Artikelen

Dinsdag 1 oktober Vergaderseizoen

Door | |

Vergaderingen
Het is niet mijn meest favoriete bezigheid, maar het is een noodzakelijk kwaad. In onze club hebben we inmiddels al weer 2 bestuursvergaderingen achter de rug.

Alles moet weer even in gang worden gezet. Najaarsvergadering, bonnenverkoop, feestavond, jaarlingenkeuring etc. Maar ook de diverse regionale vergaderingen dienen bezocht te worden, en overal moet je weer mensen voor hebben. Nu lukt dat binnen ons bestuur nog altijd vrij goed, en dat is wel zo fijn.

Onrust
Gezien de vele commotie die er afgelopen seizoen geweest is leek het ons goed om ook eens met de nabijgelegen verenigingen om de tafel te gaan zitten. Gisteravond hebben we dat gedaan met de drie verenigingen uit Urk en de vereniging van de Noordoostpolder “De Zuiderzeevliegers”. Van elke vereniging was er een afvaardiging, en konen we elkaar eens recht in de ogen kijken.
Er zijn enkele goede afspraken samen gemaakt en één en ander krijgt nog zeker een vervolg. Met vier verenigingen samen kom je gewoon beter voor de dag.
Toch merk je ook verschillende belangen zelfs binnen de clubs zelf. Wat te denken van ZLU-spelers, overnachters, fondliefhebbers, programmaspelers en nog andere specialisten. Toch waren we het over veel dingen eens, en dat is een goede zaak.

Eigen hok
Hier vallen inmiddels steeds meer veren, ik probeer de duiven regelmatig los te laten zodat ze ook even in bad kunnen. Maar de laatste tijd komt er zoveel water van boven dat het  bad neerzetten eigenlijk niet nodig is. Ze worden vanzelf wel nat.
Voor de natuur is het overigens een zegen, want het was nog steeds erg droog.
Alle verkochte duiven zouden vorige week al weg gaan, maar dat lijkt nu toch wat langer te gaan duren. Ik heb nu teveel duiven in de hokken zitten en daar ben ik niet zo blij mee. Maar hopelijk gaat dat volgende week wel lukken.

Boeren
Vandaag tussen alles door via de sociale media en de tv veel gezien van het agrarische protest. Als boerenzoon laat je dat toch niet onberoerd. Boeren en vissers zijn niet direct personen die bij het minste of geringste op de barricaden klimmen. Daar hebben ze ook helemaal geen tijd voor gezien het vele werk wat ze moeten verrichten. Dit in tegenstelling tot sommige andere groepjes……….
Maar ik heb diep respect voor onze boeren, die net als de vissers de éne na de andere onzinnige regel krijgen opgelegd, waar je moedeloos van zou worden. En morgen zijn ze allemaal weer gewoon aan het werk.

Tot zover maar weer even.

Bladwijzer de permalink.