Artikelen

Combinatie Duivenbode-Bekooy uit Leiden
1e PRIJS STEDELIJK SAMENSPEL LEIDEN WEDVLUCHT PERONE

De vierde vitesse vlucht is al weer achter de rug en dit keer met de wind in de staart. De bijna 16000 duiven van afd.5 rood gingen er als eerst uit om 10:30 uur en werden gelost op Peronne een gemiddelde afstand voor het stedelijk samenspel leiden van 270 km. Snelheden dus van ruim boven de 1500 meter. De winnende duif in het samenspel leiden en omstreken maakte zelf 1560 meter. De snelste in ons stedelijk samenspel maakte 1524 meter en is van de combinatie Duivenbode-Bekooy. Hij kwam samen aan met een duivin van onze buurman Jan de Wolf , die had ze goed had ik vrijdag avond gehoord van onze meester L.v.d.Nieuwendijk, Dus dit moesten dit wel 2 vroege duiven zijn. Onze doffer draaide een rondje minder en was dus sneller binnen. Onze 2e duif (Karper 51) kwam ook nog snel binnen maar de duiven daarna leken ergens bang van te zijn want ze durfde niet te vallen en bleven maar vliegen. Tijdens het afslaan hoorde ik dat een hoop liefhebbers hier last van hadden en wij dus niet de enige waren.
Winnende duif is de 15-1875676 (DE LIN) is een kleinzoon van de GOLDEN DRAGON x DIVINE QUEEN In 2015 hebben we 6 winter jongen gekocht van Combinatie Lin. Waar we er nu nog drie van over hebben. De 676 is er hier dus een van, vorig jaar vloog hij ook een 1e prijs op de vierde vitesse vlucht in de vereniging en nu dus een eerste van het stedelijk samenspel leiden op de vierde vitesse vlucht. Hij is puur aangehouden op zijn afstamming want voor de rest heeft hij nog weinig gepresteerd. In het samenspel leiden en omstreken komt hij op plaats 34e uit tegen ruim 5000 duiven. Wel moesten er bij ons nog vijf duiven thuis komen zaterdagavond, zondag zijn er nog drie door gekomen dus missen we er om 17:00 uur nog twee. Ook hier zat veel verschil in, de een had alles thuis en de ander moest er nog vijf, zes of zeven hebben. Nu moeten we weer hard poetsen want Ton van Wissen gaat volgende week keihard uithalen heeft hij gezegd, hij is namelijk boos dat we hem van de 1e plaats hebben verdreven voor de vitesse in het stedelijk samenspel leiden. Ben benieuwd wat het volgende week gaat worden met de Power, maar we vliegen in ieder geval vanaf het zelfde lossing station. Hoop dat onze Karper 51 je wat weerstand kan bieden want deze duivin is toch wel een super ook al zeg ik het zelf. 4e  Duffel 1281 d.    5e Oudenaarden 1271 d.     6e Peronne 1193 d.       14e Arras 1210 d.                                         Ook in het samenspel leiden en omstreken heeft ze nog niet buiten de eerste 70 gevlogen tegen ruim 5000 duiven elke week.
Toch wel leuk als je een combinatie al weer voor de tweede keer mag feliciteren dit seizoen en je er zelf deel van uitmaakt.
Combinatie Duivenbode-Bekooy van harte gefeliciteerd met jullie tweede overwinning in het stedelijk samenspel leiden.