Artikelen

Duivensport is hard werken


Drukke tijden in de duivensport. Vele mensen zetten zich lokaal, regionaal en landelijk in. Heel waardevol zoveel bevlogen vrijwilligers met hetzelfde doel: de prachtige duivensport beoefenen en zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe mooi de sport is. Ook het NPO Bureau en NPO Bestuur zijn zeer actief. De organisatie van de Nationale Dagen en de Ledenraad van komend weekend vragen veel tijd, energie en inzet. En daarnaast sluiten we graag aan bij activiteiten in het land, bijvoorbeeld om toppers uit de sport te onderscheiden met de Gouden NPO-speld. En onze duiven? Die genieten even van een beetje rust. Verstandig, want tijdens de Nationale Dagen zijn het niet alleen de toppers die wedstrijden winnen, maar zeker ook de mooiste duiven en duivinnen die kans maken op de prijzen. Lees er meer over in het artikel over de Olympiade. 

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 

NPO Bestuur
Update Nationale Dagen

 

Het programma van de beurs staat en steeds meer details worden definitief en kunnen gecommuniceerd worden. Afgelopen week is een groot deel van de officiële uitnodigingen verstuurd en kan er via www.nationaleduivensportdagen.nl/aanmelden aangemeld worden. En dat merken we: veel bezoekers aan de site én veel aanmeldingen voor de verschillende onderdelen. Leuk, want we kijken er naar uit om elkaar te ontmoeten.

De moeite waard
Sinds deze week staat ook de plattegrond op de website. Goed voor de voorpret, alvast een route bedenken langs de standhouders en met het programma in de hand bekijken wat u allemaal wilt doen en waar u moet zijn. Ook de standhouders  zijn druk bezig. Dagelijks komen beursaanbiedingen binnen. En natuurlijk zorgen we ervoor dat de aanbiedingen worden toegevoegd aan de website. Een bezoek aan de site en aan de Nationale Dagen is zeker de moeite waard: voordelig inkopen, duivenliefhebbers ontmoeten, kennis vergaren en delen, kampioenen huldigen...kortom een heerlijk dagje of weekendje uit.

Klaar?
Nee zeker niet, komende tijd blijven we hard werken aan het compleet maken van het programma en uiteraard houden we u op de hoogte.
 
De Nationale Dagen beginnen hier
 

 

Dreampigeons draagt de jeugd een warm hart toe,
daarom ondersteunen wij de NPO Jeugddag 2018. 

 

NPO BESTUUR
Ledenraad: zaterdag 10 november 2018


Het is zover, de ledenraad komt eraan. Zaterdag 10 november gaan we om 10.00 uur van start in Zaal Verploegen in Wijchen. De agenda ziet er als volgt uit:

1.         Opening

2.         Appèl der afgevaardigden

3.         Vaststelling notulen Ledenraad d.d. 10 maart 2018

4.         Begroting 2019

5.         Voorstellen bestuur NPO

6.         Voorstellen afdelingen /secties/platforms

7.         Benoeming bestuursleden NPO

            Kandidaat bestuursleden: Esther Bultman en Frederik Dekker

            Aftredend en niet herkiesbaar bestuurslid: Harrie Meijners

8.         Mededelingenmap

9.         Rondvraag

10.       Sluiting

Livestream
Ook deze keer kunt u de vergadering volgen via de livestream


 
Volg via livestream de Ledenraad van 10 november
 
 

NPO BESTUUR
NPO onderscheidingen voor Ben Geerink en Martin Bakker

Maandag 5 november jongstleden is tijdens de ledenvergadering van Afdeling 9 Oost-Nederland afscheid genomen van voorzitter Ben Geerink en bestuurslid Martin Bakker.

Ben Geerink: bestuurder in hart en nieren
Ben Geerink is sinds de oprichting op 23 juli 1998 bestuurslid geweest van Afdeling 9. Bij de oprichting van Afdeling 9 was het gewoon dat kringvoorzitters zitting namen in het afdelingsbestuur. Ben was op dat moment voorzitter van Kring 1 en op deze wijze werd hij bestuurslid van Afdeling 9. In oktober 2003 kwam na het stoppen van toenmalig voorzitter Leo Gerhardus de functie van voorzitter Afdeling 9 vrij. Ben heeft deze openstaande vacature in eerste instantie op interim basis ingevuld. In de ledenvergadering van donderdag 4 maart 2004 werd Ben officieel benoemd tot voorzitter van Afdeling 9. Een functie die hij bekleed heeft tot aan zijn afscheid afgelopen maandag.

In voor- en tegenspoed
Ben heeft altijd paraat gestaan voor Afdeling 9. Dit in tijden van voor- en tegenspoed. We denken dan in het bijzonder aan de periode waarin Ben zijn vrouw Elly ernstig ziek was. Vergaderingen en andere activiteiten voor Afdeling 9 zijn ook in deze periode altijd doorgegaan en Ben was altijd aanwezig om de vergaderingen te leiden zoals je van een voorzitter mag verwachten.

In de vergaderingen wist Ben altijd de rust te bewaren. Ook als de discussie soms pittig waren zorgde hij er altijd voor dat er naar een oplossing gezocht werd. Onder het motto van we moeten vooruitkijken en het verleden achter ons laten stond Ben altijd positief in de duivensport. Ben was altijd vooruitstrevend, transparant en meedenkend naar het beste voor de leden en duivensport in Afdeling 9. Namens het bestuur van Afdeling 9 sprak Ben zijn opvolger Gert Visser een dankwoord uit voor alles wat hij voor de afdeling heeft gedaan en betekend.

Onderscheiding meer dan verdiend
Gedurende het voorzitterschap is Ben van 2004 tot en met oktober 2015 afgevaardigde geweest namens Afdeling 9 tijdens de NPO-ledenraad. Een functie die hij niet langer mocht bekleden omdat de NPO-reglementen dit niet toestaan. NPO-voorzitter Maurice van der Kruk was afgelopen maandag aanwezig om Ben in het zonnetje te zetten voor zijn landelijke inbreng en ongekende staat van dienst voor de duivensport. Als dank hiervoor kreeg Ben de hoogst denkbare Gouden NPO-onderscheiding uitgereikt.

Bijzonder
Maurice van der Kruk gaf in zijn toespraak aan het bijzonder te vinden deze onderscheiding te mogen uitreiken. Het zit in de genen van de familie Geerink om zich belangenloos jarenlang in te zetten voor de duivensport. Hiervoor mocht vorig jaar Ben zijn broer Henk Geerink al de Gouden NPO-onderscheiding ontvangen. De Gouden NPO-onderscheiding is slechts voor weinigen weggelegd. Het is dan ook bijzonder dat twee broers beide onderscheiden zijn.

In zijn afscheidsspeech bedankte Ben in het bijzonder zijn familie dat hij dit 20 jaar heeft mogen doen. Daarnaast bedankte hij zijn collega bestuursleden voor de fijne samenwerking en alle aanwezigen voor het vertrouwen die hij gedurende deze periode heeft gekregen.



Afscheid Martin Bakker met zilveren NPO-onderscheiding

Naast Ben nam ook Martin Bakker afscheid van het bestuur van Afdeling 9. Martin is bestuurslid geweest vanaf 15 oktober 2009. Gedurende de afgelopen 9 jaar was hij tweede secretaris en verantwoordelijk voor de ledenadministratie van Afdeling 9. Martin was altijd oprecht en helder in zijn verhaal. En het belang van de duivensport stond bij Martin altijd voorop. Ook Martin werd bedankt door Gert en Maurice. Van de NPO kreeg hij een zilveren NPO-onderscheiding van verdienste opgespeld.
 

 

Keurmeesters voorselectie Olympiade bekend

Voor de 36e keer wordt de Olympiade voor postduiven gehouden. Van 25 tot en met 27 januari 2019 strijden in Poznan (Polen) de toppers uit de hele wereld in zowel sport- als standaardklasse om een Olympische titel.

GOUD winnen op de Olympiade!
Wie het voor elkaar krijgt, wordt onsterfelijk.

Voorselectie Standaardklasse Olympiade tijdens de Nationale Dagen
Zaterdag 1 december is keurmeester Theo Vervoort van N.G.v.K.v.P aanwezig en op zondag 2 december Hans Korewijk. Zij beoordelen uw duiven en geven u een indruk of uw duif voor de eindselectie in januari 2019 in aanmerking kan komen. De duiven kunnen dezelfde dag weer mee naar huis. Denkt u dat u meerdere duiven heeft die in aanmerking komen, meld ze dan allemaal aan.

Meedoen? Aanmelden voor 16 november aanstaande
In verband met het te plaatsen aantal kooien dient u uiterlijk 15 november 2018 bij het secretariaat aan te geven of u van deze gelegenheid gebruik wenst te maken. Klik hier om aan te melden.

Zelf naar de Olympiade?
Wij vinden het erg belangrijk dat we vanuit Nederland de beste duiven inzenden. We hopen dan ook dat er veel duiven worden aangemeld voor de keuringen op 1 en 2 december. aanstaande Als duivenliefhebber maakt u - wanneer u uw duiven aanmeldt - kans op een arrangement om de Olympiade in Polen te bezoeken en toppers van de hele wereld met eigen ogen te kunnen bekijken. 

Ook keurmeesters maken kans op een arrangement. Hoe? Als zij de eigenaren van topduiven enthousiasmeren om mee te doen én bij inschrijving is duidelijk dat het een inschrijving is op aanbeveling van een officiële keurmeester, dan maakt ook de keurmeester kans op het arrangement.

Kijk voor meer informatie over de Olympiade op: https://www.olimpiadagolebi.pl/en/
Aanmelden voor keuring Olympiade kan tot 16 november aanstaande
 
 

PV De Doorzetters maakt zorgboerderij enthousiast voor de sport


PV De Doorzetters organiseerde dit jaar een hele mooie actie voor zorgboerderij De Maargjeshoeve. 

Men nam het initatief om een duivenhok neer te zetten op een zorgboerderij. Alle leden van de club werd gevraagd een jonge duif te schenken en de zorgboerderij werd lid van de club. Dit alles vanuit de gedachte om een nieuwe enthousiaste doelgroep te vinden en om onze medemens een plezier te doen. Met het motto terug naar de basis, duiven zien thuiskomen. Klik hier om het hele verhaal te lezen.

Een initiatief dat een groot succes werd en een vervolg verdiend. De cliënten van de zorgboerderij zijn namelijk zo enthousiast dat zelf jongen willen kweken. En dat maken we graag mogelijk. Dat kan echter alleen met jullie hulp!

Help mee!
Om jongen te kweken moet er een hokje bij, zal het huidige hok voorzien moeten worden van broedbakken, is er meer voer nodig en meer vluchtgelden. Om dit te kunnen regelen willen we een mooie grote bonnenverkoop op internet organiseren. Dus roepen we al onze sportvrienden op om u een bon te schenken. Zo maken we het samen mogelijk  om de droom van de zorgboerderij-cliënten uit te laten komen. U kunt uw bonnen aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Win-win
Samen sterker en daarom een speciale actie. Wanneer uw club een aantal mooie bonnen (of andere bijdrage schenkt,) dan komt de bekende sport presentator Jannes Mulder gratis bij u in de club. Voor of een leuk praatje, als forumleider, veilingmeester of prijsuitreiker. Kortom, doe mee!!

PV De Doorzetters organiseert actie voor Zorgboerderij
Kijk voor de allerlaatste tussenstanden op de site van Compuclub.
 

DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot en met 5 november 2018

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Klik hier voor het overzicht van de aangevraagde duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaat eigendomsbewijzen
 

AGENDA
Activiteiten bij de verenigingen

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden.
In ODH zetten we de eerste volgende activiteiten in 'de spotlight'.
 
  • 16 november 2018 - Postduivententoonstelling PV Nijkerk 

Jaarlijkse tentoonstelling met bonnenverkoop van nationale en regionale tophokken, de bekende € 800 competitie én een tombola met meer dan 200 schitterende prijzen. Zaal open vanaf 19.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Adres: Clublokaal aan de Nachtegaalsteeg in Nijkerk.

  • 17 november 2018 - Tentoonstelling PV De Snelvlieger (Haarlem)

Op zaterdag 17 november a.s. organiseert  P.v. De Snelvlieger Haarlem haar tentoonstelling. Om 19.00 uur openen wij onze deuren aan het Badmintonpad te Haarlem. Tijdens deze gezellige avond houden wij een forum waarin plaats zullen nemen:

  • Ruud Bakker (Veenendaal)
  • Steef Duyn (Heemskerk)
  • Jan ‘t Oever (Lisse)  

Tevens houden wij een bonnenverkoop van fantastisch goed presterende liefhebbers o.a: Jan en Leanne vd Pasch, Albert Derwa, Peter Cranz, Hennie Lagrouw, Gebr. Scheele, Comb. Hoffman-Regtop en Marit en Martijn Kramer en nog veel meer goed presterende liefhebbers.

Deze bonnen staan vanaf 5 november 18.00 tot vrijdag 16 november 21.00 op GPS Auctions en daar kunt u een bod uitbrengen. De definitieve verkoop vindt plaats op zaterdag 17 november vanaf 21.00 uur in ons clublokaal aan het Badmintonpad Haarlem. 

Wij zien u graag op zateravond 17 november vanaf 19.00 uur voor een gezellige duivenavond bij P.V. De Snelvlieger Haarlem aan het Badmintonpad. Meer weten? Neem contact op met Corrie Thiele via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 

  • 17 november tot en met 2 december - bonnenverkoop Samenspel Maasdal (Neer)

Van zaterdag 17 november tot en met 2 december 21.00 uur 2018 houdt het Samenspel Maasdal een bonnenverkoop via Toppigeons. Dit is vanwege de kampioenenhuldiging van Samenspel  Maasdal. Verkoop vindt uitsluitend via internet plaats (geen zaalverkoop).

De opbrengst is voor de organiserende vereniging “PDV Tot Ziens” te Neer. Er worden geschonken bonnen verkocht van vele topspelers uit ons eigen samenspel, maar ook van spelers met landelijke bekendheid en buitenlandse liefhebbers.

De bonnenlijst is te vinden op www.toppigeons.com (vanaf 17 november 2018).

Activiteiten in het land
 

Mooie opbrengst voor KIKA

Door: Commissie Duif4kika

Kring Oss e.o. heeft in augustus een liefdadigheidsvlucht georganiseerd t.b.v. KiKa.  Zondag 4 november jongstleden.  vond de prijsuitreiking plaats.
 
Er werden prachtige prijzen uitgereikt, maar de allerbelangrijkste ging naar KiKa. Wij, als organisator, zijn erg trots met het prachtige eindresultaat. We wilden hierbij als club ook een positief signaal uit doen gaan naar de maatschappelijke verbondenheid tussen duivensport en maatschappelijke belangen! De brede belangstelling vanuit de regio voor ons project, heeft ons duidelijk aangegeven, dat dit voor herhaling vatbaar is.
 
Ook iets voor uw vereniging?
Deze mogelijkheid bestaat voor elke duivenvereniging in Nederland. Samen staan we sterk voor de medemens in nood! Dus duivenliefhebbers volg ons voorbeeld en ga ook in de weer voor een goed doel in 2019.
 
Tenslotte wil ik iedereen bedanken, die deze uitdaging tot een succes heeft geleid.
 
 
 
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40