Artikelen

Een bizar verhaal !!
Koen Pille uit Diksmuide is de schaapherder van de Damse vaart . De ”Schapen zijn, in een slimme combinatie met mechanisch beheer, de beste optie om de oevers van de Damse Vaart te onderhouden. Koen is als herder aangesteld die de twee oevers zal onderhouden met een kudde. De schapen begrazen in totaal 15 hectare . 11 hectare op de linkeroever vanaf de Gemeneweidestraat in Brugge tot de Nederlandse grens. Op de rechteroever wordt er gegraasd tussen de Hoekebrug en het zelfbedieningsveer Kobus.
Wat heeft dit te maken met die twee witte duiven ?
Wel ....mijn 2 beste jonge duiven van 2016 . Johnny Cash & Jo Cox , werden in 2017 samen gekoppeld en gaven mij AMIRA ( zie foto's )

De zus van Amira , de 903/17 , ging als jonge duif verloren .
Zo'n 10 dagen geleden werd ik 's avonds laat opgebeld door schaapherder Koen die beweerde een duif van mij opgevangen te hebben . Bij nazicht bleek het dus over de zus van Amira te gaan die ik bijna 2 jaar kwijt ben ....
Waar heeft die gezeten ?
Vandaag werd zij terug bezorgd , in een kattenmand , door Koen himself , een nogal barse man , die vloekte op mijn schipperke Milou omdat ze niet wou zwijgen . " Ze zou van mij al rap een schop krijgen " gromde de man .
Enfin ...ik krijg wel meer rare snuiters over de vloer .
De man had weinig tijd want zijn schapen waren aan het lammeren en hij moest dringend terug naar zijn schaapstal .
En zei hij nog letterlijk .... " het is te hopen dat je het duifje nu niet in de pot draait na al die moeite die ik gedaan heb .... "
De 903 gaat nu verder door het leven gaan als " HET SCHAAP "
Met dank aan Koen Pille en tot nog eens !!!

Hierbij foto’s van de hoofdrolspelers ...

gr Roger