Artikelen

We hadden ons de start van het seizoen een beetje anders voorgesteld, althans gehoopt !, maar het werd weer een barre tocht en dat niet in het Franse deel maar in België en Nederland waar de zware
bewolking en de vele nattigheid vanuit de lucht het concours bepaalden.
 
Natuurlijk is iedereen blij met een tijdduif en dat zijn de hele sterke die de moeilijkheden onderweg op de beste manier het kopje weten te bieden.
113 liefhebbers korfden 700 duiven in voor dit eerste Fondclub Noord Holland concours vanuit St.Vincent.
Gelost vrijdag 14 juni om 14.30 uur konden deze diehards aan hun terugreis beginnen.
De eerste die meldde was Harry Hendriks uit Vinkeveen echter die zou voor de 2e melder die in deovervlucht woont het hoofd moeten buigen.
 
De eerste plaats wordt ingenomen door een 4 jarige doffer op weduwschap gespeeld door An van dePeppel in Wormer.
Zij ziet om exact 14.50.10 haar doffer over de antenne lopen. Na het melden en het afwachten of er in de overvlucht nog vroegere zaten kwam en de blijdschap en de emotie los en zal ze met een schuin oog naar boven hebben gekeken en tegelijkertijd hebben geconstateerd dat haar man, good old Ben van de Peppel die ons helaas ontvallen is, goed werk heeft verricht met het tot stand komen van hun geweldige overnachtfondkolonie.
 
Vorig jaar is de regie op de hokken helemaal in de handen komen liggen van An, de verzorging deed ze trouwens zelf al heel lang en dat vanaf het verbreken van de Comb. Pekro die vroeger bestond uit Ben van de Peppel en Cees Kroonenberg. Ben van de Peppel was een uitstekend manager op de hokken maar zijn liefde lag in de eerste plaats bij het kweken en de lijnen waarvan hij dacht dat ze goed waren te proberen vast te houden. Of dat gelukt is ? Velen mensen in binnen- en buitenland zijn geslaagd met de duiven die ze uit Wormer weg haalden.
 
De NL.15-127 werd dus geklokt om 14.50.10 uur en maakt een snelheid van 999.325 meter per minuut,net geen 60 kilometer per uur. Maar daarbij is hij wel goed voor de 1e prijs in de club, samenspel, kring en afdeling. Verder pakt deze geweldenaar ook de 7e in de sector en is goed voor de 37e nationaal tegen 12070 duiven. Chapeau.
 
Na het overlijden van Ben is An geweldig bijgestaan in de moeilijke tijd daarna door haar dochters die allen achter Ben’s en haar hobby zijn blijven staan en ze daardoor nu fris beginnend aan seizoen 2019 zo een mooie start kent.
En de start op deze zware St. Vincent was goed we kijken naar de uitslag. Zij korfde 9 duiven in en draait er daarvan 5 in de prijzen waarvan 3 in de top te weten 1e, 13e en 27e van de 700 ingekorfde duiven haar 4e en 5e duif vinden we terug op de 160e en 170eplaats.
De winnende weduwnaar heeft in het voorseizoen 2 jongen groot gebracht en gevraagd naar eerdere prestaties was het antwoord eenvoudig weet ik niet, Ben hield dat allemaal niet bij, hij ging voor een mooie uitslag en kampioenschappen vond hij ook niet belangrijk.
Natuurlijk zijn er wel wijsheden op te tekenen waar een ander misschien nog wat aan heeft.
Zo werden de duiven die St. Vincent hadden gevlogen altijd doorgetrokken naar Barcelona en werd er niet tegenop gezien dat als een duif fris terugkwam van een overnachtfondvlucht hij direct weer op de volgende vlucht gestoken werd.
Ben had een gevleugelde uitspraak en die was : “je hebt ze om te vliegen” verder had men in Wormer ook geen kweekhok, maar An noemt Ben toch een meesterkweker die gewoonte aanhield om uit kruisingen van goede vliegers weer jongen te halen. En daar zit natuurlijk een grote waarheid in.
Het hok van de Peppel heeft zijn vermaardheid grotendeels te danken aan de durf en lef bij het inkorven en de vele prestaties met als hoogte punten die op Barcelona.
Wat betreft het inspelen van de duiven dit jaar heeft An ze bijna elke programmavlucht ingekorfd, dus was de voorbereiding perfect en veel gehoorde geluiden tijden het inkorven in het lokaal waren, wat zijn ze glad en strak en mooi op gewicht. An verzorgde al heel lang de duiven op de hokken en er is altijd  goed gepresteerd met de duiven, de verwachting voor de toekomst zijn dus goed.
Chapeau An, en namens alle leden van de Fondclub Noord Holland van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning.
Complimenten zijn er voor de man op de 2e plaats, Harry Hendriks uit Vinkeveen en de man met een van de langste afstanden in Noord Holland Leo Pronk uit Breezand die de 3e duif wist te draaien.