Voorwoord bestuur


Het kriebelt...het is zo ver.... de eerste (trainings)vluchten van het seizoen vinden dit weekend plaats. Ik kijk er naar uit, net als u. Volgend weekend start het seizoen officieel. Komende week maken we de vluchtprogramma's en instructies definitief. Uiteraard worden deze met u gedeeld. De 'Op (de) Hoogte' van deze week is een uitgebreide editie. Wederom stellen we graag een aantal centrale hokeigenaren aan u voor, informatie vanuit de FCI, nieuws vanuit het NPO Bureau en uiteraard vanuit het bestuur, een enthousiast verhaal van een jonge liefhebber én natuurlijk de duplicaat aanvragen en het overzicht van de activiteiten in het land.

We hebben u nodig!
Ook vind u in deze editie van Op (de) Hoogte een oproep voor kandidaten voor twee klankbordgroepen. Al eerder hebben we deze oproep gedaan. Helaas heeft dit nog niet geleid tot voldoende kandidaten. Daarom nogmaals de oproep. Doe mee! En twijfelt u wellicht nog? Neem dan ook contact op, we gaan graag in gesprek om te zien of we de twijfel weg kunnen nemen.

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 

WEDSTRIJDEN
Actueel overzicht met vluchtdata en -tijden
 

Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.
Klik hier voor actuele vluchtinformatie
 
 

NPO BESTUUR
Gezocht: kandidaten klankbordgroepen

 

Tijdens de Ledenraad van maart hebben we afgesproken om een tweetal klankbordgroepen samen te stellen:
 • klankbordgroep automatisering
 • klankbordgroep reglementen
We zijn nu dringend op zoek naar kandidaten voor beide werkgroepen, zodat we snel van start kunnen. Ben jij geïnteresseerd of ken je liefhebbers die hun steentje willen bijdragen? Neem dan vóór 15 april aanstaande contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 

NPO BUREAU
Stand van zaken hoklijsten
 


Er is afgelopen periode hard gewerkt en we hebben dan ook al vele overzichten ontvangen. Komende week zetten we - zowel op het NPO Bureau als bij de afdelingen - de puntjes op de i.
 
 

NPO BESTUUR
Uitreiking erkenningsborden centrale hokken
 

Sinds eind vorig jaar ontvangen eigenaren van centrale hokken een NPO erkenningsbord om zichtbaar te maken dat zij voldoen aan de eisen en richtlijnen vanuit de NPO. De Centrale hokbeheerders zorgen ervoor dat de eigenaar van een gevonden duif op de hoogte wordt gesteld dat zijn duif daar is en verzorgt de duif, totdat deze wordt opgehaald.

Het eerste bord is officieel uitgereikt aan de heer Van de Vleuten tijdens de Ledenraad van november 2018. Vanaf begin 2019 worden de borden gefaseerd uitgereikt aan de overige centrale hokken door Harrie Meijners, coördinator Centrale Hokken. 

Afgelopen periode zijn de volgende borden overhandigd:
Eddy, Kimberly en Vivian v.d. Linde - Zwartsluis


De heer B. van Zuiden - Swifterbant


De heer J. van Erven - Wezep


De heer S. Visser - Heerenveen


Fam. van 't Goor - 't Harde

NPO BUREAU
Centraal hok 25 opgeheven

 

De beheerder van het centraal hok 25, de heer P. de Waal, te Utrecht is helaas overleden. Het centraal hok is daarom per heden opgeheven, er kunnen geen opgevangen duiven meer worden gebracht. Wij wensen mevrouw De Waal en overige nabestaanden heel veel sterkte toe.
 
 
 

NPO BESTUUR
Terugblik FCI vergadering maart 2019


De voorjaarsvergaderingen van de FCI hebben plaats gevonden van 18 tot en met 20 maart jongstleden. NPO voorzitter Maurice van der Kruk zit sinds begin van 2019 in het bestuur van de FCI. Via Op (de) Hoogte informeren we u over ontwikkelingen binnen de FCI. 

Deze week aandacht voor de benoemingen en de samenstelling van de verschillende commissies.

FCI Bestuur (director committee 2019-2023)
 • Istvan Bardos - president - Hongarije
 • David Barros Madeira - vice president - Portugal
 • Marius Tunduc - vice president - Roemenië
 • Xing Xiaoquan - vice president - China
 • Pascal Bodengien - vice president - België
Voorzitters van de commissies 2019-2023
 • Sports commission - Matteo Grappa - Italië
 • Standard commission - Michael Koch - Duitsland
 • Finance commission - Jean-Pierre Nell - Zwitserland
 • Statutes & law commission - Dominique Charlier - België
 • Veterinary & scientific commission - Elisabeth Peus - Duitsland
 • Doping commission - Maurice van der Kruk - Nederland
 • Audit committee - Charles Scerri - Malta
 • Disciplinary committee - Marie-Christine de Spiegeleer - België
 • Appeals committee - Florin Gatesjescu - Romania
Afbeeldingsresultaat voor nederlandse vlagNederlandse vertegenwoordiging in de commissies 2019-2023
 • Sports commission - Maurice van der Kruk
 • Standard commission - Willem van Breene
 • Veterinary & scientific commission - Leo van der Waart en Henk de Weerd
 • Statutes & law commission - Willem van Breene
 • Doping commission - Maurice van der Kruk, Leo van der Waart en Henk de Weerd
 • Sub commission Grand Prix - Jo Vos
 

NPO BUREAU
Online overschrijven van duiven van en naar combinaties 


Er is veel naar gevraagd en veel over gebeld: ik vlieg in combinatie maar hoe krijg ik mijn ringnummers op naam van de combinatie als ik alleen maar met mijn individuele lidnummer kan inloggen?

Goed nieuws! Sinds 4 april is er namelijk een update beschikbaar waarmee het mogelijk is om online duiven over te schrijven van en naar combinaties. Ook hebben we op de website een overzicht geplaatst van veelgestelde vragen en antwoorden.


Hoe werkt het?
 
Van persoonlijk lidnummer naar combinatie.
 • Lid A van combinatie ABC logt in met zijn of haar persoonlijke lidnummer. 
 • Bij “mijn ringen” ziet hij welke duiven op zijn/haar persoonlijke lidnummer staan en welke op de combinatie. 
 • Achter de duiven op het persoonlijke lidnummer staat: overboeken naar de combinatie. 
 • Als je hierop klikt, worden de duiven automatisch overgezet.
Van combinatie naar een individueel nummer:
 • Wil je duiven juist van de combinatie naar een van de leden zetten, dan kan bijv. lid A van de combinatie een overdracht starten.
 • Hij draagt dan duiven die op naam van de combinatie staan over naar lid B.
 • Lid B logt in met zijn/haar persoonlijke lidnummer en accepteert de ringen.

 
Veelgestelde vragen & antwoorden Online overschrijven
 

JEUGD
Rebecca Heijneman op hokbezoek bij Combinatie v.d. Wiel-Schreuder in Luyksgestel


Mijn naam is Rebecca Heijneman en ik ben 12 jaar. Ik speel in combinatie met mijn vader en moeder onder de naam Fam. Heijneman. Op 1 december vorig jaar was ik samen met mijn vriendinnen op de NPO Jeugddag. Daar hebben we  een super leuke dag beleefd en als klap op de vuurpijl ook nog een hokbezoek gewonnen van combinatie v.d.Wiel-Schreuder uit Luyksgestel.

Op 10 maart was het zover en reden we samen met mijn vriendin Fieke naar Luyksgestel waar we door André v.d Wiel en zijn vrouw allerhartelijkst werden ontvangen. Onder het genot van een lekkere kop koffie en een glas fris vertelde André enthousiast over zijn duiven en de duivensport. Daarna kregen we ook een film te zien waarop André perfect uiteenzette hoe hij zijn duiven verzorgd en welke trucjes er toegepast worden om de duiven zo snel mogelijk naar huis te laten vliegen. Na deze uiteenzetting kregen we een complete rondleiding door het duivenhok en hebben we een aantal topduiven in onze handen gehad.

Hier zaten ook de twee olympiade duiven bij waarmee André dit jaar naar Polen is geweest. Ik heb tijdens de rondleiding ook een jonge duif mogen ringen. Na de rondleiding door de hokken heb ik twee prachtige duiven gekregen die door Andre geringd zijn met onze ringen van de “Ladies League” competitie. Deze ringen hadden we begin februari bij André afgegeven. Één van deze duiven is een afstammeling van de “Olympic Rode Fondman” en de andere is een afstammeling van “Bullitspooky”.   

Daarna heeft André ons spannende verhalen verteld over de oude smokkelroute tussen België en Nederland. Bij het smokkelen werden vroeger “kraaienpoten” gebruikt om achtervolgers af te schudden.  Deze smokkelroute hebben we samen met André gereden waarbij ook het monument van de kraaienpoot in Luyksgestel werd bezocht. Na de mooie smokkelroute door de bossen te hebben gereden heeft André ons getrakteerd op overheerlijke echte Belgische frites in Lommel. Daarna zijn we teruggereden en hebben we elkaar heel veel succes toegewenst in de duivensport en zijn we met de twee mooie duiven en de bijbehorende stamkaarten terug naar huis gereden.
 
André hartstikke bedankt voor deze gezellige middag en heel veel succes met de wedvluchten.
 
 
 

Jaarverslag WOWD

 

Het jaarverslag van de WOWD is beschikbaar. Klik op onderstaande button om het jaarverslag te lezen.
Jaarverslag WOWD
 

SECTIES & PLATFORMEN

Nieuwsbrief Marathon

 

Deze week is heeft de sectie Marathon een nieuwsbrief verstuurd naar alle leden die zich hebben aangemeld voor de sectie Marathon.
Nieuwsbrief Marathon april 2019
 

Activiteiten in het land

 

Het vliegseizoen gaat van start en dat betekent dat de verenigingen zich vooral focussen op de wedstrijden. Het aantal activiteiten in het land is wat lager, maar nog steeds is er van alles te doen.
 

20 april: Verkoop PV De Luchtbode (H.I. Ambacht)

Wij dagen alle fond spelers uit om mee te doen met de 5e editie van de Golden Classic Marathon. De verkopingen zijn op zaterdagavond 20 april en 11 mei in het clubgebouw van P.V. De Luchtbode aan de Reeweg 89 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Klik hier voor meer informatie of neem contact op met Henk Verheij, team Golden Classic, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 10 97 19 51.

Klik hier voor het complete overzicht van de activiteiten in het land
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 3 april 2019

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Copyright © 2019 Nederlandse Postduivenhouders Organisatie, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van de NPO.

Ons mailing adres:
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Postbus 60102
Arnhem, Gelderland 6800 JC
Netherlands

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

27 mei 20
  Land besproeien bij de buren Droogte Wat is het...
20 mei 20
     Jongen 2020 in de ren Start seizoen Afdelingen 9 en...
13 mei 20
  Vanaf 11 mei mogen er weer vluchten We kunnen...
09 mei 20
  Nieuw half gelaatsmasker Masker Had eerder al...
29 april 20
              Jongen in de manden PROTOCOL CORONA / COVID Het...
22 april 20
Red Pearl rechtstreeks Jan van Gils  Oosterhout...
15 april 20
Genieten van de bloesem Top weer Heel de...
08 april 20
   Alleen rondjes maken rond het hok Geen begin...
01 april 20
Kleinzoon Unionkoppel H Simonsz                   Andere spanning Dit...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40