Roger Casier

 

Voorwoord bestuur


Het jaar zit er bijna op. Een jaar met vele mooie momenten. Afgelopen week is er op het NPO Bureau hard gewerkt met als resultaat dat alle vaste voetringen voor 2019 naar u onderweg zijn. In deze laatste editie van Op (de) Hoogte van dit jaar onder meer de traditionele kerstboodschap, nieuws en informatie met betrekking tot de Olympiade, de Ladies League, de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Afdeling Zeeland, de NPO en Stg. Nishoek en de activiteiten die de komende weken in het land georganiseerd worden. 

Op de website en op de Facebook-pagina kunt u mijn kerstboodschap 2018 bekijken

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 

Afdeling Zeeland aan de slag met GPS2021

Op 20 december jongstleden tekenden de Afdeling Zeeland, de NPO en Stichting Nishoek tijdens een drukbezochte bijeenkomst een samenwerkingsovereenkomst. Een mooi moment voor de duivensport. Tijdens de bijeenkomst werd naast het ondertekenen van de overeenkomst ook een startdocument voor vernieuwing en modernisering van de postduivensport in Zeeland gepresenteerd. 

Het is nog maar een paar weken geleden dat werd vastgesteld dat fusie geen begaanbare weg was en dat het afdelingsbestuur in deze situatie voortschrijdend inzicht had en de hulp in riep van het NPO Bestuur om met elkaar hier in Zeeland een moderne doorstart te maken. Inmiddels hebben we een samenwerkingsovereenkomst met elkaar en kunnen we nu al de contouren schetsen. Let wel de overeenkomst is geen eindplaatje maar gaat primair over het proces. Hoe gaan we stap voor stap voor stap, met elkaar op zoek naar de beste aanpassingen. 

Graag delen we de presentatie zoals deze op 20 december gegeven is. Klik hier om de presentatie te bekijken. En mocht u vragen hebben, neem dan contact op met een van de bestuursleden van Afdeling Zeeland of het NPO Bestuur.

Ook de pers was aanwezig bij dit unieke moment. En dat leverde vandaag al een publicatie op in de PZC. 

 

22 januari 2019: eindselectie Standaardklasse Olympiade
 

Op dinsdag 22 januari 2019 vindt in het verenigingslokaal van de PV Soest de eindselectie plaats voor de standaardklasse. 

De duiven van de voorselectie in Nieuwegein geklasseerd 1 t/m 6 worden die dag verwacht, aangevuld met  de door keurmeester(s) nieuwe geselecteerde duiven. De loting (pot van deelnemers/keurmeesters) voor het arrangement Poznan (reis/verblijf/tickets en Gala) voor twee personen zal deze avond gebeuren onder toezicht van u allen.

Praktisch
 • Het tijdstip van inbrengen van de duiven is 14.00 uur. Aansluitend vindt de keuring plaats en wordt het aantal teruggebracht tot vier duiven per categorie. De standaardklasse zal in totaal bestaan uit zestien duiven.
 • Om 18:00 dienen de deelnemers/eigenaars de duiven voor de sportklasse aan te leveren. Falco Ebben draagt er zorg voor dat alle Olympiadeduiven op de door hem karakteristieke wijze worden gefotografeerd.
 • Na alle handelingen en controles gaan de duiven dezelfde avond nog op transport naar Poznan (Polen). Zo worden de duiven op de meest geriefelijke wijze vervoerd door het transport zo kort mogelijk te houden.
 • De volgende dag (woensdagavond) zitten de duiven in hun kooi op de Olympiade!
 • Voor de standaardklasse: vergeet niet om per mail voor de standaardklasse opgave te doen van uw lidnummer en het ringnummer van de desbetreffende duif voor 16 januari aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit om vooraf de controle te doen of de duif aan de gestelde criteria voldoet. Wij hebben Compuclub van Balveren gevraagd de controles  op prestaties van de duiven te verrichten.
 

NPO BUREAU
Vaste voetringen 2019 zijn verstuurd

 

Een korte sfeerimpressie van de laatste grote klus van 2018: het versturen van de vaste voetringen. Inmiddels zijn alle bestellingen verstuurd en is de opslag/inpakruimte weer net zo opgeruimd als op de eerste foto.
  
   
   
   
 
 

WEDSTRIJDEN
Enthousiasme voor Ladies League

 

Tijdens de Nationale Dagen vond de aftrap van de Ladie’s League plaats. Door de belangstelling op social media wisten we al dat er wel belangstelling voor zou zijn. Maar dat er zóveel vrouwen in zouden schrijven, ging zelfs onze verwachtingen te boven:
 • 244 vrouwen schreven zich in
 • 3683 Ladies League ringen werden gereserveerd
 • ongeveer de helft was reeds lid van de NPO
 • 14 vrouwen werd lid van de NPO
Enthousiasme
Niet alleen de dames waren enthousiast, al snel bleek dat diverse verenigingen een vrouwencompetitie gaan opzetten, middels dezelfde Ladies’s League ringen. Wat een geweldige initiatieven om meer dames te betrekken in onze geliefde sport en samen naar een toekomst met duiven en saamhorigheid te gaan.

Online aanmelden
Vorige week informeerden we u in Op (de) Hoogte al over de ontwikkelingen rondom de Ladies League. Sinds gister (20 december 2018) is het mogelijk om online aan te melden voor de Ladies League en de bijbehorende roze ringen te bestellen.

Veelgestelde vragen
En natuurlijk zijn er bij de start van een nieuwe activiteit ook veel vragen. Op de website vindt u onder Ladies League een overzicht van de veelgestelde vragen met de bijbehorende antwoorden. heeft u een vraag? Check even of uw vraag er al bij staat, zodat u snel het antwoord kent. En heeft u een vraag die er niet bij staat? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij proberen uw vraag dan zo snel mogelijk te beantwoorden.

 
 
Aanmelden Ladies League
Vragen en antwoorden Ladies League
 

NPO BESTUUR
Verbetering communicatie door nieuwe versie van leden- en ringenadministratie

De nieuwe versie van Polis die onlangs geïntroduceerd is, helpt ons allen doordat we zaken digitaal kunnen organiseren. Het geeft inzicht in de voorkeuren van liefhebbers en daardoor kunnen we onze informatievoorziening verbeteren. Een duidelijke wens die we al vele malen gehoord hebben vanuit het land, vanuit afdelingen en verenigingen én waar de medewerkers van het NPO Bureau en wij als NPO Bestuur behoefte aan hebben.

Een complete en actuele database is een gezamenlijke verantwoordelijkheid en daarom roepen we iedereen op om zijn/haar gegevens te controleren en aan te vullen. 

En om in 2019 maximaal te profiteren van een goede bereikbaarheid vragen we iedereen dit te doen vóór 7 januari 2019.
Informatie m.b.t. actualiseren gegevens mijn.duivensportbond.nl
 
 

NPO BESTUUR
Bronzen NPO-speld voor Johannes Minnaard
 

De duivensport kent vele trouwe liefhebbers, liefhebbers die al vele jaren de sport beoefenen en zich vaak ook lange tijd inzetten voor de sport in het algemeen. Dit maakt onze sport uniek en elke keer zijn we als NPO weer verrast over de mooie verhalen die hier achter schuil gaan. 

Afgelopen week had Maurice van der Kruk, als voorzitter van de NPO,de eer om Johannes Minnaard te decoreren. Johannes is bijna 98 jaar en was vorig jaar 80 jaar lid van een duivenvereniging. Tot vorig jaar speelde hij nog zelfstandig, 80 jaar actief melker, dat is zelfs binnen onze sport uniek.

De sport werd Johannes met de paplepel ingegoten en op het moment dat zijn vader stopte, kwam Johannes in actie en haalde eigenhandig de duiven op de fiets terug.Mooie en moeilijke (oorlogs) jaren wisselden elkaar af. Maar de sport was altijd een belangrijk onderdeel in het leven van Johannes.

Binnen de duivenvereniging heeft men Johannes leren kennen als een enthousiaste liefhebber die voor de bestuurders altijd een ondersteunend en motiverend woord heeft.
 

DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot en met 20 december 2018
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Klik hier voor het overzicht van de aangevraagde duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

NPO BESTUUR
Gaat u met uw duiven naar de Olympiade?
 

Wij vinden het erg belangrijk dat we vanuit Nederland de beste duiven inzenden naar de Olympiade. Tijdens de Nationale Dagen is er al een flinke groep duiven gekeurd door keurmeesters Theo Vervoort en Hans Korewijk.

Resultaat eerste voorselectie
Vanuit de keuringen op 1 en 2 december zijn de volgende duiven geselecteerd voor de eindselectie die in de loop van januari plaatsvindt. Klik hier voor de kandidaten die tot nu toe bekend door zijn naar de eindselectie voor de Standaardklasse tijdens de Olympiade.

Laat uw duiven keuren!
Komende weken zijn er nog vele tentoonstellingen in het land en daar kunt u uw duiven ook laten keuren. De beste duiven doen mee aan de eindselectie op 22 januari 2019. Heeft u interesse uw duiven te laten keuren? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan welke duiven u wilt laten keuren en waar u dit wilt laten doen.

Keurmeesters actief op zoek
Natuurlijk kunt u zelf uw duiven aanmelden. Onze keurmeesters zijn komende weken echter ook extra alert. Dit betekent dat wanneer zij bij tentoonstellingen in het land potentiële kandidaten tegen komen, ze deze voordragen voor selectie.

Win een verzorgd arrangement
En niet alleen uw duiven gaan naar de Olympiade. Als eigenaar én als keurmeester maakt u ook kans op een verzorgd bezoek aan de Olympiade in Poznan. Want wanneer u uw duiven aanmeldt - maakt u kans op een arrangement om de Olympiade in Polen te bezoeken en toppers van de hele wereld met eigen ogen te bekijken.

De keurmeesters kunnen een bezoek aan de Olympiade winnen door eigenaren van topduiven te enthousiasmeren mee te doen én op het inschrijfformulier duidelijk aan te (laten) geven dat het een inschrijving is op aanbeveling van een officiële keurmeester.   
 
Dit is de laatste editie van Op (de) Hoogte in 2018. Op 11 januari verschijnt de eerste editie van 2019. Kopij is altijd welkom. Heeft u interessante, relevante informatie die een plaats verdient in Op (de) Hoogte of www.duivensportbond.nl, stuur de informatie dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deadline voor het aanleveren van kopij is donderdagmiddag 16.00 uur voor publicatie in Op (de) Hoogte van vrijdag.
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden. Komende tijd staan onder meer op het programma: 

21 en 22 december 2018
 • Tentoonstelling PV Nooit gedacht in Ochten
 • Tentoonstelling + bonnenverkoop PV De Vredesduif  in St. Philipsland
22 december 2018
 • Tentoonstelling + bonnenverkoop PV De Reisduif in Bergen op Zoom
 • Hokkenshow PV Samen Sterk in Wateringen
22 + 23 december 2018
 • Tentoonstelling PV Ons Vermaak in Eerbeek
28 december 2018
 • Duivenmiddag bij PV De Streekvliegers in Staphorst
 • Puttense Kampioenendag, PV de Woudvliegers in Putten
29 december 2018:
 • 29 december 2018: Postduiven-tentoonstelling en Kampioenendag, PV Vliegensvlug in Knegsel
3 januari 2019
 • Prijsuitreiking Jeugd Peetvadercompetitie 2018, CC Eindhoven in Valkenswaard
Activiteiten in het land
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

27 mei 20
  Land besproeien bij de buren Droogte Wat is het...
20 mei 20
     Jongen 2020 in de ren Start seizoen Afdelingen 9 en...
13 mei 20
  Vanaf 11 mei mogen er weer vluchten We kunnen...
09 mei 20
  Nieuw half gelaatsmasker Masker Had eerder al...
29 april 20
              Jongen in de manden PROTOCOL CORONA / COVID Het...
22 april 20
Red Pearl rechtstreeks Jan van Gils  Oosterhout...
15 april 20
Genieten van de bloesem Top weer Heel de...
08 april 20
   Alleen rondjes maken rond het hok Geen begin...
01 april 20
Kleinzoon Unionkoppel H Simonsz                   Andere spanning Dit...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40