Artikelen

 
Verslag
Jaarlijks overleg KBDB en NPO
Woensdag 22/03/2017 om 10u00 vond de jaarlijkse vergadering plaats tussen de KBDB en de NPO op de zetel van Belgische Federatie te Halle.
Tijdens deze vergadering werden de afgevaardigden van de beide federaties rond de tafel gebracht met als uniek gegeven de aanwezigheid van de voorzitters van de onderscheidenlijke PE’s en SPE’s van de KBDB.
Lees verder
Verslag
Presentaties GPS2021 in alle Afdelingen
Kort verslag van de GPS2021 presentatie die door het NPO bestuur de afgelopen weken zijn gedaan in alle 11 afdelingen. Bij een drietal presentaties was eveneens aanwezig Prof. mr. Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht aan de VU te Amsterdam.
 
In  alle afdelingen is dezelfde presentatie getoond met aanvulling van de specifieke situatie m.b.t. enquête gegevens met de daarbij behorende cijfers over de terugloop van het aantal leden en en de leeftijdsopbouw van betreffende afdeling.
Lees verder
Informatie
Kantoor in Veenendaal gesloten
Houdt u er rekening mee dat het kantoor in Veenendaal op de volgende dagen is gesloten:
 
Donderdag 27 april 2017 Koningsdag
Donderdag 11 mei 2017 Teambuilding personeel
Donderdag 25 mei 2017 Hemelvaart
Vrijdag 26 mei 2017 dag na Hemelvaart
Maandag 5 juni 2017 Pinksteren
 
Nieuw Centraal Hok in Waspik
Door het overlijden van de beheerder van het Centraal Hok in Raamsdonksveer dreigde er een vacuüm te ontstaan voor de duivenopvang in het gebied van Midden-Brabant. Gelukkig is hier een oplossing voor gekomen.
 
Frans van der Vleuten is de nieuwe beheerder van een nieuw Centraal Hok Nummer 39. Verdwaalde duiven kunnen vanaf heden gebracht worden naar het adres:
 
Ruytenbergweg 1, 5165 NT Waspik
 
gelegen op het industrieterrein Scharlo in Waspik direct aan de snelweg A59 (de Maasroute).
 
Om de hoek is een opvanghok geplaatst en daarin kunnen dag en nacht verdwaalde duiven geplaatst worden. De beheerder Frans van der Vleuten zorgt er, via het kantoor in Veenendaal voor, dat de meldingen bij de eigenaren komen. Na het maken van een telefonische afspraak via telefoonnummer 06-20980838, kan de eigenaar de zijn duif ophalen conform de regels van de NPO.
 
Wij wensen Frans van der Vleuten veel succes met zijn nieuwe Centraal Hok.
Informatie
Opleervluchten en opleerduiven
De uitleg in het land over het onderwerp invliegduiven, trainingsduiven of opleerduiven heeft nog niet tot de duidelijkheid geleid waardoor een eenduidige uitleg en werkinstructie in het land leeft over hoe om te gaan met deze problematiek. Hierbij de verduidelijking.
Lees verder
Informatie
Opgevangen duiven niet meer telefonisch melden!
 De telefoonlijn voor opgevangen duiven is al een tijdje uit de lucht en nu is ook duidelijk dat deze lijn ook niet meer terugkomt.
Sinds een half jaar is het nieuwe online programma voor de leden- en ringenadministratie in gebruik. Een programma waarbij de leden en verenigingen veel meer zelf kunnen dan voorheen. De telefoonlijn voor opgevangen duiven opnieuw aan dit programma koppelen, was technisch niet eenvoudig. De kosten die hiervoor gemaakt moesten worden, wegen niet op tegen het aantal gebruikers dat deze lijn nog had. Bovendien is er een goed alternatief.
Lees verder
GPS 2021: een prachtige gezonde toekomst
Heeft u een vraag over GPS2021?
Tijdens de bijeenkomsten in de afdelingen zijn veel vragen beantwoord, maar ook afgelopen week zijn nog vragen binnengekomen die uitgewerkt worden.

Op www.gps2021.nl zijn de vragen met toelichtingen en antwoorden binnenkort te vinden.

Deze week ontvingen we de vraag:
Er wordt gestopt met het maken van gummiringen. Daardoor gaan er toch weer leden afvallen?
 
Eigenaar onbekend
Van wie is de duif met ringnummer 1993-1682520
Er is een duif gemeld die is geringd met een oude ring, 1993-1682520. De administratie bevat ringnummers van de laatste 20 jaar en niet van daarvoor. Vandaar hier de vraag van wie deze duif is! Is dit uw duif? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
 
Ter overweging (3)
Door: Peter Boskamp
De natuurlijke aanpak
Vorige week kreeg ik een oudere nieuwsbrief onder ogen op mijn FB pagina. Dat kwam omdat een liefhebber die deze nieuwsbrief op zijn FB had geplaatst mij getagd had. Ik las de nieuwsbrief door en kwam tot de slotsom dat de tekst nog steeds actueel is. Vandaar dat ik hem met enkele aanpassingen hier nogmaals wil aanbieden.
 
Lees verder
Ledendadministratie
Controleer je gegevens!
Bij de vluchten van afgelopen weekenden is gebleken dat toch nog bij een behoorlijk aantal leden de coördinaten ontbreken. De verenigingen hebben hierover een bericht ontvangen met het verzoek alle leden nog eens na te lopen en ontbrekende coördinaten aan te vullen.
Lees verder
Sponsoren

Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.