Artikelen

jhommesfcnh

St.Vincent 17 juli 2020

De overwinning van deze 1e NPO overnachtfondvlucht vanuit St. Vincent gaat naar de kampioenen van 2019, de al jarenlang sterk tot de verbeelding spelende combinatie J. Hommes en zonen in Akersloot.

Na zovele overwinningen en reportages in het verleden lijkt het overbodig Jan Hommes en zijn zonen Nick en Rens voor te stellen. Zeker als er leden van de Fondclub Noord Holland zijn moeten ze wel onder een steen geleefd hebben om niets mee te hebben gekregen van de successen van Jan, Nick en Rens.  Dus wat valt er nog meer te vertellen van dit gedreven driemanschap, dat niet in een of andere reportage al benoemd is.

Daarom leggen we het accent maar op de duif die het deed en kunnen we misschien achterhalen waarom ze het deed.

Het is een duivinnetje dat het ringnummer NL.18-108 draagt, dat de overwinning naar Akersloot brengt, was hun 13e op de inkorflijst waarop totaal 26 kanshebbers stonden. Ze is van 2018, dus nog een jong talent  wat deed ze eerder? Daar is op deze leeftijd vooral op de overnachtfond nog niet zoveel over te vertellen, behalve dan dat ze vorig jaar op Bergerac prijs vloog en dat deze St.Vincent pas haar 2e marathonvlucht was. Voorwaar niet slecht.

Hoe deed ze het, ze werd als nestduivin gespeeld en voor St.Vincent zat ze voor inkorven op een jong van ongeveer een week oud.

Wat volgens Nick wel zo is, is dat deze duivin extreem fel is op nest, zowel op eieren als op jongen. Ze was dus uiterst gemotiveerd.

Wat betreft haar afstamming: haar vader komt bij de Gebr. Holleman vandaan en is een volle broer van de vader van de 1e in de sector van Perigueux van Hommes en zonen. Een broer of een zus van deze doffers vloog een 13e Nationaal Agen ZLU jaarlingen in 2018. De moeder van deze duiven komt bij de Gebr. Jacobs vandaan.

jhommesfcnh2

Toch even een klein terugblik op de prestaties van St. Vincent. Er waren in de FCNH 598 duiven mee een 34 stuks minder dan op de editie 2019. De comb. Jan, Nick en Rens Hommes pakken dit jaar op St.Vincent de 1e maar ook de 9e prijs binnen de top 10, maar laat niet hun serie binnen de top 100 onvermeld blijven die gaat als volgt: 1, 9, 18,19, 21, 31, 35, 36,49, 51 en 78. Van de 26 duiven die ze hadden ingezet vliegen er 14 prijs.

Jan, Nick en Rens gefeliciteerd met deze nieuwe parel aan jullie overwinningen kroon

De Top 3 St.Vincent bestaat verder uit:

2e plaats Harrie Hendriks uit Vinkeveen 6 mee 4 prijzen begint met zijn 1e getekende de NL.17-662

3e plaats Cor Schermer uit Castricum 9 mee 4 prijzen en hij begint met zijn 4e getekende de NL.14-948 en dat moet een routinier zijn.

Namens de fondclub

Gefeliciteerd !