Roger Casier

Op de foto staat Hendrik Koekoek met de uitgereikte bokaal.

STERKSTE NIC NATIONAAL MARATHON-VLUCHTEN VAN NEDERLAND

Zaterdag werd in Nieuwegein, op de feestelijke avond van het NPO, de huldigingen van de kampioenen 2018 op de diverse disciplines in de duivensport gehouden. Een groot en uitvoerig opgezet “spektakel” verpakt in een keurig jasje, met gezelligheid – muzikale omlijsting van diverse artiesten – hapje en een drankje – en daar tussendoor huldigen van de besten op hun métier in 2018!

Tijdens deze sfeervolle avond werd ook gehuldigd het NIC met de beste prestaties over de Nationale Marathonvluchten; St.Vincent, Dax, Bergerac en Perigueux. De punten van de eerst geklokte duif, van de eerste  drie liefhebbers over deze vluchten, tellen daarvoor in een landelijk klassement. Dus alle nationale inkorfcentra doen aan deze competitie mee.

Het NIC ZWH te Balk werd dit jaar winnaar van deze sterke competitie. Een prestatie van heb ik jou daar, en wederom een bevestiging dat het spel op de overnachtconcoursen een aanhang heeft in de Friese Zuidwesthoek met geweldig presterende duivenmelkers en dito duiven. Deelnemers vanuit Harlingen tot Joure – Sneek – Urk – Koudum – Stavoren – Warns - Balk.. en  al wie binnen dit gebied woonachtig is,  komen naar het gebouw van De PV De Blauwband gedurende het vliegseizoen  om aldaar hun duiven in te brengen bij NIC ZWH. Door de sterke spelers die al jaren in Balk komen inkorven voor de overnacht, is er ook een sportieve drang om steeds maar beter te presteren onderling. En dat leidt, ook dit seizoen, weer tot sectoroverwinningen en vele teletekst noteringen. 

Door al die sterk presterende, naar- en in Balk met hun duiven komende liefhebbers, is   over het seizoen 2018 het NIC ZWH uitgeroepen tot sterkste inkorfcentrum nationaal voor de Nationale Marathonvluchten. Een resultaat om trots op te mogen zijn!

Hendrik is één van de commissieleden van NIC ZWH, en een "stille gouden kracht" binnen het commissie team.

Hij was de vertegenwoordiger aldaar bij de prijsuitreiking namens het NIC en De Blauwband.