Artikelen

Afdeling5 135x40

De overwinnaar van de dagfondvlucht vanuit Blois is W.A. de Bruijn uit Reeuwijk geworden. Zijn duif was de snelste van de in totaal 7756 ingekorfde duiven. UIteraard was deze duif ook de snelste in Rayon Oost (2936 duiven). In Rayon West ging de overwinning tegen 2229 duiven naar de combinatie W. van der Kooij uit Voorhout. In Rayon Midden was de duif van Kok-Westbroek uit Rotterdam de snelste van 2524 duiven. Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

Deze week staan er drie vluchten op het programma. Dinsdag 4 augustus inkorven voor Dax A32, 23 duiven in de mand, vrachtprijs 240 cent per duif. Op donderdag 6 augustus inkorven voor Pt. St. Maxence M32 alweer de laatste midfondvlucht voor de oude duiven. Er gaan 27 duiven in de mand, vrachtprijs is 77 cent. Op vrijdag 7 augustus inkorven voor Peronne J32. Er gaan 30 duiven in de mand, de vrachtprijs is 71 cent.

Zoals iedereen kan zien gaan de temperaturen komende week (volgens de voorspellingen) zowel in Nederland als in Frankrijk weer erg omhoog. De eerste aanpassing, het verlagen van het aantal duiven in de mand voor de vlucht vanuit Dax is op aangeven van de NPO al doorgevoerd. De vrachtprijs is ook aangepast. De kans is zeker aanwezig dat er meer aanpassingen in het programma plaats gaan vinden. Uiterlijk woensdag rond 12 uur zal de NPO aangeven of de 2 nachten mand omgezet moeten worden naar 1 nacht mand. Dit zal dan ook consquenties hebben voor de losplaats. Uiterlijk vrijdagmorgen 10 uur neemt de NPO een besluit over de jonge duivenvlucht. Hou de berichten op de website dan ook in de gaten.

Als gevolg van een verlaging van de aantallen duiven in de mand worden er door inzet van meer materieel en personeel extra kosten gemaakt. Afgelopen week kwamen deze kosten voor Quievrain uit op 6 cent per duif, voor Blois zijn geen extra kosten gemaakt. Het bestuur heeft besloten de extra kosten van Quievrain deze keer niet door te berekenen. Bij een volgende verlaging van de aantallen, zullen wij de extra kosten wel doorberekenen (is voor Dax inmiddels verwerkt). Dit zal dan ook vermeld worden op de website. 

De concourscommissie