mens is. En dat terwijl je, als je gezond bent, niet bij stilstaat.
Het kan ook heel anders lopen. Mijn goede vriend Jan uit Joure heeft heel andere berichten te horen gekregen omtrent zijn gezondheid. Gisteren was hij nog even op bezoek, en je hoort dat hij dan, tussen hoop en vrees heen en weer geslingerd wordt. Heel moeilijk allemaal….. Ook vanaf deze plaats wensen we Jan en Reshma veel sterkte toe, vooral voor de komende weken.
En helaas is dit niet de enige sportvriend die het moeilijk heeft, ik hoef wat dat betreft geen namen meer te noemen.

En zo is er naast veel om voor te danken, ook heel veel om voor te bidden!
Een gezegende zondag allemaal toegewenst.

Bladwijzer de permalink.
 
woensdag 13 maart 2019

Propere vleugels 1

Nu we een nieuwe nationale voorzitter en nationale voorzitter sportcomitee hebben wens ik ze een vlucht toe met wind in de vleugels. Hopelijk word het een vlucht zonder hindernissen, gebaseerd op rechtvaardigheid en gelijkheid, zeker ook eentje voor de gewone liefhebbers, en zeker niet gebaseerd op de afbraakpolitiek van hun voorgangers. Met respect en gelijkheid voor de gewone en commerciële liefhebbers, want de een kan niet zonder de ander. Een eerste stap in de goede richting is gezet door niet met 3 maar met 5 te besturen (minder kans om onderling gesj……) Hopelijk een bestuur zonder dictatuur en openheid en rekening houdend met hun achterband.

Toch vraag ik aandacht voor het volgende: Elec. constateren: uitslagen WPROL: kampioenschappen: online meldingen: openheid:

Stas P

Nieuwsbrief Peter Boskamp

22 maart 19
  Tip van de week 6 Toen ik 30 jaar gelden aangaf dat we in de duivensport meer aandacht zouden moeten besteden aan het gezond houden van de duiven, werd ik meestal vreemd aangekeken. Iedereen was...

Columnist in Spotlight

18 maart 19
14 maart 19
Ik heb er niet vaak veel tijd voor, maar als er...
06 maart 19
Begin maart,  je merkt het onder de liefhebbers, het...
18 februari 19
Misschien een rare manier om een blog te...
15 februari 19
Altijd weer apart, de eerste eitjes vinden van...
08 februari 19
Het is altijd weer een dag waar je naar uit...
21 januari 19
Net terug van een weekje winterstop. We hebben...
10 januari 19
Ik weet niet of U het ook heeft gezien. Ik doel...
04 januari 19
1 januari 2019. We zijn weer begonnen aan een...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

13 februari 19
Hieronder staat het reis-programma van de Afdeling Limburg voor 2019 Reisprogramma...
09 februari 19
Voor de 5de keer in haar bestaan organiseert P.V. Heemskerk op zondagochtend 17 maart...
07 februari 19
De data voor de Sterrenshow in 2020 en 2021 zijn: 2020: vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5...
03 februari 19
  De jaarlijkse feestavond met uitreiking van provinciale, nationale en internationale winnaars...
30 januari 19
Afgelopen zaterdag vond in het lokaal van PV de Snelvlucht te Bodegraven weer de...
28 januari 19
Weer even op antenne… Het nieuwe jaar 2019 is reeds een paar weken oud. Duiven...
26 januari 19
Fantastische jubileum Sterrenshow ter afsluiting van het 60 jarig bestaan van de ZLU 60...
25 januari 19
Olympiade Poznan stand Bony Farma een half uur voor de start Hieronder foto,s zaterdag...
21 januari 19
Fondsnippers: Met beide benen op de grond blijven staan – Dokter en patiënt- Hou het...
18 januari 19
Ik waan mij in de beginjaren veertig deel 4 Perpignan 03/08/2018...
15 januari 19
Beste leden van de sectie Marathon, Vanaf deze plek wil ik jullie om te beginnen een...
14 januari 19
Nikolaas Gyselbrecht van Pipa samen met de gebroeders Liu. Beeld © Nikolaas Gyselbrecht...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40