Artikelen

'Buiten is het wit. De donkere dagen voor Kerst.'

Nog nauwelijks een week te gaan en is het kerstfeest 2018 weer een feit.

Het zijn hier drukke tijden met wat verbouwingen en vernieuwingen in ons huis en gaan de dagen sneller voorbij dan je wilt. Ook de uitstapjes m.b.t. de 'duiven events' neemt nogal tijd in beslag maar ik moet zeggen: 'het heeft ook wel iets'. Anderzijds moet ik er niet aan denken al die koppen wekelijks te moeten tegenkomen. Haha ha...
Maar voor zover is het prima.

Na vorige week een bijzonder leuk feestje gehad te hebben in Hoogeveen zijn we afgelopen zaterdag 15 dec. in APELDOORN geweest t.g.v. de 2e editie van GPS-CHAMPIONS.
Dit keer werd het gehouden in zaal 'DE CANTHAREL' van het VAN DER VALK HOTEL. Eerlijkheidshalve kan ik verklappen dat het geen straf is daar te mogen zijn. Alle lof voor LEX de JONGH en zijn gehele team..., echt TOP !!
ik vind het hele team van GPS een TOP team met 'gewone mensen' waar ik mij prettig bij voelt. Ik weet drommels goed dat GPS een bedrijf is wat ook geld moet verdienen en daar is niets op tegen. Maar daar zie ik een verschil in met andere aanbieders in dezelfde business. Het concept van GPS met 'HET SPOOR DER KAMPIOENEN' is gewoon goed. Dit is allemaal de nalatenschap van zijn vader wijlen JAN de JONGH in vroeger jaren een bekende naam in het duivenwereldje. LEX haalde dat nog aan met de nodige emotie in zijn stem. Hij is duidelijk trots op wat zijn vader bewerkstelligde en hij doet zijn best om deze nalatenschap voort te zetten en te bewaken. Dat alles gaat hem en zijn hele team met hard werken goed af.

Poster GPS

Toespraak van de hoofdredacteur van 'Het Spoor der Kampioenen': Gerrit Knol.

Voor mij is GPS een betrouwbaar bedrijf en daar voel ik mij goed bij. Zo denk ik ook dat dit vertrouwen vandaag de dag kostbaar is want ik zie dat de DUIVENSPORT steeds meer als een verkapping van ordinaire maffia praktijken. Misschien mag ik dit niet zo letterlijk zeggen maar de vaste lezers kennen mij inmiddels beter en hetgeen ik denk vertrouw ik toe aan het papier... DIT IS MIJN MENING !!

Zo denk ik steeds meer aan de woorden van wijlen mijn lieve vader:
"WIE NIET STEELT OF ERFT ZAL WERKEN TOT HIJ STERFT...".
Zo is het en niet anders!!

In APELDOORN heb ik weer talloze leuke mensen ontmoet waaronder HARM VREDEVELD en JAN MORSINK. Beide geen onbekenden in onze duivensport. Kortom, het was een super geslaagde dag... TOPPIE !!.

Rechtzetting.
Nog even een correctie over de gegevens op de stamkaart van onze 'THEO'.
In het nieuwe boek van GPS-CHAMPIONS staat in de stamkaart van 'THEO' dat de duif rechtstreeks bij ARIE DIJKSTRA vandaan zou komen. Dat is een fout van onze kant. Dat moet zijn NICO en IVO van der VEEN uit het mooie dorpje DALEN in de provincie Drenthe. Het is daarentegen WEL het soort van DIJKSTRA. Helaas kon dit euvel niet meer gewijzigd worden in het boek maar wij wilden dit toch nog even vermelden. Wij hebben er zelf ook een hekel aan als wij niet genoemd worden als er een ander (zoals recentelijk) goed vliegt met onze duiven.

Bij deze dus: "ERE WIE ERE TOEKOMT..."

Poster GPS.

Poster verkoop GPS-Auction 22 & 23 december 2018.

Kweekhok.
We zijn het kweekhok in gereedheid aan het maken voor de kweek. Voor algeheel onderzoek laten we de mest altijd onderzoeken door vriend JAN van WANROOIJ van BELGICA DE WEERD in BREDA zodat we zeker zijn dat ze gezond het nieuwe broedseizoen ingaan.

Citaten.
"Kerst gaat niet over het openen van cadeautjes onder de boom maar over het openen van je HART".

"De mensheid is èèn enorme familie. Dit word bewezen door wat we met Kerstmis voelen in ons hart".

Mocht ik volgende week niet aan schrijven toekomen dan wil ik alle lezers / lezeressen vanaf deze plaats alvast hele fijne dagen toewensen. Geniet van- en met elkaar. Bedenk waar het in het leven om draait (en dat zijn niet de duiven). Wees goed voor je medemens en help hen die dat nodig hebben. Onthoud dat wat je geeft je ooit terugkrijgt in welke vorm dan ook...

Dit was het voor dit moment en graag tot een volgende keer...!!

Lieve groetjes van Evelien

website: http://www.gerodijk.nl