Artikelen

placeholder_600x120.png

Een extra uitgave van Op (de) Hoogte met daarin interviews met winnaars van afgelopen weken. 
AGEN
Cor de Heijde (Made): winnaar Nationaal Agen
Cor de Heijde, de man van de Klamper, fondman ten top en een fijn prater. De man uit Made liet weer van zich horen met het winnen van de 1e Nationaal Agen Sector 1 tegen 6379 d. Iets waar de gehele goegemeente over praat. Cor doet het weer. Zijn ereprijzen na de periode van de Klamper zijn zowat niet te evenaren.

Henri Wittens interviewde Cor. Lees hier het complete interview.

AGEN
Wouter van Nederpelt (Klaaswaal): winnaar Agen Sector 2
Wouter van Nederpelt -  onze 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit Klaaswaal - is geen onbekende binnen de duivensport. Duivensport is voor Wouter vaak kwestie van een strakke planning. Als vrachtwagenchauffeur maakt hij vaak lange dagen; dan is het lastig om duiven goed aan de start te brengen. In 2015 fondkampioen ZLU en winnaar van de Superprestige en Europabeker. Nu dus weer een overwinning op Agen sector 2. Het is alweer 7 jaar geleden toen Wouter van Nederpelt me opviel.

Klik hier voor het complete interview van Henri Wittens met deze winnaar.

 
placeholder_600x120.png
ORANGE
Orange sector 4: gewonnen door Team Gerard Koopman (Ermerveen)
Door Henri Wittens

Seizoen 2018 is een weergaloos seizoen voor het hele team. Henri mocht aan de bak bij de kampioenen in Ermerveen. Heel internet is al vol geschreven van dit kampioenenhok. Gerard is een man die altijd zoekt naar verbetering. Veel mensen die excellente duiven zoeken komen vaak uit bij Jan Hermans. Eigenaar van De Duif en verzamelaar van topduiven. Naast zijn warme hart voor de duivensport weet hij heel goed waar "De goei" zitten.

Lees het complete artikel en leer van Gerard Koopman.
placeholder_600x120.png
SENS 2 - sector 4
Dubbele winst voor combinatie Elzinga (Harkema)
Door Henri Wittens
 
Vader en zoon Elzinga zijn al jaren lang de te kloppen mannen van het Noorden.Ondertussen dat ik dit uitwerk schrijft hun NL17-4289807 maar liefst twee NPO concoursen op zijn naam! Dat hij vooruit kon vliegen bewees hij al als jonge duif om een tweede te winnen van Asse- Zelik van 4.122 duiven.

Voor de winnaar van categorie 2 van de Fondspiegel Jong zijn we afgereisd naar Harkema, waar Fokje Elzinga woonachtig is. Bij de mensen die de Eendaagse Fondspiegel de afgelopen jaren een beetje gevolgd hebben zal bij het lezen van de naam ‘Elzinga’ al een belletje gaan rinkelen. Fokje is namelijk de echtgenote van Jouke, de helft van de succesvolle combinatie Tj. & J. Elzinga. Naast Jouke die als zelfstandige de kost verdient bestaat deze combinatie verder uit zijn inmiddels 60-jarige vader Tjeerd.

Lees hier het complete interview.
placeholder_600x120.png
LA SOUTERAINE SECTOR 1
Na Montlucon ook La Souterraine een prooi voor Mark Bugajski (Middelburg)
Terwijl de overwinningsbloemen van Montlucon nog in een perfecte conditie verkeerden en de emoties nog niet helemaal waren geland, stond de volgende uitdaging al weer voor de deur: La Souterraine in sector 1.

"Uit het niets, als een komeet, stoof de Krul over de antenne, op 15.38 uur." Bijzonder juist omdat de Krul in het verleden gewond raakte tijdens deze vlucht. Lees meer over De Krul in het verslag van Mark Bugajski.
ARGENTON SECTOR 2
Harry Emmerik (Langeraar): winnaar Argenton sector 2
Als ik mij even beperk tot de tijdsverschillen tussen de winnende duiven op de sector 2 vlucht vanuit Argenton zie ik dat in Afdeling 5 de eerste duif van Harry van Emmerik uit Langeraar een voorsprong heeft van 23 meter per minuut. Hetgeen neerkomt op een absolute voorsprong van bijna 13 kilometer oftewel ruim 10 minuten. Gerealiseerd op de achterhand bovendien. In Noord Holland is dit gat tussen duif nummer 1 van Richard Faber uit Westzaan en nummer 2 van de combinatie Hoffman & Regtop uit Den Helder (!) nog groter, namelijk 45 meter per minuut. Oftewel een voorsprong van ruim 26,5 kilometer (!). In tijd betekent dit dat deze duif maar liefst 22 minuten (zelfs iets meer) los lag op de rest van het peloton Noord Hollandse duiven.

Alle reden dus om Harry van Emmerik te vragen naar zijn geheim. Lees hier het interview van Henri Wittens met Harry.
CHATEAUROUX
B. Martens & Zn (Elsloo) winnen Nationaal Chateauroux 2018 en sector 1
Door Henri Wittens

De nationale dagfond klassieker stond op de agenda. Vele hokken wilden zich op de kaart zetten. Van Elsloo tot Emerveen. Mooi dat dit soort concoursen er zijn. Ik denk dat ik al 20 jaar Bert en Roger Martens volg. Een weergaloos hok duiven, die zich met nadruk laten horen wanneer het hoort. Deze keer op DE nationale Chateauroux 1e en 2e nationaal tegen 27.265 duiven. En dat met twee nestbroers.

Henri Wittens stelde de heren een aantal vragen. Klik hier voor een kijkje achter de schermen van het succesvolle duo.

 
placeholder_600x120.png
CHATEAUROUX
Peter van de Merwe (Dordrecht) wint Nationaal Chateauroux sector 2
Sinds Peter van de Merwe zijn intrede deed in de duivensport in 1985, behoort hij steevast tot de absolute elite van de internationale duivensport. De afgelopen jaren behaalde hij maar liefst 24 NPO-overwinningen! Dit keer voelde Henri Wittens hem aan de tand na de overwinning Chateauroux Sector 2.

Klik hier voor het complete interview.
placeholder_600x120.png
CHATEAUROUX
Diny van Oss (Velddriel) wint Nationaal Chateauroux sector 3:
Velddriel is een dorp in de gemeente Maasdriel, in de Nederlandse provincie Gelderland. Vanuit Velddriel spelen Rien en Irving van Oss (vader en zoon) met verzorger Erik van der Laak bloedserieus het prachtige spel.

Ik (Henri Wittens) ken Rien en Diny al vele jaren. Frans, broer van Rien en helaas in 2015 overleden, was een fanatieke liefhebber en jarenlang mijn beste duivenmaat. De winst in sector 3 Chateauroux was een mooie aanleiding om hen weer eens het hemd van het lijf te vragen. 

Klik hier voor het verslag.
CHATEAUROUX
Team Koopman (Ermerveen) winnaar sector 4
Het regeren in een afdeling zet mensen aan het denken waar je het in moet zoeken om een stapje naar voren te maken. Alle factoren die met toeval te maken hebben worden door de winnaar Chateauroux sector 4 doorgestreept.

Alle weken gaan of het de eerste overwinning kan zijn. Gerard Koopman en zijn mannen zijn bij iedere overwinning euforisch. Het houdt ze scherp en genieten zo maximaal van de duivensport.

Lees hoe Team Koopman werkt.
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook