Artikelen

Onderschatting ……………………. En op de blaren zitten, maar ook de sterksten blijven over.
Op het moment dat ik dit aan papier toevertrouw stijgt het kwik snel naar tropische waarden!

Wat een bijzonder weekend! Dumoulin wint de GIRO!
Ook zo genoten van Tom Dumoulin? Wat een gigant!

Afgelopen weekend de 1e dagfondvluchten onder tropische omstandigheden met de verraderlijke zuid oostenwind. Dit leidde tot verrassende uitslagen. maar her en der zijn er nog duiven onderweg. Het waren eerder rare dan zware vluchten hier in Zuid Holland. Met gigantische gaten tussen de duiven en concoursen die lang open stonden en zeer traag verliepen.
Vreemd want bijv. in Zeeland en Noord Holland ging het stukken beter. Wellicht speelde het tijdstip van lossing mee want beide gingen een half uur tot een uur later los dan Afdeling 5 die al om 6.15 uur loste.
Des te langer het duurde des te zwaarder kregen de duiven het en je moet dan wat geluk hebben dat de duiven iets goeds konden drinken maar ook dat ze voldoende conditie hebben. Maar er waren weer uitblinkers en mannen die ze voortreffelijk pakten! Knap hoor en proficiat!
Toch ook wel het beeld dat het na de kopduiven bij de programma mannen stil vielen en dat ze bij een aantal fondspelers door bleven vallen. Altijd weer typisch om te zien. Bij ons club zag je dat bij de herintreders op de zware fond de Gebr.Koese maar ook bij TopPigeons compagnon Jan Polder. Prima gespeeld en de conditie is daar zeker al op de hokken.

Wow 1e BLois provinciaal tegen ruim 18.000 duiven: Grinwis van Alphen uit Ouddorp!!! Chapeau!!!!!!!!!

De bloemen in Zuid Holland op de dagfond vlucht Blois tegen ruim 18.000 duiven gingen na Grinwis van Alphen uit Ouddorp en ze pakten ook nog eens veel vroege duiven! Ook zagen we Breen (het hok in forme! en Nagtegaal weer vroeg!

Comb. Grinwis van Alphen
Deze man/vrouw combinatie vliegt al jaren keihard! Nu de omstandigheden gunstig waren (ZO wind) en de trek verandert is, slaan ze vaak toe en zijn tot één van de beste programmaspelers van Zuid Holland uitgegroeid. Jaren hadden de Ouddorpers het moeilijk en ik heb ze altijd moeten bewonderen want met een overwegend westenwind konden ze niet meer dan kruimels winnen. Nu behoren ze tot de besten van Zuid Holland!Sinds 2016 is de Kuststrook erbij en komen de duiven vaak langs de Belgische en Zeeuwse kust vliegen! En een ZO wind versterkt dit effect. Ik zie het zelf trouwens ook want tot en met 2015 (ik woon oostelijk op Goeree Overflakkee en op bijna de kortste afstand van Zuid Holland) kwamen mijn duiven als ze met de afdeling meegingen vaak uit het Noord oosten terug. Nu komen ze bijna altijd uit het Noord Westen van de kust terug. Wat een sufferds.
Het meedoen van de Kuststrook is hier dus zeker van invloed op. Zo zie je dat om succesvol te zijn op het programmaspel je alles mee moet hebben. Wind , klad en ligging zijn mede bepalend voor een goede uitslag. En goede duiven natuurlijk en misschien nog wel belangrijker ze moeten in topconditie zijn . Forme gaat boven klasse zei Hans Peter Brockamp altijd. De man van de EURO DIAMOND en PROBAC.

Grinwis van Alphen zijn vanaf het begin fervent gebruiker van de TopPigeons PE korrel evenals als bijvoorbeeld Bram Kleijn uit Ouddorp die s’morgens op Chimay in het Samenspel 1 en 2 pakte van Chimay tegen meer dan 2000 duiven.
Ook van Simon IJnsen kreeg ik een leuk bericht vanuit het verre Ameland. Proficiat met de 1e Simon!

Vele topspelers uit het Oosten van de provincie kregen ze slecht en ik moet lang in mijn geheugen terug gaan dat bijv. een Verkerk ze zo slecht kreeg. Vele zullen er langs gevlogen zijn. In mijn ogen het beset hok van Nederland op de dagfond. Bas kennende zal hij er alles doen op de boel weer op de rit te krijgen en niet gek opkijken als dit tophok straks iedereen weer onder tafel vliegt. Heeft het met de ervaring of beter gezegd gebrek aan evarening van zijn jonge duiven te maken zoals AS suggereerde?!
Wat me ook opviel. We krijgen steeds meer grote liefhebbers. Ik heb ze eens opgezocht uit de uitslagen van Zeeland Zuid Holland West Brabant, Oost Brabant, Limburg en Noord Holland.
Ik telde 14 liefhebbers die er meer als 100 mee hadden waarvan 10 uit Zuid Holland. 2 uit Zeeland, 1 uit Noord Holland en 1 uit Midden Nederland. In Limburg en Brabant geen 100++ en nauwelijks 80++ 40 liefhebbers hadden er meer dan 80 mee.

Hier de top 5
1) Jac vd Bosch 510
2) Batenburg vd Merwe 191
3) G& S Verkerk 161
4)Wim Muller 151
5) Kootkar 133

Op eigen hok stemde het verloop me niet tevreden, verre van dat zelfs.
Gezien het opschuiven van de datum van Pau had ik de voorbereiding gedaan met de rem erop. De duiven waren niet verder geweest dan Roye en hadden nog geen 2 dagen mand gehad. Ook was er nog niets gedaan tegen het geel en de koppen. Of het daar mee te maken weet ik niet maar ik pakte mijn portie prijzen nog wel met de ervaren rotten, maar helaas zijn er nog 8 duiven onderweg waarvan 6 jaarlingen. Wel de 3 twijfelaars daarbij! En dat is teveel. Ik wist dat ik wat risico name maar het pakte deze keer slecht uit. Helaas bleef ook de ervaren ZLU vlieger de “KLEINE BLAUWE” achter. Met 10 ZLU prijzen op zijn palmares en bij de top 20 ZLU asduiven op Perpignanen doet wel zeer. Het is niet anders, goed verzorgen er ritme inbrengen is wt ik moet doen!.
De nestduiven kwamen op1 na terug van een vervelende Chimay. Een weekend voor mij om snel te vergeten dus, maar dit zal ik volgend jaar iets anders doen. De ploeg weduwnaars is nu met 20 stuks wel erg klein geworden! Over 2 weken de laatste test op Vierzon of Chevrainivillers. Gaan me deze week eens buigen over het indelen van de duiven voor de verschillende ZLU vluchten. Het zullen kleine ploegjes worden. Maar ik houd me vast aan het idee dat je er maar 1 nodig hebt voor de 1e prijs.

Pak ze allemaal. En hou de moed erin.