Roger Casier

Alblasserdam 3 sept. 2018

'J.D. FONTENAY SUR EURE en QUIEVRAIN'

Het journaal is een dagje later dan normaal omreden dat het door omstandigheden soms even niet uitkomt.

Zaterdagavond kregen we een enthousiaste vriend JELLE ROZIERS uit het Belgische ITEGEM aan de telefoon met bijzonder leuk duivennieuws...
Hij had ons al eerder die avond geprobeerd te bellen maar kreeg steeds geen gehoor. Logisch dat hij geen gehoor kreeg want wij zaten met het gezin bij de buurtjes op viste. Onze vriendin en meest trouwe supporter die we ons wensen kunnen HELENE vierde haar verjaardag dus was het daar feest! Bij thuiskomst kregen we zodoende snel onze vriend JELLE aan de lijn en vertelde dat hij die dag vanuit ARGENTON tegen 16.168 duiven de 8e NATIONAAL speelt!
Alleen dat feit al zou reden genoeg zijn tot vreugde maar NEE NEE..., de jonge duif die deze prestatie levert is een RECHTSTREEKS duivinnetje uit onze 'THEO', de doffer die vorig jaar vanuit AGEN / BORDEAUX (ouden) niet alleen de Nationale vlucht (Z.L.U. 6221 d.) op zijn naam schreef maar tevens de snelste duif was van het gehele Internationale concours tegen 25.326 duiven!!
Zo'n bericht doet ons natuurlijk goed. Wij hebben uit dezelfde koppeling als JELLE ROZIERS een doffer en duivin en hebben het bij ons tot nu toe eveneens prima gedaan. De ene heeft reeds 5 prijzen en de andere 4 prijzen gescoord...! Wij zijn er, net als JELLE ROZIERS blij mee!

HEERLIJK DUIVENWEER.
De lossing ging afgelopen zaterdag goed en ook redelijk op tijd. Zelf had ik het idee dat de windrichting iets anders was dan voorspeld... Over de weersomstandigheden niets dan goed!

NA-LIJN QUIEVRAIN.
Op voornoemde vlucht hadden we 14 jonge duifjes van fond-afstamming mee en deze kwamen vrij vlot af. Wij beginnen een paar minuten later t.o.v. 'de snellere mannen' maar de duifjes waren (voor fond-soort) toch netjes op tijd thuis.
In vereniging De Doorzetters Alblasserdam spelen we de prijzen: 10-12-16-19-20 enz. en hebben er 8 van de 14 op de prijslijst, dus wij zijn tevreden.
Nu hebben we nog een ploegje van een kleine 30 duifjes wat nog afgericht moet worden..., dus hier zijn we nog niet klaar! De bedoeling dat we deze zaterdags in de mand steken om deze elders in te korven. Een paar keer mee in de grote africhtingskonvooien met Zeeland en dan is het gedaan en is het R U S T...!!

FONTENAY SUR EURE.
Met de jonge duiven ging het ook prima al missen we er op heden nog 2 stuks. Valt op zich niet eens tegen... De duifjes waren bij terugkomst wel dorstig. Eenmaal gedronken zie je ze bij wijze van spreken zienderogen opknappen. Dit seizoen hebben we wel veel warmer weer gehad dan afgelopen zaterdag maar toen hadden de duiven minder dorst, zo herinner ik me althans...

Bij Roziers

Op bezoek bij JELLE ROZIERS met v.l.n.r. GERO, JELLE, LUC HOUBEN en een Mexicaanse bezoeker.


UITLAG FONTENAY SUR EURE.
Onze vereniging De Doorzetters in Alblasserdam had 212 duiven op Fontenay sur Eure in concours waarvan 43 van ons hok. Wij beginnen met prijs 7-9-11-13-19-20-24-25 enz. en staan er 13 van op de uitslag. Het kan uiteraard VEEL beter maar we moeten het er mee doen...!

In samenspel Drechtsteden met 1.446 d. in concours beginnen we met: 50-62-81-95-143 enz. en ook daar 13 prijzen.

Bij Roziers

In de kweekstal bij JELLE ROZIERS met kweekboxen met rechts een Mexicaanse bezoeker.


Nog 2 vluchten te gaan dan zit het er op en gaat echt de vlag uit... Het seizoen is zwaar geweest, veel zwaarder dan voorgaande jaren mede veroorzaakt door het extreme warme weer wat we achter de rug hebben. Ik ben er wel een beetje klaar mee al blijf ik wel mijn best doen. Dus op naar a.s. zaterdag. We gaan in afstand dan wel een 100 km terug...

Verder weinig te melden vanaf deze kant...

Groetjes van Evelien

website: http://www.gerodijk.nl