Zaterdag 9 juni - Kwalificatieronde -

Zo dat was even een andere manier wachten vanmiddag. Echte fondduiven die een week rust achter de rug hadden na een pittige dagfond, compleet uit het ritme. Bewussie, dat wel. Dat ze moeite met zo'n omstelling hebben best te verwachten, moesten zelfs diep gaan voor toch maar een sprintje, wel met kopwind, niet dat ze het cadeau kregen. Had alleen de jaarlingen mee, mooi even leeg gevlogen op deze manier. Bij aankomst allemaal rondjes vliegen en totaal doorgevlogen, kwam er eindelijk één thuis, kwam kromsnavel op dat moment toevalligerwijs ook nog een een inspectieronde doen, nog meer oponthoud. Had voor de 'serie' niets uitgemaakt, gatenkaas. Slechte generale voor de grote stap naar Perigueux over een week. Dan moeten de lichamen opgeschoond zijn voor hun eerste grote examen. Op zoek naar nieuw talent, meer dan broodnodig, over dun gezaaid gesproken. Volgende week eerst maar weer eens een normale acceptabele uitslag draaien, Ermerveen, Balk, Berlikum zullen meer dan wat bruggen te ver zijn vanuit de B-poule. Op naar de 'doet leuk mee' op het rapport, ja zingen was niet mijn top vak, playbacken daarentegen ging prima. Denk op maar weinig favorieten lijstjes voor te komen, heerlijk drukloos aan de start, als een campingteam naar de EK..

 


Donderdag 7 juni - Tropisch zachthout -

Zag de tegenliggers gistermiddag hoofdschuddend op de fiets voorbij gaan, wie gaat nou met deze warmte rondje rennen? Vond het wel lekker gaan, tot op de helft zo ongeveer, daarna mezelf voortslepend. Thuisgekomen snel in de auto richting IJsselmeer met zoon en afkoelen maar. Duurde even voordat al het rood mijn gezichtshuid verlaten had. Zal onze vliegers ook wel eens zo vergaan, die zijn vast beter bij het verstand om tijdig te rusten en drinken onderweg. Al denk ik dat ze daar weinig kans voor krijgen met al die kromsnavels in de lucht, dit jaar wel veel gewonden thuisgekregen, en iets te lang onderweg blijkt al snel geen thuiskomst meer. Raakte zondag nog een doffer uit windbreekgaashok kwijt, niet echt een gelukkig moment, had volgende week mee gemoeten en zijn duivin is nu letterlijk weduwduivin, jammer dan. Het hele bejaardenhuis gaat volgende week naar de Spaanse grens, dus mocht je af en toe een rollator door de lucht zien gaan, hierbij. Over kromsnavel nog dit, een van de laatste duivinnen komt dinsdagochtend thuis, heb voer en water buiten klaarstaan, was uit gepikt en wat groene stront als mede-bewijs. Het sneu gezicht was de enorme bos veren en pluimen voor het hok, ze is kort na aankomst opgehaald. Reden waarom hier amper aanvliegers komen, kansloos. Voor de rest bij de hokken hele winter geen veer, nu blijkt ze weer wakker. Niks meer aan te doen. Moet geen leuk gezicht zijn geweest voor haar collegae in de hokken, gingen er wel gewoon in overigens, een zag je echt naar beneden kijken wat er gebeurt was. Wereld draait gewoon weer door, ook na vermoedelijk het onbewust teveel ophitsen van de vliegploeg richting Limoges. Anderen vaak gewaarschuwd, zelf wat te enthousiast geweest, blijvend jeugdlidcomplex denk ik. Zou die het ooit nog leren dan, eerst wat afleren lijkt mij handig. Alleen de jaarlingen morgen naar Sittard op schoolreisje en dan richting Perigueux, hun eerste grote opdracht, zien of er nog wat talent tussen zit. Rustige heropbouw, het podium is nog voor anderen..

 


Maandag 4 juni - Blijven zweten -

Het eerste rondje van de week zit er alweer op, lekker zweten ondanks het grijze weer. Was broodnodig na al dat vocht van gisteren, eerst een verjaardag, daarna het NIC tempo erin, je zou er bijna in verzuipen. Wees gerust, het gebeurt allemaal vrijwillig hoor. Beetje doods aandoende luchten vandaag, kreeg er vanmiddag toch nog twee door, mooi voor hun doffertjes. Op alleen een bak vliegen, ik weet niet of dat zo motiverend is. Tweejaarse doffers gaan komend weekend nog naar de vitesse, daarna door naar Perigueux samen met de jaarlingen, als er niets tussenkomt natuurlijk. Verwacht dan een vracht duiven in Balk, komen de meeste met hun jaarlingen, testen die handel. De ploeg voor St.Vincent hadden gisteren hun laatste voorbereiding, waren mee naar Quievrain, moet maar goed zijn zo. Zijn meest weduwnaars en het windbreekgaashok. Zal mijn handen aan mijn benen knopen, zou mooi zijn als dat beter uitpakt, forceren heeft zijn limieten, toelaatbare grenzen overschrijden is zomaar gebeurt. De Limoges duivinnen hebben hun warm bad massage alweer gehad, knappen ze altijd van op, gaan ze mooi liggen slapen op de schapjes. Eten en rusten en dan eind van de week hun volgende bestemming maar eens gaan bepalen, komen nog genoeg kansen las ik gister op de app, gaan we daar maar vanuit. Ze krijgen bij thuiskomst Turbo te happen, vandaag Fond voordat ze een paar dagen worden schoongemaakt met de Start mengeling. Eerst volpompen zodat de darmen weer goed gevuld zijn en hun werk goed doen, daarna het lichaam weer opschonen van binnen, met vezels de leidingen poetsen. Als je herstelwerk goed op orde is, gaan ze langer mee, is wel haast een voorwaarde. Anderen las ik die vier dagen met paddy in de weer gaan voor hetzelfde effect, mijn gekleurde voorkeur natuurlijk voor de meer gevarieerde Start mengeling. Weet je dat we over vier weken al met de jonge duiven gaan beginnen? Kijk ik ook wel weer naar uit, maar eerst op naar St.Vincent, de 14 daagse weersvoorspeller staat op zuidwestenwind voor dan, maar eens zien wat dat brengt. Blijft een heel eind van huis