Vacatures
Sectie- en platformbestuurders gezocht!
Deze week de laatste profielschets voor sectie- en platformbestuurders. Deze keer is het die van bestuurslid platform Transport. In de eerste oproep kunt u alle drie de profielen lezen.
Profielschets voor een bestuurslid platform transport
Volgens het platformreglement NPO dient een bestuurslid te voldoen aan het voorliggend functieprofiel.

Inhoud van de taak
Het platformbestuur richt zich op het platform transport. Het werkterrein van het platform betreft in ieder geval het gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen over het transport aan bestuur NPO. Het platform doet voorstellen voor de optimalisering van het transport, waarbij in ieder geval aandacht bestaat voor a) het welzijn van de duiven, b) de efficiency c) de minimum normen ten aanzien van de veiligheid en kwaliteit.
Een platformbestuurder is de ogen/oren van het platform en is in staat om eventuele aandachtspunten en ideeën onder de aandacht van het platform en het bestuur NPO te brengen. Een platformbestuurder stelt de duivenliefhebber bij alle voorstellen centraal en realiseert zich dat het transport dienend is aan de beoefening van de duivensport. Voorts adviseert een platformbestuurder over de belangenbehartiging op dit terrein, bereid beleidsstandpunten voor en draagt standpunten uit.

Algemene eisen
 • Lid van de NPO, met een aantoonbare affiniteit met transport.
 • Een uitgesproken motivatie om de belangen van de duivenliefhebber te dienen, als het gaat om het transport.
 • Gedegen kennis van transport en kennis van het platformreglement.
 • Een wil om op een constructieve en positieve wijze samen te werken en met vereende krachten de duivensport te dienen.
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Minimaal beschikbaar voor drie jaar.
 • Een netwerk heeft, of in staat is een netwerk op te bouwen.
Specifieke eisen
 • Inspirerend, integer
 • elke vorm van (schijn) van belangenverstrengeling wordt voorkomen
 • aanspreekbaar en voor de duivenliefhebber en anderen betrokken bij het transport toegankelijk
 • vermogen op inhoudelijk constructieve wijze te overtuigen
 • is in staat om namens de brede achterban te spreken
 • oplossingsgericht
 • bereid tot concessies en consensus
Het lidmaatschap van het platformbestuur is niet verenigbaar met het lidmaatschap van het bestuur NPO, een sectiebestuur, een ander platformbestuur, de Financiële Begeleidings- en Controlecommissie NPO en van een rechtsprekend orgaan.

Duur benoeming
Platformleden worden benoemd voor een periode van drie jaar en kunnen aansluitend een zelfde periode twee keer worden herbenoemd. Na een ononderbroken zittingsduur van maximaal 9 jaar is een lid van een platformbestuur drie jaar niet benoembaar. Het bestuur komt in ieder geval twee-jaarlijks in vergadering bijeen en spreekt geregeld het NPO-bestuur. Het betreft een onbezoldigde functie waarbij vergoeding voor de gemaakte kosten mogelijk is.
  Bent u enthousiast over de nieuwe organisatie en past u in een van de profielen? Stuur dan uiterlijk 29 september een gemotiveerd schrijven en een kort CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Download profiel bestuurslid sectie
Download profiel Platformbestuurder Jong
Van het bestuur
Nieuws van het Bestuur - 11 september 2017
Op 11 september is het Bestuur weer bijeen in Veenendaal, vooraf spreekt men met enkele jonge duivenspecialisten over het jonge duivenspel. Voor de secties en platformen hebben zich inmiddels enkele kandidaten aangemeld.
Lees verder
Nationale Concoursen
M. Vonk Hendrik Ido Ambacht winnaar Nationaal Bergerac Sector 2 - Beter laat dan nooit
HWe herinneren het ons misschien nog wel als de dag van gisteren. Heel Nederland zat aan de buis gekluisterd om onze Nederlandse Leeuwinnen hun kwartfinale te zien voetballen tegen Duitsland. Deze werd afgelast door de hevige regenval die de velden onbespeelbaar maakte. Iedereen was gefocust op de wedstrijd van onze leeuwinnen. Een deel van hen, de Nederlandse Marathonvliegers waren op die avond ook zeer gefocust op Nationaal Bergerac. De duiven konden die avond thuiskomen, al had dat niemand verwacht met dit weer. Een van deze Marathonspelers was Marco Vonk uit Hendrik Ido Ambacht.
Lees verder
 
Nationale Dagen
Duiven verkopen tijdens de Nationale Dagen 2017!
Tijdens de Nationale Dagen op 9 en 10 december in Autotron Rosmalen, kunt u ook tegen heel aantrekkelijke tarieven duiven verkopen. Al voor € 60,- kunt u voor het hele weekend 12 kooien huren.

Download het inschrijfformulier om alle prijzen te raadplegen!

Ook dit jaar kan iedereen het evenement weer gratis bezoeken!
 
Onze leden
Bert Braspenning onderscheiden met zilveren speld
Zaterdag 16 september werd Bert Braspenning verrast met een zilveren speld van de NPO. Een welverdiende onderscheiding want op zijn naam staan veel verdiensten voor de duivensport. Bert werd tijdens de prijsuitreiking van de Noord-Hollandse Gouden Ringenrace in het zonnetje gezet.

NPO-Voorzitter Maurice van de Kruk was bij de uitreiking aanwezig en noemde in zijn toespraak een aantal van zijn verdiensten. Bert organiseerde de Noord-Hollandse Kampioenendag, een groot evenement met een zeer positieve uitstraling. Hij organiseerde duivenverkopen waarbij de opbrengst ging naar het KWF. Aan diverse duivenbladen, nationaal en internationaal, leverde hij zijn artikelen. Daarnaast bezocht hij als keurmeester jarenlang tentoonstellingen.

NPO-secretaris Harrie Meijners speldde de decoratie op. Cora, de vrouw van Bert, kreeg een prachtige bos bloemen.
Nationale Kampioenschappen
Tussenstanden
De tussenstanden van de Nationale Kampioenschappen 2017 zijn nu te volgen via de site van CompuClub.

De huldiging van de winnaars vindt plaats tijdens de Nationale Dagen in Autotron. Op zaterdag 9 december komen de kampioenen vanaf 19.00 uur op het podium. Uiteraard worden de winnaars hiervoor persoonlijk uitgenodigd.
Ga naar de uitslagen
 
 
 
Informatie
Ringen 2018
Vanaf aanstaande maandag 25 september kan de ringenadministrateur van de vereniging inloggen om de ringbestelling voor 2018 in te voeren. De bestelling kan gedurende drie weken worden ingevoerd.

Voor wat betreft de chipringen worden er dit jaar zeven soorten verkocht. Chipclips zijn nog te bestellen zo lang de voorraad strekt.
Bekijk het de prijzen van de (chip)ringen voor 2018
Superuitslagen
Superuitslagen van deze week!
CategorieNaamPlaatsAfdelingUitslagEerste 5 prijzen
2 A. Thijs & Zn. Heikant 1 Orleans Saran 1-2-32-34-40
2 Evert Diepeveen Keldonk 3 Laon 1-2-4-5-7
2 Evert Diepeveen Keldonk 3 Laon 1-2-3-5-6
2 Jan Schmitz Stein 4 Reims 8-10-11-21-32

Wordt het aantal duiven van 1000 niet gehaald, stuur dan een uitslag van de Kring of CC in!
Geef ook uw SUPERUITSLAG door
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 19 september 2017
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
 
Sponsoren
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook