Roger Casier

Brief van onze nationale voorzitter aan de bevoegde instantie !!
Straks vliegt men Barcelona zonder ons !!
Zie hieronder .
**********************************************************************

Geachte,

Wij wensen u te informeren over het feit dat vanaf dit weekend (30 & 31/05/2020) Nederlandse en Duitse lossingen zullen worden uitgevoerd in Frankrijk (zie bijlage)

Onze Belgische duiven dienen, volgens de instructies van de federale overheid, te worden gelost, als leervlucht, in BELGIE.

Belgische transportfirma’s verzorgen de ophalingen in Nederland, de transit door België en de lossing in Frankrijk. U zult dienen toe te geven dat de huidige situatie in België nog moeilijk kan worden aanvaard door de Belgische liefhebbers.

U zult begrijpen dat wij, als KBDB, er alles zullen aan doen om kruislossingen te voorkomen en contacten zullen worden gelegd met de betrokken buitenlandse federaties (bijgevoegd).

Wij willen u er dan ook wijzen dat wij, als KBDB, niet verantwoordelijk kunnen worden gesteld indien er Belgische duiven verstrengeld geraken tussen de Nederlandse duiven aangezien deze duiven Nederland zullen bereiken via België.

Dergelijke kruislossingen, indien deze spijtig genoeg zouden plaatsvinden, zullen enorme verliezen van duiven inhouden voor onze liefhebbers.

Dergelijke problematiek zou zich niet of minder voordoen indien ook wij lossingen zouden mogen uitvoeren in Frankrijk. De contingenten zouden alsdan verdeeld worden tussen zowel de Belgische lossingsplaatsen als de Franse lossingsplaatsen.

Bovendien werd er dit weekend reeds een opsplitsing voorzien voor de Belgische lossingen nl. de lossingen voor Vlaanderen op zondag en deze voor Wallonië op zaterdag en dit voor het welzijn van onze duiven.

Wij worden eveneens geconfronteerd met de grensproblematiek in West-Vlaanderen, zodat deze duiven meer oostelijker dienen te worden gelost.

De Franse federatie, bevoegd voor het opmaken van de lossingsvergunningen in Frankrijk, verlenen hun volledige medewerking aan de KBDB.

Wij willen u hiervan nu reeds informeren zodat u voorafgaandelijk van deze problematiek op de hoogte bent en nog tijdig ons dossier zou kunnen verdedigen bij de bevoegde federale overheid.

Met vriendelijke groeten.

De nationale voorzitter,

Pascal Bodengien.

Handtekening_nationaal

--